/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 51.
    +3
    etkili planlama, gözünüzü korkutan uzun ve yorucu bir işi bir dizi küçük, açık ve halledilebilir işler serisi hale getirir.

    taktan bir işin bir de göz korkutacak kadar büyük olması safa pekekenti maymunda steroid etkisi yaratır, hayvan mesir macunu yemiş gibi kuvvetlenir beyler. ve sizin bir işi sadece küçük parçalara ayırmış olmanız o işin hala büyük ve göz korkutucu olduğu gerçeğini değiştirmez. bir işi göz korkutucu olmaktan çıkarmanın anahtarı şu gerçeği özümsemekten geçer:

    büyük, iz bırakan başarılar; size uzaktan önemsiz, kıymeti yokmuş gibi görünen bir dizi küçük işin başarılmasıyla ortaya çıkar.

    kimse "ev inşa etmez". onlar tuğlaları birer birer üst üste koyarlar ve yaptıkları o küçük, tek başına değersiz görünen işlerin sonucunda bir ev ortaya çıkar. erteleme hastalığı olanlar mükemmel "canlandırma ustalarıdır". gece yastığa başlarını koyduklarında bir gün inşa etmiş olacakları o şatoları hayal etmeye bayılırlar. gerçekten hayalperestlerdir. fakat olmaları gereken şey, cesur inşaat işçisidir, hayalperest değil. düzenli olarak tuğla üstüne tuğla dizerek, günden güne devam edip pes etmeden sonunda bir evi inşa edebilen kararlı inşaat işçisi.








    neredeyse her girişim, kendisini var edecek olan birim miktardaki iş parçacıklarına bölünebilir-yani tuğlalarına. mükemmel bir vücuda sahip olmanın her bir tuğlası, birer 45 dakikalık antrenmandır. mükemmel bir gitarist olmanın her bir tuğlası, birer 30 dakikalık gitar çalışmasıdır.

    bir yazar özentisi ve gerçek bir yazarın günlük yaşantısı neredeyse aynı gibidir. gerçek yazar her gün birkaç sayfa yazar, bir tuğla daha koyar, fakat yazar özentisi hiçbir şey yazmaz. günlerinin geri kalan %98'i ise neredeyse aynıdır. fakat bir yıl sonra, gerçek yazarın elinde tamamlanmış bir kitap taslağı dururken, yazar özentisinin elindeyse hiçbir şey yoktur.

    her şey tuğlalarla ilgili.
    ···
   tümünü göster