/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1 -3
    Okudum beyler eksileyip geçin. Kayle almaya değmez.
    ···
    1. 1.
      +1
      gibtir git burdan amk liselisi
      ···
      1. 1.
        -1
        Oğlum kayle alınmaya değmezsin ama yine de insanlık bende kalsın. O eleştirdiğin Bahçeli ve MHP her olayda halkı hoşgörüye ve sağduyuya davet ediyor. Buna bile laf söylemişsin. Neymiş Cia'in kendine verdiği görevi yapıyormuş. Beyin kıuvramlarında orgi yapayım senin.

        Bahçeli o mecliste bir zamana kadar hakkında tek bir gensoru önergesi verilmemiş en dürüst adamdır. Her ay maaşının bir bölümünü şehit ailelerine bağışlar. Siyasi görüşüm farklı bile olsa bunu ben bile inkar edemem. Cia ajanıymış yok ebesinin amı.

        Gelelim senin gibi tatlı su solcularına ve sana. Büyük ihtimalle oyunu HDP'ye verecek bir yarak kafalının tekisin. O çok sevdiğiniz solcu dediğiniz HDP mecliste kürt halkını ilgilendirmeyen hiç bir şeyle ilgilenmez. Çünkü o TC'nin sorunudur. buradan ne kadar solcu olduklarını anlıyoruz. Uzlaşmacıdır da, halkı her fırsatta sokağa dökmekten çekinmez.

        Kobane olaylarını hatırla HDP halkı sokağa döktüğünde Bahçeli sağduyu çağrısı yapıyordu. Bu kendini solcu sanan yarak kafalı faşistler de sokaklardaydı. Ne oldu 3 kişi öldü (kendi taraflarından tabi ölen tabiki daha fazlaydı ama kendinden olmayanı adamdan saymaz bunlar.) sonra hdpli bir yarak kafalı daha çıktı hakkariyi kasdedip buradan üç asker üç polis tabutu gidecek dedi. Sonra da karakola elektrik malzemesi almak için sokağa çıkmış sivil siilahsız üç asker sokak ortasında şehit edildi.

        Şu fotoğrafa iyi bak. bu mu adalet. http://haberdemi.com/wp-c...3-asker-sehit-690x357.jpg

        gibtir git şimdi buradan.
        ···
      2. 2.
        +1 -1
        kaale yazmasını öğrenmek şart. bahçeli dediğin adam kimdir türkiye'de yüzde 15'ten fazlasına hitap edemeyecek birisi halkı sokağa dökse kaç kişi inecek? ya da şöyle diyelim sokağa inenlerin karşısına çıkacak çok yürekli bir tabanı var mı? belki de gerçek zamanı bekliyordur nasıl bir zamanlar cia'den gelen emirler gibi istediği belkide 80 öncesi komandolar nasıl olsa karanlık ve kirli yüzleri her daim bellidir ve bunu bir kişinin demesi bu partiyi bu örgütü masum yapmıyor üye olanlarına bakarsan ne kadar buram buram ırkçılık koktuklarını anlarsın.

        hayatımda hdp'ye hiç oy vermedim vermem mhp'den farkı olmayan milliyetçi bir güruh ama mhpden daha fazla sosyal oldukları ve halkın partisi olma yolunda çalıştıkları belli.

        sokağa dökülmenin nesi kötü hala bunu anlayamadım ve buna karşı olanlarda devlete zütünü dönmüş düzen yalakalarından başka birşey değil eğer ortada bir zulüm ve haksızlık varsa sokağa dökülmek meşrudur.

        sen sadece batıda mı 3 kişi öldü sanıyorsun hemen her eylemde doğuda bir çocuk öldürülürken aklın nerede veya onları neden görmüyorsun ki sokak ortasında asker tanımak ya da dışarı bi askeri salmak oralarda o kadar basit değildir bazı olaylarları ister inan ister inanma mit körükler güneydoğuda bu işe bir zamanlar jitem bakıyordu şimdi mit aldı.
        ···
      3. 3.
        0
        Bak bu kez katıldığım yerler de var ama katılmadığım yerler de.

        Birincisi MHP tabanı sokağa dökülmeye en müsait parti. öyle sokağa çağırsa kim inecek falan geç bunları.

        ikincisi cahil birine benzemiyorsun ama Bahçeli'nin Cia'den gelen emirleri bekliyor dedin ya hayatımda duyduğum en cahilce söylem. Buna cevap vermem.

        Üçüncüsü sokağa çıkmanın nesi kötü demişsin. Bu adamlar sokağa vandallık için çıkıyor gezi parkı gibi değil bu adamların zihniyeti. Sen de duymuyorsun ama sürekli eylem yapılıp doğuda araba yakılıyor.

        Mhp'nin tabanı milliyetçi ırkçılar da var ama bu partinin başında Bahçeliden başka biri olsaydı sonu felaket olurdu. Adam her fırsatta bizi kardeş kavgasına çekemeyecekler diyor.
        ···
      4. 4.
        0
        Sana şöyle söyleyeyim dostum 80 öncesi mhp tabanına bakarsan sokağa dökenler türkeş ve cia dostlarıydı ülkü ocaklarının bile kurulma sebebi komünizme karşı mücadele vermesi içindi halk yararına gösterip tamamen sömürü düzenin sivil bekçileriydiler ülkücüler. tabi o zamanlar karşılarında gencecik pırıl pırıl solcu gençler vardı amaçları belliydi sadece devletle ve egemen sınıfla mücadele ediyordu ilk kanıda ülkücüler dökmüştür solcular için amaç hiçbir zaman sivil halka zarar vermek olmamıştır.

        ama şimdi bu ülkücü kesimin karşısında öyle bir taban var ki en az onlar kadar gözü dönecek insanlarla donatılmış ( bu cümlede kürt ırkçılığı yoktur) yılların getirdiği baskı ve ezilmeden dolayı herşeyi yapabilecek kapasitededir ve bahçelide elindeki bir avuç adamın 80 öncesi dönem gibi olmadığını biliyor yani başa çıkamaz ki şuan elinde kalıp bir kadro yok kime güvenip güvenemeyeceği belli değil yani ama karşı taraf ise tecrübeli ve kalıp kadrosu var.

        işte burada devreye cia giriyor eğer işler egemenlerin çıkarlarına gitmezse istikrar bozulursa bir kavga çıkar ve ondan sonra gör bahçeliyi kardeş kanı dökemezsiniz diyen adamın nasıl soysuzlukla suçlayacağını işte dediğim budur 77 1 mayıs'ını hatırla solun dalga dalga nasıl güçlendiğini ve sonrasında yaşananları.

        sokağa çıkmak kötü değildir bana göre en büyük vandalda teröristte devlettir bunun son dönemdeki olayları roboski ve gezi olaylarıdır kafasına estiğinde halkının üzerine bomba kurşun yağdırana terörist denir.

        mhp'nin tabanı katıksız ırkçıdır ve dünya genelinde artık ırkçı partilerin yükselme şansı yoktur yani ne bahçeli ne de bi başkası olsaydı bu partide egemen güçlerin piyonu oldukları sürece onların istedikleri politikayı yapacaklardı ve sözüm sadece mhp değil akp chp hdp meclis içinde tüm partiler düzenin birer kaynağıdır ve düzen ne kadar bozuksa bunlarda o kadar kirlidir.
        ···
      5. 5.
        0
        Yazdıklarına duygularını katıyorsun. Belliki MHP'den nefret ediyorsun. Ama objektif ol Bahçeli'nin hakkını ver. Adam oy kaybetme pahasına yapıyor bunu. Sürekli pasiflikle suçlanıyor. Yine yapıyor. Bugün MHP sokaklara dönme kararı alsa oyunu anında %10 artırır. Bugün Akp ye oy veren sağcı ve cahil kesimin çoğu MHP'nin hareketsizliğinden dolayı tepki olarak veriyor oyunu. RTE de onları iyi güdüyor.

        Yukarıda komünizme muhalefet edenleri Cia ajanlığıyla ve abd işbirlikçiliğiyle suçlamışsın. Bu da cahilce bir tavır. O zaman komünistler de KGB ajanlığı ve sovyet işbirlikçiliği yapıyorlardı. Sorun şu ki komünizmin tutmayacağı belliydi. Ha ille de bir olayda Cia parmağı arıyorsan işte o 77 1 mayısındaydı. Bu konuda çok sağlam bir kitap okumuştum hatta.

        Solcular asla insanlara zarar vermez demişsin. 80 öncesinde öldürülen ülkücülere yapılmış filmler var. Hatta bazıları ciğerlerinin hava pompasıyla patlatılması gibi işkencelerle öldürülmüşler. Olaylara duygularını katma. Solcular melektir ama sağcılar orosbu çocuğu böyle bir şey yok. iki taraf da adam öldürdü.

        Belliki 80 öncesini kendi tarafından okumuşsun hep. Solcuların asla insanlara zarar vermediğini söyleyen deniz gezmiş montlarıyla bildiri dağıtan yakışıklı uzun boylu insanlar. Zaten akla bunun gelmesi bile bu konuda taraflılığın ne boyutlara geldiğini gösterir. Bir de 80 öncesi ülkücü hayal et bıyıklı bodur siyah deri ayakkabılı kel şişman. BU ALGI BiLEREK OTURTULDU. ve sen de bu algı üzerinden yürüyorsun. Böyle bir şey yok amk. En çok da bundan nefret ediyorum. Objektif olmak niye bu kadar zor.

        Sokağa adabıyla çıkmak kötü değildir. Her çıkışta bankamatik yakmak, araba ateşe vermek, kaldırımları sökmek nedir amk.

        Son olarak bildiğim ülkücü kürtler var lazlar var. Bu adamlar Türklüğü etnik kökene indirgemeden yaşıyor. Anayasada yazdığı gibi. Bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı her birey Türk'tür. Etnik köken başka bir şey amk. MHP tabanı da bu yüzden ırkçı değil milliyetçidir. MHP'nin Türkten kastettiği bu ülkede yaşayan nüfus cüzdanında TC yazan tüm bireylerdir.

        Bu ülkede ırkçı tek bir parti var o da kürt ırkını savunan malum parti. En çok da bunların kendine solcu demesi koyuyor.
        ···
      6. 6.
        0
        Mhp benim nefret ettiğim bir parti değil elbette bu partiye oy veren insanlara saygı duyuyorum tabi siyasi görüşleri ne kadar benim uzağında olsa da ve sivil insanlara karşı bi tepkim olamaz. Yazdıklarımda gayet objektif olduğumu düşünüyorum bildiklerimi tek yönden değil bütün yönlerin içine girerek gözlemleyerek okuyarak öğrendim bugüne kadar da türkiyede hemen hemen bütün kesimin parti içlerine girip düşüncelerini gözlemledim notlar aldım üzerine kafa yordum.En ali kıran baş kesen genel başkanı zamanında mecliste 18 mv.den fazlasını bulunduramayan parti bu dönemde katı ırkçılık yapsa o dönemlerde ki gibi olsa emin ol oyları yerinde sayar akp içinde mhpli islamcılar var ve bunlar için din kavramı ırk kavramından daha önde geliyor bana göre pek bi farkları yok onların içinde ise hangimiz daha yobaz farkı var olabilir.

        Bilgisizliğini bana cahil diyerek kapatmaya çalışmışsın o dönemi iyi irdeleyip o dönemin sağcılarının solcularının itiraflarını dinlemek gerekir. Türkeş eski bir subaydı abd'de çalıştı cia ile yakındı ve 60 darbesinde merkez bankasının kasasından kendine isviçrede hesap açtığı söylenir. ülkü ocakları kim zamanında kuruldu bu adam döneminde ne için kuruldu komünizmle mücadele edebilmek için yani demek istediğim şu ki ülkü ocakları sadece taşeron bir komünizmle mücadele etmek için kurulan kontr-gerilla örgütüdür milletine hizmet etme veya ideolojik fikirler türetmekten çok uzaktadır.

        Komünizmin tutmayacağı diye bir şeyi denenmeden bilinemeyeceği gibi bunu tamamen okullarda verilen gerici eğitimin uydurmasından başka birşey değildir ki o dönemde solcular bütün desteğini halkından alıyordu sağcıların ise kimden aldığı bellidir devletten ve sermaye sisteminden.

        Solcular asla adam öldürmez demedim ya da öyle anladıysan bunu şöyle açıklayayım solcular kasten silahlarını halkına sivillere doğrultmaz ya ortada bir irtica vardır ona doğrultur ya da kendine karşı silahlanmış kişilere doğrultur o dönemde ilk kanı dökenlerde bellidir. bu bir duygu değil solcu olanlar ciğerlerine hava pompası basmıştı doğru bunu gözden gelemem bugün bakınca canilik dememiz lazım hatta ama bu olaydan önce yaşanan birde bahçelievler katliamı vardı çatlı ve adamlarının yaptığı ki bu olaydan sonra yanlarına aldıkları mustafa pehlivanoğlu ölmeden önce çatlı ve adamlarının nasıl mit'ten emirler aldığını açıklamıştır.

        80 öncesini kendi tarafımdan okumadım ancak kendi kanaatim solcuların çok büyük baskı altında ezildikleridir yani namlular hep otorite tarafından onlara çevrilmiştir. Asıl bilerek oturtulan algı sol teröristtir tek devlet tek bayrak tek din demeyen haindir soysuzdur algısıdır. 80 öncesi ülkücüleri kendileri de bir güzel anlatırlar ki şimdi bile öyle giyinirler aynen dediğin gibidir tip hakkında bi genelleme yapamam ama tespih çekmeyen kundura giymeyen takım elbiseyle dolaşmayan ülkücü yoktur ki bunları giydiğinde kendilerini çok büyük yerlerde hayal ederler.

        sokağa adabıyla çıkan insanı da polis dövüyor çıkmayan insanı da dövüyor havuz medyasının gazına gelmeyin artık adam araba yakıyorsa öncesinde polisinde yaptığı bir kışkırtma oluyor ve polis halkı her yerde tahrik ediyor bu bir gerçek. ama şunu da ekleyeyim orta düzeyli maaş alan birinin arabasını yaktıklarında gerçekten bende üzülüyorum ve bunu anlamsız buluyorum ancak lamborghini veya maserati tipi bişey yakılsa üzülmem ya da makam araçları. bankalarda bizim yararımıza hiç bir şey yok bunu da ekleyeyim.

        son bölümüne kadar objektiflikten bahsedip objektifliği nasıl çiğnemişsin bunu görüyorum.

        elbette var ki olacakta lakin sen bu adamlara türküm diyeceksin ulan demezsen öl diyemezsin ki türklerde bu topraklarda misafirdir asıl anavatan orta asyadır. herkes kendi devletinde yaşamak isteyebilir ya da başka bir devlette yaşarken de oranın etnik kimliğiyle anılmak istemeyebilir garip olanda neden vatandaşlık bağıyla bağlandı diye türk diyoruz türkiyelidir diyemiyoruz bu çok mu kötü ya da ayıp mı ülke mi bölünüyor? bunlar tamamen 1930'lardan kalma o dönemin baskıcı ve faşist politikalarının kalıntısı.

        Mhp tabanında bugüne kadar ırkçılık karşıtı bir söylem duyamadığım için ırkçı değildir diyemeceğim ki ırkçılığı parti isminde barındırıyorlar.

        bu arada senin siyasi görüşünü tam olarak çözemedim ama milliyetçi-kemalist ya da ulusalcı sol diyenlere yakın görünüyor gibisin.

        o malum partide kürt ırkını bu ülkenin unutulmuş yüzü olduğu için savunuyor her şey yolunda olsaydı eğer kürt halkının kendi politikasını yapacak etnik grupları olmazdı. ayrıca artık türkiyenin partisi olma yolunda ilerliyor gelecek ne gösterir bilinmez ama bildiğim bir şey de varsa oy vermenin burjuvazinin ekmeğine yağ sürmekten başka bişey yapmayacağı
        Tümünü Göster
        ···
      7. diğerleri 4
   tümünü göster