/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    0
    Üstteki son iki entryi editledim istersen bir kere daha oku.
    Simdi bak birsey soyliyeyim bu konuda bir konunun acik olmasi lazim abbas guclunun programindaydi konu evrim miydi neydi iste tartisiliyor konusuluyor falan elemanin biri yoktur tarzi biseyler geveledi biseyler ornek verdi falan konuk bilimadami bunun ispati nedir diyince eleman e ayet var dedi x)
    Simdi benim bu konuda soyleyebileceklerimin objektif olmasi cok zor yani bu konulari bilim ispat cercevesinde kanitlamak cok cok zor benim buna capim yetmez. Ne bir bilimadamiyim ne dinde cok bilgiliyim. Dogmatik bir ton sey var bunlarin ustesinden nasil geliyorum? Cunku bir kitaba inanmisim bu pekde kuru kuruya olmayan bir inanc yani kurani falan okudum turkcesini oyle arapcasini okuyup bisey anlamadan rafa kaldiran biri degilim kendime gore inancimi destekleyecek seyleri de gerek icinde bulundugum cevrem dolayisiyla gerek dogdugum ailenin etkisiyle buldum.
    Mantikla Allahi bulmak ile ilgili bir örnek vermem gerekirse kuranda bu konuda hz. Ibrahimin kendi kendine yaraticiyi bulmasi anlatilir. Hz. Ibrahim peygamber olmasi etrafinda olan biteni sorgulamasi ve allahi bulmasiyla olmus kurana gore yani mantikla allah bulunabiliyor demek ki. Ama dedigim gibi bu örnek kurana inanmayan birini tabiki tatmin etmez yani bilimsel olarak cikip e ayet var diyemezsin. Kardesim ben senin o ayet dedigin seyi yazani tanimiyorum kabul etmiyorum ki gelip bana bunu soyluyosun.
    Ben sahsen yaraticiyi cikartsam su evrenden yerine koyabilecegim baska birsey bulamiyorum. Kendi kendine olmus demek de ne bileyim cok klise x)
    Yaratici var diye illa kuran mi dogru? Ruslar nasil ortodoks olmus biliyor musun? Demis ki o zamanlarin oraya tasinan vikinglileri lan biz bi din secelim ilk eledikleri islam olmus cunku kabile reisi ickiyi yasaklamak istememis en son ortodokslukda karar kilinmis. Yani kuranin kurallari herkese uymayabilir mesela araplarin giydiklerini giymek zorunda degiliz bu islam degil ama boyle rastgele de kesin kurallari mesela alkol almak gibi reddemeyiz. Kurana gore bir sart var Allaha ve peygamberlerini kabul etmek. Yani illaki bir yaraticiyi kabul etmenden geciyo islamin yolu. Bu sarti tasdikledigin sürece müslümansin gerisi sana kalmis uygulamalari ne kadar hayata gecirecegin mesela. Istersen kariya git alkol al ozgursun ama unutma bunun bir cezasi da var 100 lük yolda 120 yle gidersen keserler cezani yada bi daha yapmiycam dersin belki affederler x)
    ···
    1. 1.
      0
      ayet tanımıyorum demiyorum da bir insan icadı olabileceği fikrini de taşıyorum. yani ben kitaba objektif bakınca tanrı sözü mü insan icadı alıntı bişey mi olduğunu çıkaramıyorum. anlıyor musun beni panpam? yoksa tanrı kelamı da olabilir bu ihtimali de yok saymıyorum. ama tuhafıma gidiyor.

      mesela sen de şu linki gör bi yorum yap http://www.ntv.com.tr/arsiv/id/25128703/
      ···
    2. 2.
      0
      Evet panpa bunla ilgili birsey bende izlemistim bu suna benziyor evren kendi kendine olmus olabilir evet.
      Bunun olasiligi soyle demisler elimizde bir deste kagit var bunlari sürekli karistiriyoruz ve teker teker aciyoruz hepsinin sirasiyla astan papaza kadar duzgun bir sirada gelmesinin olasiligi gibi yani diyelim ki ilk karti actik ve papaz geldi olmadi tekrar karistiriyoruz diyelim ki as geldi güzel devam ediyoruz ikinci kart 2 geldi süper uc dort gittik gittik 5 den sonra 7 mi geldi tekrar hepsini karistir ve bastan basla iste buna benziyor
      Bu isin zorlugu idi kolayligi ise bu karistirma islemini sonsuz kere tekrar edebiliyor olmamiz yani illaki denk gelebilir
      Yalniz darwin kuraminin tanriyi inkar ettigine inanmiyorum cunku bildigim kadariyla darwin canlilarin evrimiyle alakali tezleri var ancak evrenin olusumuyla ilgili yani bu canlilarin ilk nasil olustuguyla ve dünyaya geldigiyle ilgili bir meselesi yok
      Bize söylenen ilk canli türleri uzaydan dunyaya carpan astreoidler sayesinde dunyaya tasinan gerekli yasam elementleri mesela azot sayesinde ortaya ciktiklari
      ···
   tümünü göster