/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
  1. 1.
    +224 -6
    Panpalar bildiğiniz üzere bizler yalnız insanlarız. Yarın bir gün kalp krizi falan geçirsek yardım edecek kimse bulamayız la etrafımızda. bunun için böyle bi başlık açtım.

    Panpalar diyelim ki saat akşam 7 ve yalnız başına işten eve gidiyorsunuz.. Çok yoruldunuz, üzgünsünüz, moral yerlderde. Birden göğsünüzde ağrı başladı, bu ağrı kolunuzdan çenenize kadar vurdu. Bu durumdayken evinize en yakın hastaneye gitmek çok zor. Maalesef tek başınıza bu kadar uzaklıkta gidebileceğinize güvenmiyorsunuz.. Bu konuda eğitim almış olmalısınız, ama bunu öğreten kişi bunu kendi kendinize uygulamanızı öğretememiş olmalı!

    Şimdi yalnızken ( ki biz her daim yalnız insanlarız ) kalp kriziyle nasıl başa çıkılır kısmı :

    Bir insan kalp krizine maruz kaldığında kalp atış hızı yavaşlar , kalp ritmi bozulur. Göğsünde özellikle sol tarafa doğru şiddeti bir ağrı hisseder.Bu esnada kişinin hayatını kurtarması için gereken hamleyi yapması için sadece 10 sn gibi bir süresi vardır. Burada yapılması gereken hayati müdahale şiddetli bir biçimde öksürmektir. Her öksürük zamanınızı biraz daha artırır ve size yardım gelmesi için zaman kazandırır.

    Her bir öksürükten önce derin bir nefes alınmalıdır, ve öksürük derin ve uzun olmalıdır, çünkü göğüsün derininde balgam oluşmaya başlamıştır ve böylece bunu önlemeye çalışılır.

    Kalp tekrardan normal atana kadar hiç usanmadan her iki saniyede nefes alış ve öksürük tekrarlanmalıdır.

    Derin nefes alışları, akciğerlere oksijen gitmesini sağlar, öksürük hareketleri ise kalbi sıkıp gevşetir ve kan dolaşımını devam ettirir.

    Bunlar sayesinde bir iki dakikaya kalmadan kalp normal ritimde atmaya devam eder. Böylece 112'yi aramak için yeterli zamanınız rahatça kalabilir.
    ···