/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    -1
    Yani idealde var bu, savaşsız bir ülke, kıta... tümelde gezegen. Yalnız bu ülkünün sağlamasını da yapamıyoruz savaş her yerde..

    soru açık düşüncelerinizi alalım.
    ···
  1. 2.
    +1 -1
    Değil, konu kilit.
    ···
    1. 1.
      0
      Sen az ötede anancılık yapmaya devam et biz burada beyin fırtınası yapacağız hadii canım
      ···
    2. 2.
      -3
      Ananı kanırta kanırta hardcore gibtim
      ···
  2. 3.
    +1
    Nerde onlarda o yürek , anca fare gibi sokaklarda yasarlar..Biz her dakika sahnedeyiz
    ···
    1. 1.
      0
      Daha açık bir anlatımla yazar mısın kimden bahsediyorsun tam olarak panpa
      ···
  3. 4.
    +1
    Bunun üzerine bir kompozisyon bile yazarım ancak özetin özeti olarak şunu diyebilirim ki böyle bir yaşam biçimi ütopyalarda mümkündür anca.
    ···
    1. 1.
      +1
      Peki dünya'daki bilinen tarihin başından bu yana insanlığın kat ettiği yol bu kadar mı umut vadetmiyor yani
      ···
      1. 1.
        +1
        Savaş, ilkel çağlardan beri var olan bir olay. insanlık var olduğu sürece savaşlar hüküm sürecek. Umut? Bundan ziyade umutsuzluk haline geldi. insan fıtratında olan bir şey bu; savaş her yerde. Ülkeler arası, şehirler arası, ilçeler, köy, kasaba, aile içi hatta ikili ilişkilerde...

        Bir insanı iyileştirirsin ama ya bir toplumu, milyarları?
        ···
    2. 2.
      0
      Savaşla yaşamayı zaten biliyoruz bu yaşamımızı üzerine kurduğumuz her denklemde var bir biçimde denenmemiş bir yoldan gitmek can yakmadan yok etmeden bedel ödetmeden yaşamak neden bu kadar imkansız görünüyor? Kötülük lokal ve tümel bir etki yaratırken iyilik niye yaratmasın örneğin
      ···
  4. 5.
    +1
    insanlar düşünmeye devam ettiği sürece mümkün değil.
    ···
    1. 1.
      0
      Düşünmek yapıcı bir eylemdir. Neden böyle bir bağlantı kurdun panpa?
      ···
  5. 6.
    +1
    50.000 yılda gelişemeyen insanlık amerikanın silah satıp teknoloji(cpu) üretmesiyle gelişti , bilimde sınırların ötesine geçmek için amerikanın silah satmaya devam etmesi lazım , dünya barışı mı önemli bilimsel gelişme mi ?

    barış ortamlarında bilimsel gelişme olmaz, atom bombası bile ikinci dünya savaşı sırasında bulundu
    ···
    1. 1.
      0
      Atomun parçalanması bilimsel gelişme bomba olarak kullanılması ise bir seçim.
      Silah endüstrisi zaten sistemin ciddi bir dayanağı burada bu soruyu sorarken sistemi olumlayalım diye sormadım olaylar böyle gelişti diye doğrusu budur diyemeyeceğimiz aşikar başka türlü bir olasılık yok mu yani senin zihninde panpa ben bunu sormak istedim temelde?
      ···
  6. 7.
    +2 -1
    Dusunsene hersey gulluk gulistanlik isler tikirinda hicbir sorun yok. Herkes herkesle geciniyor. Cok sıkıci olurdu. Robot gibi hergun ayni uyanmak. Insan biraz bunalim biraz stres biraz heyecan biraz umut ister.
    ···
    1. 1.
      0
      Savaşsızlıktan kastımız kitlelerin yok edilmediği bir ortam. Gündelik sürtüşmeler kişisel mücadeleler bunlardır bireysel stresimizi yöneten faktörler olarak yeterli bence... yoksa "ya niye savaş yok keşke türkiye iran'a girse çok sıkıcı" demek için değişik bir kafada olmak lazım diye düsünüyorum
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        Guc sahipleri icin gundelik surtusmeler yeterli degil bence. Ayrica ulkeler yuzbinlerce asker besliyolar bosuna mi besliyolar. Mecburen dunyada surekli bi savas bi karmasa olmak zorunda.
        ···
    2. 2.
      0
      Bu bildiğimiz deneyimlediğimiz bir gerçeklik bunu sectigimizden baska türlüsü olanaklı durmuyor tüm bu planlamanın dışında yeni bir başlangıç olamaz mı tüm dünya'nın kenetlendiği bir ihtimal imkansız mı sence panpa burdan bakınca?
      ···
      1. 1.
        0
        Imkansiz. 5 parmagin 5i de bir degil mesela. Sen savassiz bi dunya istersin anlasmalar yaparsin ordularini dagitirsin ama illaki karsit goruslu biri cikar baris ortami ona huzursuzluk verir bi ordu kurar ve savas baslatir. Savasin olmadigi bi dunya icin herkesin hemen hemen ayni karakteristik ozelliklere sahip olmasi gerekir bence.
        ···
      2. 2.
        0
        Tamam işte bu ortak ruh saglanamaz mı sonucta bizi birbirimizie baglayacak bir ortaklik kurulabilir
        ···
      3. 3.
        0
        Bence saglayamazsin. Dedigim gibi 5 parmagin 5i de bir degilken yuzlerce ayri milletin nasil ayni fikirde olmasini bekleyebilirsin? Belki kisa sureli saglayabilirsin ama bi anlasmazlik durumunda sozun bittigi yerde mecbur silahlar konusacak.
        ···
      4. diğerleri 1
  7. 8.
    +1
    Mümkün değil. Savaş siyaset mefhumunun bir fizik kuralıdır. Memelilerin davranış biçimidir. Yeryüzünden silinmesi de gerekmez. Bizi biz yapan, doğamızın bir parçası bu.
    ···
    1. 1.
      0
      Determinist bakış açısı ilerici düşünceye ket vurur hep böyle düşünmüşümdür. insanlık kendi biyolojisine sadık kalmış bir tür değildir olanı bozmak ve yeniden kurmak yabancısı olduğumuz bir şey olmadığına göre savaşla süregelen akışı kesintiye uğratmayı da pekala deneyebiliriz
      ···
      1. 1.
        +1
        Doğru. Denenebilir. Bu konuda haklısın. insanoğlu yıllarca bunu yaptı. Neredeyse kendi doğasına hükmetmeyi başardı. Insanın en önemli buluşu insanı evcilleştirmekti aslında. Modern zamanda bunun üstüne kurulu, kendi doğasına ket vurabilen insanlara eşref-i mahlukat diyoruz yillarca.

        Ama bu, savaş örneğinde geçerli değil. Çünkü bizim doğamıza hükmetme anlayışımız pragmatist bir arzunun sonucu. Üstelik savaşlar acıdır ama elzemdir. Savaşın sonu insan türünün sonunu getirir.

        Fiziken var olan evrim, neredeyse birebir, ayni mekanikle sosyal yaşamda da vardır. Gelişimimizin, vicdanımızın, bilincimizin, teknolojimizin evrimi da savaş şartlarında gerçekleşir.

        Bugünkü var olan tüm hümanist sesler vahşi bir savaş senfonisinin yankısıdır.
        ···
      2. 2.
        0
        Bana kalırsa insanlık kendini de biyolojisini de tüm yapıp etmelerini de aşacağı bir konuma gelecektir. Çok daha başka türlü bir sosyal evrimin gerçeklesecegine inanıyorum. Bugünden bakınca umutsuz gördügümüz bircok olay hayata gececektir.
        ···
  8. 9.
    +1
    Kesinlikle mümkün değil.
    ···
    1. 1.
      0
      Seyircilere de bir danışsaydınız panpa *
      ···
      1. 1.
        +1
        Panpa savaş doğamızda var mücadele her zaman olmalı ve bu iyi birşey. Ama milliyetçilik ortadan kalksın isterdim işte o zaman dünya harika olur.
        ···
      2. 2.
        0
        Determinist bakıyorsun panpa düsüncelerinize saygı duymakla beraber sorduğum soruyu bu sekilde kestirip atmanız basite kaçmak gibi geliyor bilemedim.
        ···
  9. 10.
    +1
    Mümkün ve maalesef o yolda ilerliyoruz zaten

    Ticaret küreselleşiyor, insanlar yumuşuyor, nükleer silahlar dünyayı yok edebilir, kültürlerarası iletişim artıyor vs.

    Özellikle de ticaretin küreselleşmesi savaşa en büyük engel
    ···
    1. 1.
      +1
      Neden maalesef dedin panpa?
      ···
      1. 1.
        +1
        Savaş kahramanlığı, fedakarlığı, cesareti, disiplini ve göreve ve anavatana bağlılığı temsil eder. Bu değerler bir insanda bulunan en kutsal özelliklerdir. Savaş ve mücadele olmadıkça bu değerlerden uzaklaşılması da kaçınılmaz olacaktır

        Adam öldürmek çok güzel bir şey diye demiyorum yani
        ···
    2. 2.
      +1
      Kutsiyet yüklediğimiz şeyler de kahramanlık diye benimsediğimiz mertebeler de başka acıları ve daha başka bilmediğimiz yanlışları içinde barındırırken salt bu bildigimiz haliyle insanlık devam etsin diye savaşız kalamayız demek bana fazlaca 18 19 20. Yy esintisi gibi geliyor şu an 21. Yy dayız savaşa da kosullara da bakısımız biraz daha farklı olabilmeli.
      ···
      1. 1.
        +1
        Acı zaten bu kavramlara anldıbını ve kutsiyetini veren şeyler panpa. Tabii ki sırf bunun için savaş çıkarılmaz orası ayrı lakin savaşsız kalırsak değerleri olan insanlardan eğlenceden başka derdi olmayan gevşek hayvanlara dönüşeceğimiz kesin, bunun işaretlerini günümüzde de yavaştan görüyoruz

        21. yüzyılın yumuşak ve gevşek insanından iğreniyorum panpa. 18.-20. yy insanlarına baktığım zamansa çok derin bir saygı ve hayranlık duyuyorum. Şahsi duygum bu ve sonu hayırlı bitmeyecek ahlaki bir çöküntü yaşadığımız fikrindeyim

        Maalesef kendim de kafamdaki ideal insan değilim, 21. yüzyılın getirdiği gevşeklik var üzerimde yanlış anlaşılma olmasın, ama bu olmamalı
        ···
      2. 2.
        +1
        insanlar zamanlarına benzermiş kasma...
        ···
  10. 11.
    +1
    en basitinden cengiz han 1 saatte 1.5 milyon insan öldürmüş diyorlar. cengiz han o 1.5 milyon insanı öldürmeseydi o 1.5 milyon insanın (ikiz ve üçüzlerle birlikte) 2.5 milyon çocuğu olduğunu varsayalım ve o 2.5 milyonunda 4 milyon çocuğu olduğunu varsayalım, yaklaşık 1000 yıllık bir süre boyunca bunun devam ettiğini varsayalım. kim bilir sırf bu nedenle dünya nüfusu ne kadar artardı öyle değil mi sevdiceğimm kaveemm?
    bunun gibi tonlarca savaş oldu, insanlar öldürüldü ama bir gerçek varsa oda savaşın insanlığın bir parçası olduğudur. Dünya nüfusu şuanda bile ne kadar kalabalık ve 50 yıl sonra şuandakinin bile 2 katı olmuş olacak, kaynaklar son hız tükenecek. Peki ya savaşlar olmasa? Savaşlar olmasa önümüzdeki 50 yılı bile şuanki kaynaklarımızla geçiremezdik bence.
    bu benim görüşüm, kaba tabir insan ırkının (buna bende dahil olmak üzere) gözümde virüslerden farkı yok.
    ···
    1. 1.
      0
      Cengizhan zamanı gibi Dünya'ya bağımlı olmayacağız yakın gelecekte. Gezegenler arasi etkilesim savaş sistemini de değistirebilir gayet
      ···
  11. 12.
    +2
    savaşsız dünyanın birinci kuralı eğitimden geçer. herkes yüksek dozda eğitimli olmalı ki kolay kolay kandırılıp terörist yapılmasın. lakin bu kandırılma hadisesinin temelinde ülkelerin hammade ihtiyacı büyük pay sahibi. yeryüzünün her noktasında tarım ve hayvancılık yapılamıyor. bu bağlamda dışarıdan destek gerekiyor. hal böyle olunca yeraltı kaynakları vs için savaş kaçınılmaz.

    esasen savaşsız dünya için en gerekli durum dünyadaki insan sayısının 100de 90 ının yok olması. bu şekilde az sayıdaki insan tarım ve hayvancılık yapabileceği bir coğrafyada konuşlanıp başka şeyler aramak zorunda kalmayabilir. ayrıca bunlar eğitilebilir en üst noktada.

    mevcut insan nüfusu dünyaya çok fazla ve bu durumda savaşılmaması bana hayal olarak geliyor.
    ···
    1. 1.
      0
      Bunu olumlayan teoriler var. insanlığın bir bicimde başa sardıgı.
      ···
    2. 2.
      +1
      Yakında dünya nüfusu on milyarı aşacak ve su, yemek gibi kaynaklar için büyük savaşlar başlayacak

      Oysa kaynaklar doğru yönlendirilse ve nüfus artışı kontrol altına alınsa ne kadar da kaçınılabilir bir savaş değil mi. Yazık
      ···
    3. 3.
      0
      insanlığın kontrolsuzce artışı da stratejik bir hata. Sonuçta kaynakların kısıtlılığı ve yeniden üretim noktasında yetersiz kalışımız daha dikkatli bir nüfus artışını gerektirir habamam çogalmak dünyayı işgal edip tüketmekten başka bir sey degil
      ···
    4. 4.
      +1
      ben arkeologum. öyle sıfırdan başa sarma gibi bir durum olmadı insanlı hayatta. lakin dünyanın tam 7 kere komple yaşamı değiştirdiği dönüşüm mevcut. mesela malum meteor çarpması. esasen yangınla kül olmadı dünya baştan sona. yangın çok fazlaydı ve atmosferin bozulması sonucu 20 kilodan fazla olan canlıların ciğerlerine yetecek oksijen kalmadığından boğularak öldüler. 20 kilonun altındakiler yaşadı. keza daha pangea zamanında denizlerden çıkan yoğun sülfür gazının yine atmosferi ve deniz hayatını sıfıra yaklaştırdığı dinozorlardan da önce olmuş olan bir durum mevcut. ha şimdi yaşam ne boyutta mahvolur bilemem ama dünya bi şekilde yaşar. lakin doğal afet sonucu olursa insanların bir kısmı değil tamamı yok olur ve evrim başka şekilde yol alırken yine sıfırdan başlayacağından savaş olur. savaşsız bi dünya için insanların yüzde 90ı yok olurken bilinçli dediğimiz türün devam etmesi lazım hayata ki dediğim şey olsun.
      ···
      1. 1.
        0
        Fark olamaz mı daha felsefi bir yerden sorayim?
        ···
      2. 2.
        0
        farktan kastını tam anlamadım biraz daha açar mısın?
        ···
      3. diğerleri 0
    5. diğerleri 2
  12. 13.
    +1
    savaş yoksa kaynak paylaşımı olur , bi kere kaynaklarımızı neden çok üreyen araplarla ve afrikalılarla paylaşalım ki ,kominmiyiz lan biz , bizene elalemin dölünden, işte kadınları sevmeme nedenim bu , asla üretmezler asla çalışmazlar ama lafa gelince kominizm vari şeyleri savunurlar , vergi ödemez üretmez ama vergi ödeyene ne yapacağını söyler
    ···
    1. 1.
      0
      Bunlar kalıp düşünceler.
      ···
      1. 1.
        +1
        bordro at bordro gelir vergisi ödüyomusun bakalım
        ···
      2. 2.
        0
        Kişisellesecek bir konu değil bu.
        ···