/i/Yazılım

Umuyoruz ki geleceğin yazılımcıları bu altinciden çıkacak!
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +21 -4
    olm bu raspberry pi hobilerine 100-200 lirayı çok görmeyen panpalarımız için bulunmaz nimet.

    ilk olarak raspberry pi nedir ondan bahsediym, şimdi kardeş senin bilgisayarın var ya, onun sadeleştirilmiş ve maliyetine göre olabilecek en ufaltılmış hali bu raspberry pi. içinde bi veri depolayabileceğin bişey yok. onun yerine bi hafıza kartı takıyosun. ekran yok, hdmi girişi var, klave mouse vs. yok usb girişi var. ve en önemlisi gpio diye bi dalgası var.

    gpio ne?
    general purpose input/output yani genel amaçlı giriş çıkış dalga dümenleri. bu girişler çıkışlar sayesinde raspberry'e bişeyler takabiliyoruz, taktığımız dalgalardan bi feedback verebiliyor alabiliyoruz.

    raspberry ile neler yapılabilir?
    genel olarak millet donanımsal olarak fazla para harcamak istemediği için media center olarak kullanıyor, televizyona hdmi ile bağlıyosun, yazdığın ufak bi program sayesinde flash belleğindeki videoları, fotoları okuyabiliyor, youtube'a girebiliyosun falan filan gibi. (burayı da çok kastıran adamlar var şimdi)

    istersen robotumsu falan bişeyler de yapabilirsin bu raspberry ile. herhangi bi amacı olan olmayan fark etmez.
    genelde bu tür dalgalar için arduino kullanılıyor da onu daha sonra anlatcam.

    ben mesela akıllı aynaya başladım, arayüz olarak siyah üstüne beyaz şekilde, basit bişey çıkarıyorum şimdi. bunu eski bi lcd ekrana yansıtıp, lcd ekranın ayna pleksi koyduğum zaman hop noldu akıllı ayna. şimdi uzun uzun anlatmiym burada, yapılmışının videosunu koyayım: https://www.youtube.com/watch?v=fkVBAcvbrjU

    kısa kodlarla, hazır servislerle, raspberry pi ve biraz hevesle böyle taşaklı şeyler yapmak mümkün panpalarım.

    liseli panpalar, böyle şeylere yönelin olm bak hem zevkli, hem ödev mödev olarak falan bunlara girersiniz notlarınız falan da yükselir.

    ötesini soru cevap şeklinde yapak, sorusu olan yazsın bide pm atsın cevaplayalım.
    ···
  2. 2.
    +11
    kardeş iyi güzel hoş diyonda burası harvard üniversitesi değil ki
    ···
    1. 1.
      +3
      panpa harvırdlık bişey de yok, smart mirror olayı için mesela ihtiyacın olan şeyler çok basit, bi hdmi çıkışlı monitör, onun boyutunda aynı pleksi, bi raspberry pi bi hafıza kartı ve azcık yazılım.

      kodunu yazmaya üşeniyo musun, yazma. videodaki adamın yaptığının aynısını yapmak mümkün. hemide bi haftasonunda.
      ···
  3. 3.
    +2
    Raspberry pi candır arduino yu giber geçer hem fiyatla hem de üstünlükle
    ···
  4. 4.
    +1
    ilgimi çekti bak. Şimdi küçük bi arastirma yapcam
    ···
  5. 5.
    +1
    reserved
    amazonda tr fiyatından çok ucuza geliyor.
    ···
  6. 6.
    +1
    giblemiyoruz ahahha
    http://inciswf.com/1300122118.swf
    ···
  7. 7.
    +1
    mağaraya internet mi bağlattın könkö
    ···
    1. 1.
      +1
      panpa raspberry nin ilk çıktığından beri takip ediyorum ben, maksadım mağaradaki panpaları uyandırmak.
      ···
      1. 1.
        +1
        Respect bro
        ···
  8. 8.
    +1
    intel edison anasını bile giber lan. Raspberry pi kim. Hatta pic32m serisinden bir mikroişlemci al istediğin entegreyi kendin yap. Ulusta kart basan yer vardı galiba aresle kart modelini çizip veriyon basıyor ve ne için yapmak istiyorsan onun için en uygun şeyi kendin yapmış oluyon.
    ···
    1. 1.
      +1
      kesinlikle panpa, yalnız benim gibi işin daha çok yazılım kısmında olanlar için raspberry daha uygun. ama yarın öbür gün raspberry ile bi ürün tasarlasam onu bi "ürün" haline getirirken gider kendi ihtiyaçlarıma göre yeni bi kart yaptırtırım.
      ···
  9. 9.
    +1
    rasperry pi veya orange pi dediğin şey x64 a53 cortex işlemci kullanıyor rasplar sandığın bilgisayarın küçültülmüş hali felan değil cehaletine vermekteyim bunu x64 ile x86 core farkını bilmeyen biri olduğunu belli ediyorsun millete doğru bilgi ver, rasp veya türevleri linux tabanlı veya iot windowsta çalışıyor ki coder olmayan biri için kullanışlı değil coderler için bile mali veya snapdragon gpu unitler bir şeye pek yaramıyor 2 gb braodcom ram var ancak gpu ile paylaşımlı olduğundan dolayı kali linuxta delay meydana geliyor puppyde nadiren daha az rasperry pi veya orange vb ancak ufak boyutta linux gerektiren yüksek işlemci gücü istemeyen endüstriyel uygulamalarda profesyonel olmayan şirketlerce kullanılabilir ki öylede adamlar main board üretmek yerine rasp kullanıyorlar rasperry pi3 ile steemit mining yapan gördüm ama karlı değil şuan için neyse gençler hevesinizi kırmıyayım ama rasperyyi alınca öyle kafanıza göre program çalıştıramayacaksınız apt-get install xxx dediğinizde normal yüklenir gibi seyretmesine rağmen kurulurken bile bazen işler iyi gitmesine rağmen program x64 e bağlı core hatalarından açılmayacak veya kernel hatası alıp sd formatter ile işletim sistemi yükleyeceksiniz wine ile exe felan açılmıyor açılanda ufak tefek şeyler ki bunları bile açmak için etc klasöründe yarım milyon oynama yapmanız gerekiyor, bu durumda welcome x64 diyip android yükleyerek clash of clans oynamaya başayacaksınız kolay gelsin .
    ···
    1. 1.
      0
      panpa benim maksat böyle şeylerin varolduğunu yazmaktı, işin derinine giricek olsam daha teçhizatlı bişeyler yazardım. dediğin konularda haklısın ama no pain no gain haci tabii ki de öyle iki dakkada hayal ettiğin her şeyi yapamıycaksın ama en azından bi giriş bi başlangıç olcak.
      ···
  10. 10.
    +1
    Dostum sitesine girerseniz yapılan projeleri görürsünüz
    ···
  11. 11.
    0
    Panpa RPi ben de kullanıyordum, rpi için olan ve elimdeki tek Micro SD kartı kırana kadar. Şu an yenisini almam da mümkün değil, Micro SD yerine USB'den bootload etmesini sağlayacak bir şey yok mu? Bulduğum tüm çözümler Micro SD'den bootload edip sistemi USB'ye kurma mantığı üzerine.
    ···
    1. 1.
      +1
      valla panpa benim de gördüğüm kadarıyla sd karttan oluyor sadece, tabii biraz kurcaladımmı çözülür büyük ihtimalle ama raspberry nin forumda falan da usb den boot edilmeyeceğine dair şeyler gördüm.

      yeni bişey görürsem yazarım sana panpa.
      ···
      1. 1.
        +1
        Evet panpa anladığım kadarıyla RPi üzerindeki firmware doğrudan SD karttan okuma yapmaya programlanmış, hani progrdıbını değiştirmek istesem bile geçici olarak bir SD karta ihtiyacım var.

        Arduino'ya devam o zaman.
        ···
  12. 12.
    0
    Rezervasyon
    ···
  13. 13.
    0
    Rezzervasyon
    ···
  14. 14.
    0
    Rezerve
    ···
  15. 15.
    0
    Up
    ···
  16. 16.
    0
    rezoşşşş
    ···
  17. 17.
    0
    Ben anlamadım ama adam güzel bir şey diyor panpa bunlar bizi aşar bu amk aletinde ferre izlemiyo mu
    ···
    1. 1.
      +1
      ayıpsın panpa. ferrelarını tut bu alette hatta evinden 7/24 yayın bile yaparsın.
      ···
  18. 18.
    0
    pREZervatif
    ···
  19. 19.
    0
    Yaz kanka , iyi gidiyorsun
    ···
  20. 20.
    0
    Knk smart tv yapabilir miyiz bunla normal televizyonu aq
    ···
    1. 1.
      0
      Hdmi girişi varsa yaparsın panpa, raspberry nin kaldıracağı ağırlıkta bi yazılım geliştirmen yeterli. istersen örnek proje yaparım başka bi başlıkta.
      ···