/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +21 -3
    evet arkadaşlar şöyle bir bakıyorum her kafadan bir ses çıkıyor. kimse durumun farkında değil.

    şimdi bu fakülteden mezun olduğunuz zaman özel sektörde sizi 2 seçenek bekleyecek.

    1) işçi bekçiliği
    2) arge departmanlığı (tasarım yani gerçek mühendislik)

    eğer okulda gösterilen derslerden kendi suçunuzdan dolayı düşük notlar alıp aman nasılsa teorik bilgi önemli değil, çalışmaya başlayınca işi öğrenicez zaten, nasılsa bilgisayar programları hesaplıyor gerek yok gibi bir takım bahaneler ardına sıkışırsanız evet fabrikadaki işçilerin başında sizi denetleyici (bekçi) olarak dikerler önünüzede 1500 tl parayı köpeğin önüne kemik fırlatır gibi fırlatırlar. istersen hayır de dışarda bu para için domalacak binlerce insan var.

    gerçekten bir şirkette ekipçe ürün tasarlayıp, geliştirip üretime almak istiyorsanız teorik bilginizin mükemmel olması lazım. neden derseniz o gösterilen derslerle uçak üretiliyorda ondan. atıyorum falanca bir beyaz eşya firmasının arge bölümündesiniz. tasarladığınız ürünün satış başına size %1 (salladım) hisse veriyorlar maaş harici. bir çamaşır makinesi 1000 tl ise şirketin sattığı her ürün başına 10 tl hesabınıza yatırılıyor. şirket 1000 tane satsa size gelecek para 10.000 tl oluyor. evet bu sadece 1 tane çamaşır makinesinin sadece 1 modeli için geçerli para. milletin 1 yılda kaldırdığı parayı 1 ayda kaldırabiliyorsunuz. futbolcular gibi büyük meblağlarla diğer şirketlere satılıyorsunuz.

    evet iş başvurusunda önünüze bildiğin mukavemet sorularının olduğu kağıdı veriyorlar şaka yapmıyorum. mezun olmak önemli değil eşşek bağlasanızda eninde sonunda mezun olur. piyasaya her yıl binlerce mühendis adayı katılıyor mezun olmanın çok bi nanesi yok yani bulunmaz hint kumaşı değilsiniz.

    bunu bir otomotiv firmasının arge departmanlığında çalışan zengin bir bin olarak söylüyorum canlarım.
    ···
  1. 2.
    0
    mühendislik okuyorum ama senin yazını okumadım üşendim
    ···
    1. 1.
      0
      beyler başlığın sahibi penis gibici daha geçen eczacıyım diyordu yiyosa diplomayı göstersin
      ···
  2. 3.
    +4
    siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuyorum ama bu başlığı neden okudum anlamış değilim çekici bir başlık olmuş.

    saygılar.
    ···
  3. 4.
    0
    birader butun muhendislikleri dahil etmissin sen makine desene şuna
    ···
    1. 1.
      -1
      inşaat, malzeme, enerji, uçak, elektrik, bilgisayar v.s v.s hepsi için geçerlidir karşim. arge'de sadece makineciler çalışmıyor.
      ···
  4. 5.
    -1
    inşaat mühendisliği için de geçerli mi bu? Bazen arkadaşlarla inatlaşıyoruz çoğu şöyle diyor "not ortalamasının ne önemi var betonarmeden mukavemetten yazılı sınav mı yapcaklar önemli olan iş hayatında işi öğrenmek teoriyle olmaz vs vs" ben tam tersini düşünüyorum. iş hayatı illa ki önemlidir ama bu not ort illa ki karşımıza çıkıcak bir bölümü 2.10 bitirenle 3.80 bitiren aynı seviyede mühendislik bilemez gibime geliyor
    ···
    1. 1.
      +1
      insaat okuyorum , sinavlarda her turlu teorik bilgiyi bilsen dahi hesap makinesinin bir hatasina bakar 100 ile 50 alman falan , diger derslerde de inek gibi calisirsan iyi ortalama ile bitirirsin zaten ama bolum derslerini onemsiyorsan ondanda gibtiritaktan bi hatayla dusuk aliyorsan herseyi bildigin halde , ortalamanin pek de onemi kalmiyor , program ile yapilir hesaplar orda da o hatalar olmaz , az olur
      ···
      1. 1.
        0
        hata yapma payını göz ardı ederek söylüyorum. Bir firmanın işe alımında yapılıcak sınavda üniversite bilgilerinin öneminin olcağını düşünüyorum ben. Her dersi virgülle verenler kendini şirket ceosu olcak sanıyo da benim sinir olduğum o. Tabi herkes eşşek ders calısıyo ortalamayı yüksek tutuyo bir onlar uyanık
        ···
    2. 2.
      +2 -1
      arkadaşların kendi düşüncelerini dile getiriyor ancak işler o şekilde yürümüyor. teorik bilgi ile bizler bina yapıyoruz. teorik bilgin yok ise saygın firmalara giremezsin. bu firmalar iş başvurusunda mukavemet sorularının olduğu bir kağıdı veriyorlar. evet bina dikerken kağıt değil bilgisayar programı kullanacaksın ancak dersin sorularını çözemezsen o programıda kullanamazsın. şöyle düşün çelik kullanacaksın bunun kesiti nasıl olursa daha mukavemetli olur nasıl daha az malzemeyle daha iyi bir tasarım yaparım gibi bir sürü şeyi düşüneceksin bunun içinde son derece iyi bir mukavemet bilgisi lazım atıyorum. programı al kurcala 10 yıl boyunca, mukavemet bilmeden nasıl tasarlayacaksın.

      hayır yani teknik resim bilgin olmadan autocad kullanabilir misin? o arkadaşlarına bakma sen piyasada hemen herkes bunu söyler ne işime yarayacak diye. 3-5 yıl sonrada orda burda ağlarlar 1500 tl para alıyorum ühü türkiye çok kötü diye. o bilgiler boşuna değil.

      yapacağın şey herkes gibi derslere sınavlar için değil öğrenmek için çalışman gerekiyor yoksa sınav sonrası 1 gün sonra çoğu bilgiyi unutursun. bunlar birer bilim. ne kadar iyi teorik bilgi o kadar iyi bir para.
      ···
      1. 1.
        0
        Sağol kardeşim bilgilendirdiğin için
        ···
    3. 3.
      0
      şimdi bu dedikleriniz 1.sınıf inşaat müh. için dogrumu statik dersi hariç . diğer dersleri gibime takmadım gereksiz mattta integra ldevar bi de
      ···
    4. diğerleri 1
  5. 6.
    +3
    ben imam degilim ben gulebilrim hhakasdagjkjasdjasdas
    ···
  6. 7.
    0
    ben harita mühendisiyim o nolcak yarram, ama adam haklı net
    ···
    1. 1.
      -1
      sizin içinde geçerli. güzel bir inşaat firmasına girmen için teorik bilgin iyi olmalı. mk sonuçta bizi teknisyenden ayıran yegane şey hesaplama. hesap bilmiyorsan boşuna okuyup mezun olmayın zaten.
      ···
  7. 8.
    +1
    aynen öyle. özellikle kurumsal firmalar böyle adamları kaybetmemek için bir sürü şey yapar. adamı matlab kursuna, excell kursuna, ingiltere'ye master'a yollar; onlarca sosyal tesis açar sırf çalışanlar aileleriyle gelip sosyalleşebilsin diye, ürünlerinden indirimli yararlandırır... sen mercedes'in chief designer'ı isen bu sana müthiş bir statü de katar... evlenirken bile yardımcın olur... böylece sadık işçiler oluşur. human resource turnover diyoruz buna. ve teorik bilginin önemi çok büyük elbette. ama bütün bunları bilmek de yöneticilikle alakalı, işin ekonomiyle; diğer sektörlerle irtibatlarını, bağlantılarını da iyi yakalayabileceksin... teorik öğretimi de tabiki milyon dolarlık simülatörlere, laboratuvar şartlarına sahip odtü, itü gibi okullar daha iyi verir ki ben itü'deyim bu arada. giberler dikkatli olun.
    ···
    1. 1.
      0
      heralde panpa. kurumsal firmaların bel kemiği ürün geliştirici mühendislerin olduğu departmandır. burdaki mühendisler olmasa firma üretim yapamaz. bu yüzden bu mühendislere fazla fazla ücret ödemek zorundadır. işçi bekçiliği yapacak adam ise memlekette çok zam istersin giblemez, köpek gibi it gibi çalıştırır acımaz. beğenmiyorsan gibtir git adam çok der. bir tanıdığım var adam 50 yaşında aldığı ücret 1000 tl ama bir autocad bile kullanamıyor.
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        senin ne özelliğin var muallak. aylık gelirin 100.000 tl olması için ticaret yapman lazım. mühendislerin çoğu o ücretlerde çalışır. iyi yerlere gelmen için arge kısmına girmen gerekiyor.
        ···
  8. 9.
    +1 -3
    MÜHENDiSLiK OKUYANLARIN ALAYI GERi ZEKALI BU ÜLKEDE DiPLOMA SAHiBi OLMAK iÇiN OKUNUYOR HA ZATEN GENEL OLARAK UNiVERSiTE OKYANLAR BÖYLE ARADA iYi OKULLARDAKi iSTiSNALAR HARiÇ GERi KALAN AMELE OLACAK
    ···
    1. 1.
      +1 -2
      alayı demeyelim panpa her bölümde 3-5 sağlam adam oluyor 100-200 kişi içinde. evet ele ayağa düştü sırf diploma için gelen çok fazla insan var. kafayı çalıştırırsan mühendislik mükemmel bir alandır.
      ···
  9. 10.
    +1
    Amlı oranı nassıl mühendislikte
    ···
    1. 1.
      +4 -1
      her beş erkeğe 1 erkek düşüyo kanka
      ···
    2. 2.
      +1 -1
      amlı olsa ne olacak olmasa ne olacak koskoca kampüs binlerce amlı var başka fakültelerde. işi bilen zaten en iyisini kapar. bilmeyen isterse tek erkek o olsun bi işi beceremez.
      ···
      1. 1.
        -1
        9.2'de yazdığımı sana da sordum panpa.

        Ben işi bilmiyorum mesela, kız tavlama işini de anlatsana nasıl oluyor¿
        ···
  10. 11.
    0
    Hangi ülkede çalışıyorsun lan, memlekette otomotivde arge var da benim mi haberim yok.
    ···
  11. 12.
    0
    lan mal mal konuşmayın bu ülkede arge falan yok ür-bi var ürün birleştirme çinden getir lego gibi tak markanı vur sat
    ···
    1. 1.
      0
      yanlış biliyorsun
      ···
  12. 13.
    0
    Sonra okurum
    ···
  13. 14.
    0
    iibf okuyanlar içinde geçerli
    liseli binler sakın ama sakın iibf yazmayın
    ···
  14. 15.
    0
    Eczacılık hakkında ne düşüne düşünüyorsun? Mühendislik 2. planda ama bir tavsiye verirsen daha iyi şekillenir kafam?
    ···
    1. 1.
      0
      gibtir et heryer eczane olmuş diş hekimliği yaz el becerin nasıl bilmiyorum iyiyse bi klinik açarsın bugün 1 dolgu 100 tl. ve 30 dakika sürüyor. hesap et. bir diş teli 5000 tl v.s
      ···
  15. 16.
    0
    @1 şukuladım panpa ben de seneye makine'ye başlıcam yararlı bilgilerin için sağol
    ···
    1. 1.
      +3
      bi sen ekgibsin gel mk.
      ···
  16. 17.
    0
    @1 meslek ne?
    ···
  17. 18.
    0
    Ben biyoloji okuyorum ölüyüm ben o zaman
    ···
  18. 19.
    0
    yıldız teknikte endüstri mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun tanıdığın endüstriciler ne alemde
    ···
  19. 20.
    0
    kardeşim bunları bizde biliyoruz yani ben biliyodum diğer arkadaşlarda biliyodur sanırım
    ama gerçekten çoğu hesabı makineler yapıyor ister inanın ister inanmayın sizin tek yaptığınız şey verilen derslerden hangisiyle hangisini birleştirirsem bunu ortaya çıkarırım hesabı yapıyoruz yani yaratıcılık dediğimiz olay gerisini belirli değerleri girip bilgisayara hesaplatıyoruz
    ···