1. 26.
    0
    @17 sağol panpa arıcam ailemi birazdan hepinizin önerilerini söyleyeceğim. iyileşsin de artık ne gerekiyorsa yapmaya hazırız
    ···
  2. 27.
    0
    geçmiş olsun panpa. inanırmısın bilmem ama bi hocaya felan da zütürün.pek bilimsel bir yaklaşım olmasa da denemek de fayda var.
    ···
  3. 28.
    0
    hayrına up acil şifalar kardeşim

    not: bu arada vertigo olmasın lan bi dönem bende öyle bayılıyodum kendi kendine geçti
    ···
  4. 29.
    0
    Bide olaya @12 nin açısından bakmak laszım adam doğru söylüyo olabilir bilimi aşıyo bu konu galiba
    ···
  5. 30.
    0
    okumadım
    ···
  6. 31.
    0
    büyük geçmiş olsun .
    ···
  7. 32.
    0
    @9 tamam panpa akşam bakarım ama şuanlık onları bi akü gibi. gör beyinleri çok fazla elektrik salgılıyor ve atamıyorlar akü gibi tekrar şarj oluyorlar ve zamanla boşalmaları gerekiyor bu şekilde kriz veya bayılma geçiriyorlar, insanın beynine elektrik verirsen bayılır veya sinir damarları kontrolden çıkar insan ne kadar korkup sinirlenirse elektrik oranı artıyor onu sinirlendirme sinirlendirlendirmelerine izin verme, ara sıra çıplak ayakla toprakta yürüt, eğlendir, beraber zaman geçir bol bol emin ol işe yarar. Ama bunu ona hissettirmemeye çalış yoksa prenses gibi hissedip burnun'dan getirir emin ol.
    ···
  8. 33.
    0
    panpa kan tahlili falan yaptırdınız mı? vücutta kan miktarı fazla olunca da bayılabiliyor insanlar. ya da vertigo da olabilir @23'ün dediği gibi.
    ···
  9. 34.
    0
    pampa aklıma şu geldi; lisede ilgi çekmek için sürekli bayılan kaşarlar vardı... durumu ona benzettim ama üstünüze alınmayın amk kardeşine kaşar demedim. aklıma geldi sadeced
    ···
  10. 35.
    0
    bayilma sekli onemli.. benim en yakin arkadasimin nefes darligi var (astim falan degil ilacida yok) bole tebesir tozu bu tur seyler sinirlendiginde, cok uzuldugunde, daraldiginda asiri guldugunde birden durgunlasiyor, hafif bi titreme nefes alis verisi hizlaniyor sonra kut diye bayiliyor.. ben tipla ilgilendigim icin zaten bu durumda direk onlemi aliyorum direk yatiriyorum ki bayildiginda dusmesin. 5-7 dk kadar baygin kaliyor. uyandiginda biraz oksuruyor yine yarm saat uykuluk hali sonrada normale donuyor senin kardesininki bole bise olabilir.
    ···
  11. 36.
    0
    @19 olurda böyle pigibolog bi arkadaş varsa burda 18 yaşında diye tam ergenlik dönemi ya ondan söyledim cinsiyetini de kız erkek pgibolojisi farklı oluyor ya ondan belirttim.@20 bilmiyoruz ki ne olduğunu böyle kaldık işte pisolojik diyorlar başka bi şey demiyorlar
    ···
  12. 37.
    -2
    @12 yav ananı gibeyim hertaka dini karıştırmayın amk
    ···
  13. 38.
    0
    Sinirsel Bayılmalar (Konversiyon Bozukluğu)
    Sinirsel bayılmalar ile sinirsel felç, körlük, sağırlık, konuşamama (ses kaybı) birbirinin benzeri ruhsal sorunlardır. Ortak noktası bir bedensel hastalık izlenimi uyandırmaları, geçici ve yineleyici oluşları, bedensel ya da beyindeki bir bozukluktan değil ruhsal yaşamla ilgili sorunlardan kaynaklanmalarıdır. Sinirsel bayılma, ilk rastlayanda sara nöbeti izlenimi uyandırabilir. Olasılıkla ruhsal yaşamsal sorun ya farkına varılmadığından, ya çözülemediğinden, ya da uygun şekilde ifade edilemediğinden bir bilinç kaybı ya da beden değişmesiyle kendisine ifade yolu bulmaktadır. Örneğin aile içi bir sorun, çökkünlük alttaki neden olabilir. Bu rahatsızlığın sonucu kişinin sorumluluklarının hafifletilmesi, ona hasta özeninin gösterilmesi, söylediklerinin dinlenilmesi hastalığa bağlı kazançlar olabilir. Bu durumda hastalık bir iletişim biçimi durumuna gelir.
    Nedenleri Nelerdir?
    Konversiyon tepkisinin neden ortaya çıktığı tam olarak bilinmemektedir. Bu konuda ortaya atılan teorilerden bazıları şunlardır: Pgibanalitik teoriye göre konversiyon bilinç dışı çatışmaların neden olduğu sıkıntı sonucu ortaya çıkar. Başka bir teoriye göre; kişi çevresi ile sözel iletişim kuramadığı durumda sıkıntısını beden dili ile ifade eder. Ortaya çıkan belirtinin anlamı “ben ruhsal olarak çok sıkıntıdayım, çok acı çekiyorum, bunu görün ve bunu önemseyin” şeklinde yakınlarına uyarıda bulunmaktır. Bu anlamın yanında yakınlarına istediğini yaptırmak, kontrolü ele geçirmek amacını da güdüyor olabilir. Bazı bedensel hastalıklar sonucunda da bu belirtiler ortaya çıkabilir. Yatkın olan kişilerde ağır bedensel hastalıkları takiben konversiyon veya somatizasyon belirtileri görülebilir. Anne, baba, büyükanne ve büyükbaba gibi yakınların ölmesi, anne ve babanın boşanması veya ayrılması gibi durumlarda kişilerde bir yakınının ölmesi gibi yas tepkisi ortaya çıkar bu yas tepkisi normal sürecini tamamlayıp çözülmediği zaman konversiyon bozukluğu ve diğer ruhsal bozuklukların görülme olasılığı artmaktadır. Bu belirtilerin ortaya çıkması ile hastalarda birincil ve ikincil kazanç elde edilmesi söz konusudur: Birincil kazanç hastanın ruhsal sıkıntısından kurtulması, ikincil kazanç ise zor bir durumdan hastalığı sayesinde kurtulma veya hasta olduğu için bazı haklar elde etmesidir. Ortaya çıkan belirtilerin sembolik anlamları olabilir. Örneğin görmemesi gereken bir olaya tanık olan bir çocukta körlük veya işitmemesi gereken şeyleri işiten bir yetişkinde pgibolojik sağırlık gelişebilir. Bu bozukluklarda ortaya çıkan belirtiler aile üyelerinde, yakın akraba ve komşularda görülen belirtileri taklit edebilir. Örneğin okul arkadaşında sara olan ve arkadaşının sara nöbetine tanık bir çocukta konversiyon bozukluğu olduğunda sara benzeri bayılmalar görülebilir. Annesinde pgibolojik kökenli bayılma olan kız çocuklarında bayılma sıktır. Yine ailenin en küçük kız çocuğunda daha sık bu tür bayılmalar görülmektedir. Yapılan araştırmalarda bu hastaların yarısından fazlasında depresyon olduğu görülmüştür. Yine kişilik bozukluğuna sıklıkla rastlanmaktadır.
    Belirtiler nelerdir?
    Belirtiler genelde nörolojik hastalıkları taklit eder, nörolojide görülen bütün belirtiler pgibolojik nedenlerle de ortaya çıkabilir. Belirtiler genelde şiddetlidir ve hastanın günlük işleri yapmasında sorunlar ortaya çıkarır. En sık görülen belirtiler şunlardır: Bayılma, sara benzeri nöbet geçirme: genelde kalabalığın olduğu yerlerde bayılma görülür. Hastalar tek başına iken bayılma pek olmaz. Bayıma sırasında kendini yaralama ve bilinç kaybı pek görülmez. Bayılma genelde uzun sürelidir. Hasta çevrede olanları duyduğunu ancak yanıt veremediğini, tüm bedenini felç olmuş gibi hissettiğini belirtir. Hastalar genelde ağlayarak kendine gelir. Kendine gelirken saldırgan davranışlarda bulunma saçını, yüzünü yolma gibi taşkınlık belirtileri görülebilir. Bedenin herhangi bir yerinde uyuşma veya hiçbir şey hissedememe; genelde kol ve bacakta görülür. Nörolojik muayenende organik bir neden bulunamaz ve uyuşan bölge nörolojik kökenli duyu kayıplarından farklıdır. Körlük; sıklıkla tek gözün görmemesi, iki gözde körlük, tek gözde tüp şeklinde görme bozukluğu olabilir. Göz muayenesi normaldir. Konuşamama; hastalar kısık sesle konuşabilir.
    Tümünü Göster
    ···
  14. 39.
    +1
    @12'nin söylediğine neden cevap yazmıyorsun?
    benim ablam da aynıydı. ne doktor kaldı ne bişey.
    en sonunda @12nin söylediği gibi hocaya zütürdük.
    eski haliyle arasında dağlar kadar fark var.

    edit: geçmiş olsun.
    ···
  15. 40.
    0
    panpa kız kardeşin duygusal olarak zayıf sanırım zayıf derken yanlıs anlama yanı duygusal demek ıstıyorum, mutlu etmeye calıs onu gezdır falan, arkadaslarınında etkısı olabılır panpa bayılmasında
    ···
  16. 41.
    0
    bAşlıkta ne salak insanlar varmış amk biri dua oku diyo biri büyü diyo.
    ···
  17. 42.
    0
    dedigim gibi konversiyon bozuklugudur buyuk ihtimalle.
    ···
  18. 43.
    0
    geçmiş olsun kardeşim allah acil şifalar versin.
    lisede bizim sınıftada vardı odabayılıyordu sallanıyordu çok.
    ···
  19. 44.
    -2
    @12 inde @35 seninde ananı avradını olmayan aklını gibem huur cocuğu
    ···
  20. 45.
    0
    cinlerin işi olabilir mi ki dıbına koyim
    ···