/i/Tespit

  1. 1.
    +28 -25
    Biri olarak söylüyorum kitap okumak boş iştir, boş adam işidir ve zaman kaybıdır.

    gibimsonik o oluduğunuz "klagib"ler size hiçbir şey katmaz. Yok Baudelairemiş, Sabahattin Aliymiş, Victor Hugoymuş, Peyami Safaymış, Tolstoymuş, Dostoyevskiymiş, Kafkaymış hiçbiri hiçbir şey anlatmaz. Hepsi içi boş saçma sapan hikayelerdir ve zaman kaybıdır.

    Pgiboloji, sosyoloji, biraz felsefe (çoğunlukla felsefe de boştur) veya ilgileniyorsan eğer bilimle ilgili kitaplar dışında istisnasız bütün kitaplar boştur, zaman kaybıdır. Size zaman kaybından başka bir şey kazandırmaz, size hiçbir şey öğretmez.

    Edebiyat boş iştir, boş adam işidir.
    ···
  1. 2.
    +15
    ayn ole aga toplum bilimi kitlesel yonetim propaganda kamuoyu okuyup ogrenip milletin anasini gibeceksin .
    ···
    1. 1.
      +9
      işte bu doğru. Yok şu şunu gibmiş, yok Raskolnikov baltayı zütüne sokmuş hiçbir gibine yaramaz.
      ···
      1. 1.
        +8 -1
        bir kürt sevdim kitabi var bi de aga efso bisi kurtlere karsi olusan on yargiyi kiriyo okumani oneririm 😃
        ···
  2. 3.
    +6
    Ayn ole aga finans hakkinda okuyun amg .
    ···
  3. 4.
    +15 -2
    Zamanında telefon yok tablet yok, cahil adam da zaman geçirmelik bunları okuyordu. Rusyada vs. sonra da toplanıp muhabbetini ediyorlardı.

    Ancak Dosto ve Tolstoyun eserlerinin çoğu ağır felsefe de içerir. Bu adamlar sadece edebiyatçı değil aynı zamanda üst seviyede sosyoloji bilen felsefeciler. Ama mesela Kafka ve hugo boş adamlar evet.

    Felsefe boş değildir 2 sayfa antik yunan, 5 sayfa marx okuyup dünyayı çözdüğünüzü sanarak gelmeyin amk liselileri. Modern felsefe dışı; zeki adamların düşünce sistemi için okunur. Kanttan, şopenaurdan, marxdan bilgi öğrenmek için okuyan varsa onun kafasını gibeym.

    Aç popper, churchland, simolin oku, sonra felsefeye boş de ayı. Destur ula
    ···
    1. 1.
      +1
      Marx gibsin seni
      ···
      1. 1.
        +1
        hegelini marxını zütünden yarayım, das kapitala boşalim
        ···
    2. 2.
      +2
      simolinmiş churchlandmis bunlarin capi nedir, bunları alanının piri gibi dizdirmişsin. Şöyle bir göz attım bu adamların kitaplarının okuyarak kendine birşeyler katmak isteyen vatandaşa sağlayabileceği hiç birşey yok.
      ···
      1. 1.
        +1
        Simolin diye taşşak geçtiğin adamın natüralizmini, Celal Şengör de dahil, dünyanın en üst bilim insanları tarafından kabul görmüş ve çokça kez övülmüştür. Diğer bilimleri de derinden etkilemiştir.

        Simolin sicim kurdıbının kurucularındandır. Şuanki kozmoloji biliminin epistemolojisini kurmuştur. Tanrı hakkındaki güncel yorumlar, bu adamın kurduğu modern natüralizm üzerinden devam eder. Kurucularından olduğu sicim kurdıbını da yaptığı felsefi önermeler ile dağıtıp parça parça etmiştir. Spritüelizme dönmüş bilimi de gerçek natüralizme döndürmüştür. Açıp 2 satır okusan anlarsın.

        Ayrıca Churchlandlar, Afektif Nörobilim konusunda ve ayna nöronlar ile ahlak üzerine büyük felsefi ve bilimsel önermeler koymuştur. Yine modern nörobilim epistemolojisi, bu insanlarla devam etmektedir. ilk defa nörofelsefeyi, gerçek manada öne sürmüşlerdir. Afektif nörobilimi sistematikleştirmişlerdir. Ayna nöronları ve ahlak ilişkisini temellendiren büyük isimlerdir.

        Zaten biyoloji-tıp bilmeden ahlak felsefesini anlayabileceğine inanan aptallar Kanta, Freuda veya Freudun aptal öğrencilerine gidebilir. Fizik-astronomi bilmeden de kozmoloji felsefesi anlayabileceğini sanan aptallar da dine, astrolojiye veya spritualizme yönelsin. 21. yüzyılda antik felsefe yapsınlar. Sizin yüzünüzden millet de bu antik felsefeyi, modern felsefe sanıyor sonra felsefeden soğuyor amk.

        Ayrıca, bu insanlar kitap yazılarını sıradan insanlar için yazmışlar. 50 sayfa tane tane size lise bilgisi öğretiyorlar. Daha ne yapsınlar dıbınakoyduğum.
        ···
      2. 2.
        0
        Vikipedi tanımı misali paragraf niye yazıon mnakoduum, Kitapları okumuşsun varsa aydınlatıcı bir çıkarımı yaz. Bunları okuyarak evrenin sırrını çözemessin. Okudun özünü mü buldun, ayna nöronları okuyunca hayata bambaşka bir tavırla mı yaklaşmaya başladın? Bu adamların mamasını verenler ezoterik bilgi ve astrolojiyi kullanıp bizi sığır gibi güdüyor, Avam da popüler bilimle hayatın anldıbını çözeceğini sanıp beynini bunlara yıkatıyor. Freudun da ayrıyetten dıbına koyim.
        ···
      3. 3.
        0
        1. Bu bir popüler bilim kitabı değil. Felsefe kitabı. Harvard, Mit, Caltech, Texas üniversitelerinde yaptığı felsefi doktrinlerin ve tartışmaların derlemesidir. Epistemoloji ve kozmoloji filozofu olarak zaten bu dediğin tipleri eleştiriyor dıbınakoyduğum.

        2. "Mesela bilimdeki apriori seviyesi ne kadar olmalıdır?" "Bilgiye gerçekten ulaşmak için ne kadar bilmemiz gerekir?" "Matematiğin sınırı nedir?" "Doğru önerme ve yanlış önermenin modern natüralizmde tanımı nedir?" diye soran, "Sicim kuramı dinciliktir" diye önerme süren, popüler bilim kitaplarını kutsal kitaplara benzeten, popüler bilim kitabı mı olur dıbınakoyduğum?

        3. Daha kitap hakkında bir şey bilmiyorsun sallıyorsun boyuna amk. Bir şeyi eleştirebilmek için bilgi gerekir. Diyalektiğin birinci kuralı budur. Bunu bilmiyorsan gibtir git antik yunandan başla amk.
        ···
      4. diğerleri 1
    3. 3.
      +4
      Ruslar kelime başı para alıyorlardi o yüzden gibko uzunlukta kitaplar yazdılar kalın kalın Anna Kareninaya bak aq cilt cilt. Özet: cin Ali giber
      ···
    4. diğerleri 1
  4. 5.
    +1
    Klagib romanlar bence yine de okunmalı.
    Klagib filmleri izlemek gibi bir şey bu. Kişinin düşünce yapısına ciddi anlamda etki edebilir.
    Ayrıca çoğu roman zaten pgiboloji üzerine döner. Yazarın hep anlatmak istediği bir mesaj vardır.
    ···
  5. 6.
    +1
    Entry haklı sayılabilecek nitelikte, özellikle son kısımda sayılan türler haricinde romanın kaliteli zaman geçirme haricinde bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Felsefenin boş olmasını saçma buldum esasen sonuç odaklı bir bilim dalı değil o yüzden direkt seni bir sonuca ulaştıramyor ama o sonuca ulaşabilme yöntemlerini sana gösteriyor veya görüngeni genişletiyor. Albert Camus okuyun.
    ···
  6. 7.
    +1 -2
    Kitaptan anlamayan adam millet övüyor diye gidip hemen evi rus klagibleriyle donatıyor. Bunları okuyacağınıza Atatürk'ün kitaplarını, Falih Rıfkı Atay'ı, Yakup Kadri Karaosmanoğlunu falan okuyun da içinde yaşadığınız ülke hakkında biraz fikriniz olsun. Rus serflerinin hayatını öğrenmek 2022 Türkiye'sinde size bi gibim katmaz.
    ···
    1. 1.
      0
      Tolstoy kitapları 19. yüzyılda Rusya, Kafkasya ve Avrupada süren savaş ve kültür hakkında güzel bir bilgi kaynağı tabi bunun için tarih kitapları okusanız daha iyidir ama kendinizi hikayeye vererek daha keyifli bir şekilde az buz bişi öğrenebilirsiniz.
      ···
      1. 1.
        0
        Sağol kardeş ama ben perdenin dantelini betimleyen adamı okumaktan keyif alacak kadar sıkıcı bir hayata sahip değilim
        ···
      2. 2.
        0
        lan inci sözlükte ne arıyon o zaman pekekent
        ···
  7. 8.
    +1
    aynen knk 😃
    ···
  8. 9.
    +3 -3
    Kitap okumayın diyen bir cahil ve bunu destekleyen cühela sürüsü. Pes doğrusu.
    ···
    1. 1.
      +3
      Bilimle ilgili kitaplar okuyun edebiyat boş iştir diyorum, ya okudugunu anlama problemin var ya da yaziyi okumamissin.
      ···
  9. 10.
    +2
    yatak odasında felsefe diye bir kitap var
    okurken 5 posta attım hala kitaplığımda durur
    elektrikler kesilirse telefonumun şarjı biterse falan mum ışığında 31 çekebileceğim bir kitap
    ···
  10. 11.
    +3
    okuduğunu anlamanı sağlar, Tr için bu 60 ulkeden 47. sıra idi.
    ···
  11. 12.
    +3
    Ülkemizde insanların %90'ı bırak okuduğunu, duyduğunu bile anlayamıyor. insanları kitap okumaktan uzaklaştırmak yaygın bir bilinçaltı kontrol tekniğidir arkadaşlar. Televizyon icat edildiğinde kitap okuma oranı dünyanın gördüğü en büyük düşüşü yaşadı. Ve televizyon izlemek IQ düşüren aktivitelerin başını çeker.

    insanlar her daim okumalıdır, çünkü okuduğu her şey insana farklı bir yaşantı katar, bilincini açar. Kitap okurken beyniniz uyaranlar ile dolu olur, çünkü bu aktivite beyninize hem kısa hem de uzun vadede bir sürü yarar sağlar. Örneğin stresi azaltır, uyku kalitenizi arttırır, hafızanızı ve kelime dağarcığınızı geliştirir ve hatta zekanızı bile arttırır.

    Modern dünyada insanları kontrol etmenin en kolay yolu insanları okumaktan uzaklaştırıp sosyal medyaya yöneltmektir. Gidin bakın günde 10 saat sosyal medyada gezen bir tane akıllı adam bulabilir misiniz? Günümüz Türkiye'sinin bu rezillikte olmasının en büyük sıkıntılarından biridir ayrıca okumamak. Okuyun arkadaşlar, okuyun ki gözünüz açılsın.
    ···
  12. 13.
    +3
    Kanka insanın her yaptığı şey bir işe mi yaramak zorunda amk. Sen de inci sözlükte takılıyorsun. Çok bi gibe mi yarıyor da takılıyorsun burda.
    ···
    1. 1.
      +2
      Yaramak zorunda degil ama kitap okuyanlar bi seye yaradigini sanip okuyor, bunu ogutluyor ve genel olarak boyle bi algi var.
      ···
  13. 14.
    +5
    Farkındalık kazandırması bile bir aksiyon bence..

    insana kendini ve etrafını anlamlandırmada yardımcı olan, çeşitli gözden kaçan eylemlerin adını koyan ve hayatı daha bilincli yasamayi sağlayan eserler iyidir benim gorusumce..

    burada kategori, yazar, eser ayrimina gitmek de bence doğru değil. tumden bir kategoriyi, eseri, yazari kötülemek veya olumlamak bence hatali.
    ···
  14. 15.
    +3 -2
    bunu söyleyenin beyni yoktur.
    ···
  15. 16.
    0
    Mal amk
    ···
  16. 17.
    +1
    Beyza alkoç kitlesi benden uzak dursun roman okuyanda uzak dursun felsefe iyidir doludur hoştur
    ···
  17. 18.
    0
    Abi tamam herkes entel olma çabası içinde de bu fazla yani
    ···
  18. 19.
    +1
    Klagib roman (tolstoy ve dostoyevski) okuyan bir salak olarak söylüyorum adam haklı. Ayrıca akpliyim.
    ···
  19. 20.
    +4
    sonunda bunu korkmadan söyleyen birisi çıktı amk.
    ···