/i/Tespit

  1. 51.
    0
    ya beyler konuyla ilgisi var mı bilmiyorum ama bi hocam çoktan seçmeli sınavlarda hangisi doğru olabilir tarzında sorularda eğer hiçbiri ve hepsi bulunuyorsa cevap hep hepsi oluyormuş demişti Mat. okuyan varsa anlatsın da aydınlanalım biraz
    ···
  2. 52.
    0
    Olasılık kuramı geliştirilmesinin ilk safhalarında, belirtilmiş bir olay ortaya çıkması için olasılık, her mümkün sonucu eşit olasılıklı olan örneklem uzayında incelendiği kabul edilmiş ve incelenen olaya uygun sonuç sayısının toplam tüm sonuçlar sayısına oranı olarak tanımlanmıştı. Örnegin, incelenecek sorun "tek bir zar atılınca çift sayıların gelme olasılığı nedir" şeklinde sorulursun. Zar yansiz olup her altı yüzü de eşit olasılıkla gelebileceği için, 2, 4, 6 sonuçları 3 tane olduğu ve toplam mümkün sonuç sayısı 6 yüze dayanarak 6 olduğu icin, aranan olasılık

    P( 2 veya 4 veya 6 ) = 3/6=12
    olarak bulunur.
    ···
  3. 53.
    0
    Şartlar hiçbir zaman aynı olmaz. Ama tüm evreni kontrol edip bütün şartları aynı hale getirebilsek yine aynı sonucu alırız. Yani teoride Einstein'a katılıyorum. Ama pratikte Heisenberg belirsizlik ilkesine katılıyorum. Bazı panpalarım gözlemciye göre farklılık olması olayına girmişler. O da işte gözlemcilerin kendi şartları farklı olduğu için oluyor.
    ···
    1. 1.
      0
      Herşeyi birebir aynı yapıcaksın ama, gözlemciler dahil. %99.999999 falan değil direk %100 aynı olacak. O zaman farklı bir sonuç çıkmaz. Farklı sonuca neden olan şey gözden kaçırdığın ufacık bir kozmik detay bile olabilir. Bu detayların hepsini ne bilebilirsin ne ölçebilirsin. Heisenberg zaten bunu ispatlamış bir maddenin konumu ve momentumunu ölçemezsin demiş matematiksel olarak ispatını yapmış. Biz bu olanaksızlığın üzerine bir şekilde Allah olsak bunu aşsak herşeyi aynı yapsak olur muyu tartışıyoruz olur bence.
      ···
  4. 54.
    0
    Ayni şartlar altinda elbette zar yine 5 gelecek.ama ayni şartlar altinda zarin 5 gelmeyecegini soyleyende yok zaten. kesin olan birseyi deklare etmektir bu.velhasıl belirsizlik diye birsey vardir. şartlar yazı ve tura icin eşit olabilir.bu durumda para dik gelecektir diye bir şey yoktur ama. cunki belirsizlik hayatın krndisidir. Ilahi güc tarafindan ancak kesin olan seyler vardir.biz insan lar icin kesinlik söz konusu deildir. cunki boyle.bir yetimiz yok. senin secimlerin hayatta sana yön verir mesela ama benim inandigim dine gore tanri bunu bilir. senin özgür iradenle neyi sececegini bilir.ama sen kişi olarak bilemezsin ve karar vermekzorunda kalırsin.
    ···
  5. 55.
    0
    seviyeyi yükseltmeyin lan amcıklar
    ···
  6. 56.
    0
    reserved
    ···
  7. 57.
    0
    (bkz: adamsın)
    ···
  8. 58.
    +1
    kürtlü türklü ırklı gibik başlıklardan sonra iyi geldi mk bunu görmek

    diyeceğim şu ki ; makro boyutta , örneğin tavla zarında aynı açıyla aynı bilek hareketi ile aynı zarla aynı havada aynı basınça ... vs yapılan zar aynı gelecektir. ancak quantum boyutunda bunun aynı olması beklenemez çünkü gözlemleyebileceğimiz çeşitlikte varsayıma sakip değiliz. yani değişken çok fazla quantum boyutunda
    ···
  9. 59.
    0
    pi'yi 3 mu aliyoz panpa?
    ···
  10. 60.
    +1
    adam zarı N.Ş.A.'da(normal şartlar altında) atıyo beyler
    ···
  11. 61.
    +1
    evrende olasılık sıfır ama her şey kesin değildir örneğin dünya özellikle Türkiye ve özellikle türk olan herkes :D
    ···
  12. 62.
    +1
    Zar olayında olasılık yok zaten ama her şey kesin değildir . insanın karar yapısı olayları değiştirir
    ···
  13. 63.
    +1
    kısaca kader diyoruz biz ona ne kasıyonuz zar falan
    ···
  14. 64.
    +1
    öh amk ne işsiz varmış
    quantum mekaniği eksi
    ···
  15. 65.
    +1
    aynen kanka
    ···
  16. 66.
    +1
    Kardeşim einstainin düşüncesi bu Quantuma göre her formüle mutlaka bir Olasılık eklenir Quartus göre böyledir ünlü fizikçiler paralel evreni bulabilirsek olasılığın kalkacağını ve quantumu tam anlamıyla çözebileceğimize inanıyorlar konu kilit
    ···
  17. 67.
    -2
    Bunlar saçma sapan teoriler. En basitinden sayısal lotonun çıkma olasılığı nedir bunu düşünmek lazım. Siz hiç zahmet etmeyin budur:

    43!.6!
    _______
    49!

    Nasıl astronomik bir sayı olduğunu gördün mü? Hadi diyelim bunu tutturdun. Zamanı geri almadan aynı ortamlarda bir oyna bakalım yine tutacak mı? Yeniden tutma ihtimali ise kabalama 1 bölü 15 milyonun karesidir. Tamamen saçma bir teori.
    ···
  18. 68.
    +1
    Ulan daha termodinamik kanunlarını matematiksel olarak kanıtlayamıyoruz , binlerce belirsizliği nasıl hesaplayıp aynı şartları oluşturacaksın. En azından şu yüzyılda mümkün değil.
    ···
  19. 69.
    +1
    reserved kafa giben başlık
    ···
  20. 70.
    0
    tamam sumer, senin dedigin olsun, sen haklisin.
    ···