/i/Tespit

  1. 1.
    +22 -1
    1-) Sınava girenlerin bir kısmına kaliteli ve iyi silen Faber Castell silgilerin verilmesine rağmen diğer kısmına iğrenç bir kalitede Pelikan marka silgiler dağıtıldı. Pelikan marka silgiye sahip öğrencilerin çileden çıkmasının yanı sıra adaylar arasında "silgi" konusunda bile eşitlik sağlanamadı.

    2-) ilk defa bu sene uygulanan 9.45'ten sonra sınav binasına alınmama saçmalığı. Sınav 10'da başlıyor ama binaya 9.46'da gelirseniz sizi sınava sokmuyor bu mahluklar. izleyin: https://www.youtube.com/watch?v=EUrwUK4I0VM
    Buna da bakın: http://www.ntv.com.tr/gal...NA/UpYtIBWaNEeV34IFetxQhw

    3-) Matematik sorularının gereksiz zor olması ve 1 dakikada çözülmesinin imkansız olması. Soruları hazırlayanlar bile o soruları, verilen 40 dakika içinde cevaplayamaz.

    4-) Sınav gözetmenlerinin çoğuna ÖSYM hiçbir bilgilendirme yapmamış, cahil insanlardan oluşuyorlardı. Özellikle soru çözen öğrencilerin başlarına dikilip onları rahatsız etmeleri çoğu öğrencinin şikayet ettiği bir şeydi.

    5-) Hiçbir resmi açıklama yapılmadan Geometri soruları 7'den 11'e çıkarıldı. Önceden bilgilendirilme yapılsaydı öğrenciler Geometri çalışmalarına daha fazla ağırlık verebilirdi.

    Özetle: Eşitlik, adalet ve güven YOKTU. Emek katili ÖSYM yönetimi derhal istifa etmelidir ve bu tarz görevlere birilerinin yalakaları değil de işin ehli getirilmelidir.
    Unutulmamalıdır: Osmanlı'da Kanuni'nin ölümünden sonra hız kazanan tanıdık kayırma olayları, hem eğitimi hem ekonomiyi zamanla batırmış ve devletin zayıflayarak çökmesine sebep olmuştur.
    ···
  1. 2.
    +12 -1
    "Emeğiniz emanetimizdir" yazarlar bir de taşak geçer gibi.
    ···
    1. 1.
      +1
      geçen senenin ygs bebesi olarak şuku vermeye girdim
      ···
    2. 2.
      -1
      erken kalksalardı amk.
      ···
  2. 3.
    0
    Pelikan was here
    ···
  3. 4.
    -3
    anan zaa xd
    ···
  4. 5.
    -1
    Reserved
    ···
  5. 6.
    +1
    haklı şuku
    ···
  6. 7.
    +2 -8
    Ösym soru sayılarını indirip çıkartmakta özgürdür. Bunun için bir açıklama yapma zorunluluğu yok.

    Ama pelikan silgi gibi bir hatayı nasıl yaptılar anlayamadım
    edit: eksi veren gavatlar.
    ösym dil bilgisi sorularını 8 den 5 e indirince sesiniz çıkmadıydı ama
    ···
  7. 8.
    +4
    15 dakika kala kapıları kapatmak ne yaparken akıllarına gelmiş merak konusu
    ···
  8. 9.
    +2
    Polisin bazı adayların üzerini aramaması da çok saçmaydı.
    ···
  9. 10.
    +1 -1
    selam gençler kimseye bahane bulmayın 2010 sınavını kazandım siz daha babanızın daşşaklarında yokken.. bu sınavdan en az 3 kat zordu aq. dün baktım sorulara prensipli çalışıp bol soru çözen adam matı 50 dakkada rahat bitirir. türkçede anlatım bozukluğu kip eylem vs zor denecek tek soru yoktu.
    sosyal desen çocuk işiydi bilen adam 20dk da hemen bitirirdi.fen hakkında bilgim yok.
    ···