1. 1.
    +45 -25
    merhaba arkadaşlar. öncelikle uzun bir aradan sonra tekrar sizlerleyim. sizlerle tekrardan birlikte olmama vesile olan kadim dostum biyikli genc forvet'e buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunmaktan bir beis duymuyorum açıkçası.

    konumuza gelecek olursak; inci sözlükte ateizm probagandası yapan, ateist olduğunun altını çizen yazarların ateist olabilecek felsefi birikime sahip olduklarını hiç sanmıyorum. varoluşçuluğa ya da bilimsel evrim veya materyalist tarih anlayışına dair hangi kaynaklardan faydalandılar? sorusunun cevabı; hiçbiridir.

    bu arkadaşlar laiker kemalist ailelerinden geldikleri için gerekli dini eğitimi alamamış, insan varoluşuna dair kafalarındaki soru işaretlerini kendi kıt kafalarınca cevaplar bulmaya çalışan ve ne yazıkki bulduğunu zanneden mal insanlardır. önceki paragrafta belirttiğim gibi de ateizm hakkında da hiçbir temel kaynaktan faydalanmamışlardır. gerçi o kaynakları anlayabilecek zeka ve temelden de yoksundurlar.

    bu arkadaşların ateist olmasına bahane olan etmenlerin başında ise, ülkemizde yayınlanan ve sosyal medya aracılığı ile dolaşım imkanı bulan basit ve çapsız evrim teorisi metinleridir. bu arkadaşlar ekşi sözlük ten falan okudukları sığ evrim teorisi metinlerini ve yorumlarını islamik bir bilinç ve bilinçaltları olmadığı için hemen benimserler. lakin, bu metinleri yorumlayabilkecek ve algılayabilecek çaptan yoksun olduklarından haberleri de yoktur.

    islam ı modern dünyada teoride ve pratikde özümsemek ve faaliyete geçirmek çok zordur. ama zor olması hakikat içermediği anldıbına gelmez. evet ateistler için varoluşa dair konu çok basittir; "maymundan geldik, sonsuzluğa gideceğiz" gerçekten ben de isterdim kafam bu kadar rahat olsun ama farkındalık ve ahlak sahibi olmak daha zor...
    edit: imla
    ···
   tümünü göster