1. 1.
    +20 -6
    gelecek tepkiler için şimdiden söylüyorum: beyler atatürk büyük bir liderdir. son başbuğumuzdur tabiki ama tarihte ondan iyi liderler de var. atamız kendisine yalakalık yapılmasından hoşlanmazdı o her zaman milletinin gerçekçi ve bilimsel davranmasını isterdi. benim atatürk sevgimi de kimse sorgulayamaz kimseye kendimi kanıtlamak zorunda değilim. olabildiğince tarafsız olmaya çalıştım. öyleyse niye bu kadar türk var listede diyen binler çıkacaktır eminim. onlara cevabım şu, türkler dünyaya damgasını vurmuşsa ben napam panpa. listeyi açıklama yaparak oluşturuyorum.

    1-) tanrıkut mete (sizin bildiğiniz adıyla mete han veya oğuz han. ilk onluk ordu sistemini bulan komutan. bence dünyanın en büyük lideridir.)
    2-) cengiz han (dünyanın en büyük devletini kuran kişidir.)
    3-) büyük iskender (makedonyaya altın çağını yaşatan ve büyük fetihler yapan lider. hindistan'a kadar gitmiştir.)
    4-) jül sezar (roma'ya altın çağını yaşatan, roma'yı cumhuriyetten imparatorluğa taşıyan, galya'yı fetheden üstün devlet adamı.)
    5-) attila han (şimdiki haliyle atilla. vikingleri, cermenleri, romalıları dize getirmiş, papa 1. leo'yu önünde diz çöktürmiş türk hakanı.)
    6-) mustafa kemal atatürk (kazandığı savaşlar, yaptığı inkılaplar ile türklüğü yok olmaktan kurtaran dâhi devlet adamı.)
    7-) selçuklu sultanı birinci kılıçarslan (150.000 kişilik haçlı ordusunu hatay'a kadar 2.000 kişi bırakan önderimiz.)
    8-) deli petro (rus çarı 1. petro. rusların tabiriyle büyük petro. yaptığı batılı tarzda inkılaplar ile rusya'yı rusya yapan adamdır.)
    9-) adolf hitler (her ne kadar manyak olsa da, tak içinde sürünen almanya'dan milliyetçi bir gençlik çıkartan idealist bir devlet adamıdır.)
    10-) josef stalin (her ne kadar sevmesem de, nefret etsem de, eskiden komünizm rusya dışında taraftar toplamışsa, bu stalin'in başarısıdır.)
    11-) ikinci abdülhamid han (çoğu kişi sevmesede bence en büyük padişahtır. baskı ile de olsa imkansızlıklara rağmen devleti başarıyla yönetmiştir.)
    12-) memlük sultanı birinci baybars (kölelikten mısır sultanlığına, halifeliğe yükselmiş kıpçak türk'ü devlet adamı. moğolları ilk kez durdurmuştur.)
    13-) gandhi (hindistan'a bağımsızlığını kazandıran, entariyle dolaşan ama dış görünüşe aldanmamak gerektiğini hepimize öğreten devlet adamı.)
    14-) aksak timur (dönemin en güçlü ordusunu oluşturan, türkistan'ı son kez birleştiren, bilim ve kültür şehri semerkand'ı kuran türk hakanı.)
    15-) otto von bismark (almanya'nın ilk başbakanı. almanların 19.yüzyıldaki efsanesidir. devletlerarası anlaşmalarda büyük başarı göstermiştir.)

    16-) recep tay... şaka lan şaka. yannanımın lideri olsun o yaragımıııın.

    not: che guevera'yı niye koymadın diyen che hayranı liseliler olacaktır biliyorum. che gerilladır ve fidel castro'nun yancısıdır. dikkat ettiyseniz listeye yardımcıları ve vezirleri eklemedim. lider olan fidel castro'dur. onu da listeye layık görmedim. bir dahaki sefere vezirler için de yaparım panpalar.
    ···
   tümünü göster