1. 1.
    +202 -3
    edit: yanlış anlaşılma olmaması açısından düzenledim. (04:41)

    http://imgim.com/nerede1.jpg

    Kaç yaşında bilemem ama hiç şans verilmeden geldi ve gidecek. insan demeye şahit lazım.

    http://imgim.com/nerede2.jpg

    Çok daha mütevazi zorluklarda, ellerimizi iki yana ayırıp gözlerimizi büyütüp birilerinden açıklama bekleriz. ayağa kalkmaya çalışıyor, kardeşim benim.

    http://imgim.com/nerede3.jpg

    Kendi kendisine bakıyor, bakanlar arasında en az şaşkın olan gene kendisi, onun gerçeği bu ve daha iyisi hiç olmamış zaten orada.

    http://imgim.com/nerede4.jpg

    yorumsuz.

    http://imgim.com/nerede5.jpg

    beyler! bu denli lan. adamlar açlıktan ölüyolar lan.

    not: bugün şirketin iftarındayım, yaklaşık 25 kişi var masada bir kişilikte boş yer var. dolmadı orası. oraya servis açıldı. benim önüme ne koyulduysa orayada koyuldu. yavaş yavaş tabak doldu. sonra sigara mı tüttürürken yemek dolu tabak toplanıp zütürüldü. tepeleme etle ekmekle doluydu.
    lan reva mı lan. neyim fazla lan onlardan, neyiniz fazla amcıklar.

    http://imgim.com/burada1.jpg

    bu resmi koyuyorum ama yanlış anlaşılmasın! herkesin hakkı bu. castin bibırında, ineğin zütüne ağzını yaslayan çocuğunda(adı ne acep), nasıl bu kadar sessiziz dıbına koyum, dünya nasıl görmez bunları ya!

    Hayatımda hiç iki öğün arka arkaya aç kalmadım. ama bazen öyle bir öğünler aç kaldım ki, gözüm kararmalı, elim ayağım titremeli açlıklar. bu adamlar bunu yaşaya yaşaya ölüyolar lan. fotoğraflarını çekiyoruz, bir de ödüller dağıtıyoruz muhteşem foto diye çekenlere, gidin ananızın ferre belgeselini yapın. sülalenizi gibiyim.

    doluyum beyler. insanlar açlıktan öldükçe doluyum. oruç tutupta "haldan anlarım" diyenlere doluyum.

    haldan anlayacaksanız beyler, iftarı inek pisliğiyle yaparsınız bir ramazan boyu. o zaman gerçek haldan anlarsınız.

    Kimsenin şahsına lafım yoktur. dolgunluktur, inanamamaktır, can yanısıdır, hepimizin anası bacısı gardaşı vardır. "ulan amerika'da doğaydık ne olurdu" diyipte "ya afrikada bu halde olaydım" demeyenlere dertliyim gamlıyım. 3 ay gündem yapıp somalide 500-600 çocukla ilgilenip nihat doğanı oralara zütürüp ağlatanlara ve üstüne üstük bunun yardımını parada dahil toparlayıp toparlayıp "yardım için" adı altında kimlere yediriceklerini şaşıranlara, bizi yiyenlere dargınım, kızgınım, küskünüm.
    Alayımız insanız. bunlarda insan, hayalleri olan, eminimki kurtulma ümitleri olan hayatta kalmak için direnen. ama çoğu ölen.

    ---
    edit 1: beyler bu tür işlerden hiç anlamam, ortaya bir laf atmış olsam da cidden bu yardım olaylarının içinden çıkabilecek bir adam değilim. bilgisi olan birisi varsa, ilk etapta yapabiliriz veya yapamayız derse sevinirim. ben yardım etmeyi çok istiyorum, vaktim olabildiğince zamanda ayırırım koşturmacaya. ama inisiyatif alabilecek birileri gerekli.
    ---
    edit 2: şu anda bu işi nasıl legal bir şekilde en şeffaf şekilde yapabileceğimizi araştırıyorum. bilgilendireceğim.
    ···
   tümünü göster