1. 1.
    +4 -1
    biraz kendini geliştirmek isteyen varsa rezervleri alsın. 4. boyut olan zamandan başlayıp, cernde bulunanlara kadar size bütün bildiklerimi anlatıcam. Tabii ki sizden gelen ilgiye göre..
    edit:
    133. mesaj bendenizden ilginizi çeksin diye ilk mesaja konuldu. Rezerv geldikçe devam edeceğim anlatmaya:
    şimdi madem dio de broglie bu fotonlar hem parçacık hem dalga özelliği gösterio, ulan dio o zaman her madde bunu gösterebilir olm dio.
    burayı sadece sizi kapabilmek için anlatıyorum. ben bir fizikçi değilim. bilimadamı hiç değilim. ben bir mühendisim ve bir şey anlatıyorsam bunu günlük hayat ile bağdaştırmaya çalışırım.
    bize dalyannan fizikçiler ne öğretiyor? diyorlar ki de broglie dalga boyu konu başlığı
    enerji=h.c/lambda
    h planck sabiti, c ışık hızı, lambda dediğim şey de dalga boyudur.
    googleda bir resim buldum
    http://www.google.com.tr/...ved=1t:429,r:19,s:0,i:129
    bu linki açın. ve renklere bakın. hey gidi lisede nasıl ezberlemiştik biz bunu? kızım tuğçe seni yakalarsam mucuk mucuk (kırmızı turuncu sarı yeşil mavi mor)
    bu sıra , dalga boyunun çoktan aza doğru sıralanışıdır arkadaşlarım. bakın formülü tekrar hatırlayalım de broglie göre enerji:
    planck sabiti x (ışık hızı/lambda) . hee bakın buradan nereye geliyoruz. madem ki yukarıda anlattığıma göre her şey hem parçacık hem dalga özelliği gösterbiliyor, ulan o zaman benim gözüm de gösteremez mi ? dalga özelliği gösterdiğini kabul edecek olursam, enerji de broglie formülüne göre bu şekilde bulunur. e peki bundan bana ne amk? mı diyorsun? hala anlamadın mı ? mavi rengin dalga boyuna bak resimden. kahverengi ve yeşil gözlere göre daha küçük, yani bu gözün yaydığı enerji daha büyük !. hiç düşündün mü neden mavi gözden daha çok nazar değiyor? nazar arkadaşlarım..
    devam edecek. reserveleri göreyim.
    edit2 : Hadi ateyizler yukarıdakini de açıklayın
    ···
   tümünü göster