1. 1.
    +81 -7
    --plan aşamasında--

    evet beyler türkiyede yaşıyorum ve scooterla dünyayı dolaşmayı planlıyorum.. babam sağolsun türkiye vatandaşıyım.. her neyse bankada 5 kuruş param yok, evlenmek için biriktircektim baktım birikmiyo gibtir ettim. kendime bir yol haritası çizdim.. geze geze dünyayı dolaşçam amk.. rotamı başkent ve büyük şehirler üzerine kurmayı düşünüyorum ki sıkıntı olmasın.. ama daha net bir yol haritası çıkarmadım.. basitçe şöyle birşey düşünüyorum..

    edirneden ülkeyi terkettim mi gerisi kolay diye düşündüm pasaport çıkarırsam sorunların %50 si çözülmüş olur zaten.

    bu kabaca çizilmiş yol haritam

    http://imgim.com/9rut5.jpg

    notlar :

    6. öncelikle söylemem gerek bu kadar uzun yolculuğa bir scooter elbette dayanmayacak.. bu yüzden scooterin teklediği ülkelerde yenileyecez mecburen..

    7. türk vatandaşıyım ve çizdiğim ülkelerde vize sorunu var artık kaçak maçak girecez mecburen.. yalnız her yeni ülkeye geçiş için sınır kapılarında harç ödemem gerek.. bazılarında 10 dolar civarı olan bu meblağ bazılarında 100 dolardan fazla, bende para olmadığı için bi paket marlboraya işi bağlarım diye düşündüm.

    8. gıda, barınma, giyim, tuvalet vs ihtiyaçlarımı doğaçlama gerçekleştireceğim gerekirse yol kenarına bile sıçabilirim, herhangi bir planım yok.. yol kayıtlarım için masaüstü pc mi yanımda taşırdım ama fazla yük olur diye almıyacağım.3310 um da yanımda olacak görecez turkcellin çekim gücünü bakalım..

    9. üzerimde pek nakit taşımayı düşünmüyorum çünkü param yok olsa taşırım amk.

    10. planlarımı daha derli toplu hale getirip, önümüzdeki mart-nisan arası çıkıcam bu yolculuğa.

    gece gündüz scootera binmeyeceğim elbet, dur kalk, konaklama, ihtiyaç molalarını falan eklersek ve yuvarlarsak 10 yıl sonra dünyayı dolaşmış olurum beyler..

    yolculuğa başladığım andan itibaren, tüm yolculuğumu twitterda ve sözlükte paylaşıcam maksat karı kaldırmak amk.

    kendim hakkında: gezmeyi çok severim.. bu yüzden seyahat problemim yok.. yurtdışına hiç çıkmadım ama bi kere çıksam gerisi gelir. ingilizcem yok ama insanlar konuşmadan da anlaşabilir... tek korkum yolda tecavüze uğramak onun dışında hiçbirşeyden korkum yok..

    bu almayı düşündüğüm scooter:

    http://imgim.com/9rv4u.jpg

    okyanus geçmem gerektiği için scooterın iş yapmacağı yerlerde devreye bu girecek:

    http://imgim.com/9rv6v.jpg

    teşekkürler
    ···
   tümünü göster