1. 1.
    +9 -4
    dinin bana saçma gelen yönlerini kabul edemiyorum binler allaha inanıyorum ateist değilim ama mesela arapça dua etmenin mantığını da anlamış değilim anldıbını bile bilmediğim şeyleri tekrarlayıp durmak yerine allaha anladığım şekilde yalvarmak ondan istemek daha mantıklı geliyor bana o zaman dha yakın hissediyorum kendimi allaha ne diye bin kere allah allah allah diye zikir çekilir ki hala çözebilmiş değilim bakıyorum büyüklerimin aldığı kur an harici din kitaplarına da baş ağrısı için bin kere okuyun sabah suya yazın suyu için kağıda yazın kağıdı yakın bilmemne şeklinde saçmalıklar var bunları yazıyorum çok saçma diyenler çıkıcak ama bunları yapanlar var amk olmasa piyasada bu kadar kitap olmaz dine körü körüne inanamıyorum beyler aklım mantığım almıyor bazı işleri sorun ne sizce?

    edit: bu soruyu ileriki entrylerde sormuştum görememişler buraya koydum beyler şimdi kadere iman ediyoruz ya hani allah bizi yaratmadan önce ömrümüzü yaşayacağımız olayları her şeyi planlayıp yaratıyor her şeyi biliyor yani sonumuz belli cennet veya cehennem nereye gideceğimiz belli e madem öyle bizim sevap kazanmamızın ibadet etmemizin anlamı nedir o zaman madem sonunda gideceğimiz yer belli niye uğraşıyoruz yani niye uğraşır insan eğer kader varsa herkesin ömrü belli mekanı belliyse neden ibadet eder sonuçta başta çizildi zaten yolumuz bunu bi anlatın bana

    edit2:kader sorusuna gayet mantıklı güzel bi cevap geldi beyler din hocalarıma falan da sormuştum bu kadar mantıklı bi cevap veremediler verdikleri tek cevap şüphe etmeden inanmalısın şüpheye düşersen imanın zayıflar oldu neyse cevaba geçelim:

    allah her şeyi biliyor fakat demişsin ki madem o planladı onun plandaığı gibi yaşıyoruz ne olacak belli niye yaşıyoruz.

    1. sen yapıcağın için allah biliyor sadece temel olarak belli bi kaderin var. yani ne zaman doğucağın ne zaman öleceğin vs.

    2. yaşama sebebin allah ben biliyorum sen kötüsün git cehenneme dediğinde belki ben yapmayacaktım diyeceğin için yani inkar ediceğin için yaşıyorsun yaşayıp gördüğün için de ne yaptığını inkar edemeyeceksin.
    bozbykus panpama teşekkür ettim güzel açıkladı
    ···
   tümünü göster