1. 101.
    +2
    tanrının varlığı hakkında bir yargı öne sürerken , tüm bilimsel verilerin dışında mantık yürütmekte sizi bir sonuca zütürebilir. örneğin ;

    ilk olarak 3 şey çok önemli. Bunlar ; tanrı , cennet ve cehennem. eğer bir tanrı varsa cennet ve cehenneminde varsayabiliriz. tabi düşündüğümüz tanrı tüm bildiğimiz tanrıların dışındaysa ; bu da , tanrının bizi kendi yarattığı bir dinle sınamadığının bir göstergesi olur.biz şimdilik tanrıyı insanlar arasında kabul gören şekilde ele alalım.en yüce adaletin sağlayıcısı olan tanrıyı.

    elimizde biri ana ikisi yan ürü olmak üzere 3 kavram var. tanrı , cennet ve cehennemi adalet sisteminin bir parçasını oluşturmak için yaratır. işte tam bu kısımda tanrı insanları riske atmaktadır. tanrı insanları yaratırken onları cehennemle cezalandırıp cennetle ödüllendirilmektedir. peki,şimdi insan diye bir varlığın hiç var olmadığını düşünelim. risk nedir ? risk yoktur ? hatta henüz bir varlığımız bile yoktur. dolayısıyla risk diye bir kavramda (insanlar için) yoktur. tanrı insanları yaratarak ödül ile ceza arasında bir risk ortamı yaratır.her insanın cehennemde yanma riski ve cennette ödüllendirilme ihtimali vardır. peki insan var olmasaydı böyle bir risk hiç olmayacaktı.bu da tanrının yarattığı varlıkları bir hiç için riske attığının göstergesidir. aslında tanrı riske atmıyor. tanrı bunu bilerek yapıyor. çünkü tanrı için risk yoktur. tanrı için sadece sonuç vardır.biz tanrı kadar mükemmel varlıklar olmadığımız için bu risk bir tek bizim için geçerlidir. fakat tanrı daha insanı yaratmadan önce bizim için risk olan durumun sonucunu biliyordu. bunu bilmesine karşın yinede insanları bile bile cehenneme yollamıştır (yollayacaktır).peki bu tanrının adaletine ne kadar sığmaktadır? eğer bu kabul görülebilecek bir şeyse , tanrı gerçekten insanları bile bile cehenneme yolluyorsa tanrıya tapmak , insanı bile bile yakan bir varlığa tapmak ne kadar mantıklıdır?

    Bu konuda vereceğiniz cevap ne olursa olsun , tanrının insanları bile bile yaktığı gerçeğini çürütmez. tanrı sözde bir adalet yaratıp , bildiği bir senaryoyu oynatmaktadır.

    bu durumda ; ya tanrı sadist eğilimleri olan bir varlık , yada biz tanrıyı tanımıyoruz.
    ···
   tümünü göster