1. 1.
    0
    ‎"oh olsun onlar kürt'tü."
    ey vatandaş, ecelin ırkı olmaz diye öğretmediler mi sana küçükken? ecel bu, sen zütünü yayarken yumuşak koltuklarda, onlar yüzlerce kilo beton blokların altında can çekişiyorlar. sen karının ya da kocanın sıcacık koynundayken onlar ekim'in soğuğunda evsiz yurtsuz donuyorlar. sen şu an gebeş gebeş tıkınıyorken, onlar belki de suya bile muhtaçlar. ama oh olsun değil mi? onlar doğuda çünkü, onlar üvey evlat çünkü, çünkü onların hepsi teröriste destek verdi değil mi?

    sen hiç deprem yaşayan birini dinledin mi? allah rızası için yardım edin diye bağırırken onlar, sen allah rızası için dua ettin mi hiç? zaman zaman anlatırlar yaşadıkları acıları, erzincan'da,yalova'da, gölcük'te, i̇zmit'te... anasını, babasını, eşini, sevgilisini kanepenin, mutfak dolaplarının, buzdolabının altında cansız yatarken gören çok insan var. sen de gördün mü onları ey vatandaş? ama pardon! onlara da oh olsun ama, çünkü onlar yoldan çıkmışlardı, çünkü onlar münafıktı değil mi?

    ve vicdan... ve onur... ve sağ duyu...
    nerede kaybettin onları söyle de bulalım, bulalım çünkü haberin yok sen insan değilsin artık. çünkü sen gülüyorsan eğer şimdi onlar ağlarken, hatta onlar zor nefes alırken sen halay çekiyorsan nefes nefese senden ala köpek yoktur yeryüzünde. aklıma takıldı ey vatandaş, yani sen müslümansın ve ben seninle aynı allah'a inanıyorum öyle mi
    ···
   tümünü göster