1. 1.
    +9 -1
    edit: beyler okumasanız da bi aplayın yardımınız dokunsun. ama okuyun.

    öncelikle organlarını bağışlamış olanları tebrik ediyorum tüm insanlık adına.

    şimdi organlarını bağışlamayanlara birkaç şey söyleyeceğim
    bu grup 2 ye ayrılıyor
    1- dini açıdan bağışlamak istemeyenler
    2- bir nevi korku yüzünden bağışlamak istemeyenler

    1. konudan başlayalım

    değerli arkadaşlarım. sizlere öncelikle maide suresi 32. ayeti okumanızı önereceğim.

    "32 - Bunun içindir ki, isrâiloğulları'na: "Kim, bir cana kıymayan veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayan bir nefsi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir nefsin yaşamasına sebep olursa, bütün insanları yaşatmış gibi olur" hükmünü yazdık (farz kıldık). Şüphesiz ki onlara peygamberlerimiz açık delillerle geldiler. Yine de bundan sonra onların birçoğu yeryüzünde aşırı gitmektedirler. "

    "Kim de bir nefsin yaşamasına sebep olursa, bütün insanları yaşatmış gibi olur."
    Hadi ben okuyorum hekim olacağım insanları kurtaracağım sevabımı alacağım.
    peki ya siz nasıl kurtaracaksınız? öyle tam araba çarpacakken kurtarmak falan ancak filmlerde olur.

    size kaç kişinin hayatını kurtarma fırsatı veriyor allah bize emanet ettiği bedenlerle. siz diyorsunuz bu emanet parçalanamaz, e peki bu emanetin toprakta öylece çürümesi reva mıdır? ki allah'ın karşısına zaten ekgib organlarla çıkacaksınız diye bir şey yok. dirildiğimizde sadece ruhlarımız olacak. Bedenlerimiz dünya malıdır. Allah sizce birsürü insana hayat verdiğiniz için sizi cezalandırır mı? savaşta bile aman dileyeni öldürmeyin diyen allah barış durumunda düşmanın olmayan adama bedenini toprağa atmak yerine verdiğiniz için size kızar mı? bunu bir düşünün derim.

    şimdi 2. konuya geçelim.

    bizim toplumumuzda yanlış bir kanı var. zannediyolar ki hekimler organ gelsin direk adamı kesip alalım başkasına takalım diye düşünüyor. yok böyle bir şey arkadaşlar. sizi kurtarmak varken basit yoldan neden uğraşsınlar tek tek organlarınız için?

    Beyin olumunuz gerceklesmeden organlar alinmaz. Beyin olumu de 4 kisilik uzman kadrosu tarafindan karar verilir ve beyin olumunden geri donus yoktur. Bitkisel hayattan vardir ve ikisi ayni sey degildir. Beyin olumunde beyindeki kan durur. Canlilik biter. Bugune kadar belgelenmis beyin olumunden sonra en cok yasayan adam 1 hafta yasamistir. Ortalamasi 36 saattir. O yuzden ben canliyken organlarimi alirlar korkusu yersizdir.

    Özet: organ bağışı kötü değildir arkadaşlar. bırakın 5-6 kişiyi tek bir insanı bile yaşatmak kadar mükemmel bir şey olabilir mi bu dünyada. onun her gününde size dua ettiğini düşünün. arkanızdan iyi andığını düşünün. yılanlara çiyanlar yem olmaktansa başka insanların yüzünde gülücük olduğunuzu düşünün. organlarınızı bağışladığınızı düşünün (:

    özetin özeti: organlarınızı bağışlayın çürümesin yaşam olsun.
    ···
   tümünü göster