1. 1.
    +27 -3
    Aziz Nesin’den Sözler



    Dar yerden çıkanlar geniş yerlere sığmazlar. (Mum Hala, 1 Kasım 1967)



    Eskisi olmayanın yenisi de olmaz. (Vakıf çocuklarına öğütlerinden)



    insan, insan gibi, insan olarak hür olmasını bilmezse, hür olamazsa, o zaman kurtlar, kuşlar gibi hür sanır kendini. (Mumhala)



    Yoksulun tek silahı çalışmaktır. (Vakıf çocuklarına öğütlerinden)



    Tembellerin çalışma günü yarındır. (Vakıf çocuklarına öğütlerinden)



    işin zoruna gideceksin. Her zaman zoru dene... Zoru yapamasan bile, zoru yapmaya çalışarak hiç olmazsa kolayını yaparsın. (Ali Nesin’e öğütlerden)



    Halkımı sevmediğimden bu halkın değişmesini istiyorum. Halkımı sevsem ne diye halkımın değişmesini isteyeyim... (Özel konuşma)



    Mahkemede aklanırsam, Türk halkının yüzde altmışının aptal olduğu Türk mahkemeleri tarafından tescil edilmiş olacak. (Mahkeme savunması)



    Türk halkı... Kaza gaz diyen, gaza kaz diyen bir halktır... (Bir soruya yanıt)



    En güzel şiir matematiktir. Yeryüzünde şimdiyedek “iki kere iki dört eder”den daha güzel bir dize yazılmamıştır sanırım. (Mum Hala, 8 Şubat 1958)



    Korku, en beşeri duygudur. Benim iktidarlara başkaldırışımı görenlerden kimi beni korkusuz insan sandılar. Oysa ben korkarım. Ne var ki, bende, başkalarına yararlı olacaksa, doğru bildiğimi, inandığımı söylemek, açıklamak duygusu, korku duygusuna her zaman üstün gelmiştir. Korkarım, yine söylerim.

    Korkmuyorum diyenler, ya başkalarına yalan söylüyorlar, ya kendilerine yalan söyleyip kendilerini kandırıyorlar yada bilmeyerek insan olmadıklarını söylüyorlar. (Mum Hala, 6 Şubat 1970)

    büyük halkçı bir yazardı. hiçbir kitabında "allah" lafı geçmemesine rağmen nasıl oluyor da ateist diyorlar anlamam. sizin beğendiğiniz "çok büyük yazarlar" gibi altın kaplamalı mezarda değildir. mezarının nerede olduğu bile belli değil.
    ···
   tümünü göster