1. 1.
    +8 -1
    panpa köpeğe birebir eğitim vererek öğretiyosun yani senin anlıyacağın uygulamalı olarak belediye parkındaki kum havuzu olsun yada evde hazırlamış olduğun kum havuzu olsun fark etmez.

    olay şöyle panpa: uygulamalı dediğim gibi köpeği yanında zütürüyon panpa indiriyon pantolonu sıçmaya başlıyon bi güzel sen sıçarken köpekle göz kontağı kurucaksın bu çok önemli ha bu arada bide köpeğin sadece senin gözünün içine sürekli bakması değil sıçtığınıda görmesi lazım, sonra köpek kendi kendine derki amk bu sıçarken ne gözümün içine bakıyo manyakmı der saldırabilir.

    neyse sen sıçarken sürekli köpeğe bakıcan o senin ne yaptığını izliyecek ama sana baktığında sen direk onun gözünün içine baktığını görsünki bu konuda ne kadar ciddi olduğunu eğitime ne kadar önem verdiğini anlasın bu göz kontağının köpek eğitimindeki önemi çok önemli.

    ha bu arada sen sıçarken göz kontağı dedimya o sırada hayvanın kafasını okşamayıda unutma lan nede olsa eğitim sırasında baskıcı olmaman gerek göz kontağıyla otoritenin kimde olduğunu bilmeli ama okşayarak sıkıcı bir eğitim vermediğini anlamalı köpek yoksa stresten dolayı başarılı bi eğitim veremezsin. yani köpeği sevmeyip süreki otoriter olucam diye köpekte yaptırım uygulamaya kalkarsan köpek test etkisine girer eğitimi sadece o anlık öğrenir eve gidince yine ortalığa sıçmaya devam eder.

    unutma göz kontağı önemli...
    ···
   tümünü göster