1. 1.
    +35 -13
    http://inci.ca/u995dctc4r

    EN BÜYÜK ALKIŞ iNCi SÖZLÜK'E
    07 HAZiRAN 2011

    Herkes ayakta, seçimi bekliyor. Niye ayaktaysa?

    Sonucu belli bir seçime gidiyor Türkiye. Kimin ne oy alacağı bile aşağı yukarı biliniyor. Hiçbir şey değişmeyecek anlayacağınız.

    Buradaki hiçbir şey değişmeyecekten kastım, ne olumlu ne olumsuzdur, onu da söyleyeyim.

    Her şeyi bir kenara bırakalım da, bu seçimlerde değişen tek bir şey oldu. Küçük de olsa bir kıvılcım koptu bir yerlerden. O kıvılcım büyüdü, büyüdü, büyük bir öğrenci hareketi oldu.

    ister inci Sözlük hareketi deyin, ister öğrenci hareketi deyin, ister gençlik hareketi. Her neyse!

    Burada, internetin yasaklanmasının an meselesi olduğu bu topraklarda, sosyal medya gücünü kanıtlıyor ve herkes bunu şaşkınlıkla seyrediyor.

    “Ahmet Abi” diye biri giriverdi hayatımıza, ben ve diğer arkadaşlarımda merak ettik, ulaştık bir şekilde. Kimdir yahu bu Ahmet Abi, nedir bu Ahmet Abi hareketi?

    internetten, oradan buradan az çok kulak dolgunluğu vardı, biliyorduk zaten de, Eskişehir’e gittiğimizde, orada öğrenci olan aynı zamanda sözlük yazarı iki kardeşimizle konuştuğumuzda, durumun benim bildiğimden çok daha farklı olduğunu anladım.

    Ahmet’i Mehmet’i boş verin diyor adamlar, bu sosyal medyanın araç olduğu, ülkenin ileriye gitmesinin amaç olduğu, tepedekilere sağlam bir mesaj olduğu için hepimizin hareketidir diyorlar kısaca.

    4 günde gerekli bütün parayı toplamak, onca afiş tasarlatmak, onları matbaalarda bastırmak, hadi bastırdın bir de sokaklara tek tek asmaktan bahsediyorum arkadaşlar...

    Her şey el emeği göz nuru bu harekette… O yüzdendir ki, Köşe Kapmaca’da canı gönülden destek veriyor bu oluşuma.

    ilk yapılan tanıtım videomuzun başlangıcına “Sosyal Medya’nın Ahmet Abisi” diye başlık attık. Sonra ekip olarak oturduk konuştuk, yahu ayıp mı ettik inci’cilere dedik. içimizde kalmasın, onlara da ayıp olmasın deyip aradık telefonla.

    Ne ayıbı yahu, inci, Ahmet, Mehmet önemli midir, bu sosyal medya hareketidir, sosyal medyanın da gücünü kanıtladığı ilk projedir dediler. içimden “Amma da egosuz çocuklar, acaba ben olsam birazcık da olsa ismimi ön plana çıkar mıydım?” diye sormadım değil.

    Bu yazı bir nevi cevap niteliğindedir, bu oluşuma neden destek verdiğimizi merak edenlere!

    Ahmet Abi ile de oturup çay içtik konuştuk. Hakikaten “ağabey” denilecek birisi. Güldük, şakalaştık, arada ağzımızdan küfür bile kaçtı. Biz birbirimize bakıp “Acaba ayıp olmuş mudur yahu?” derken, sonra tebessüm ediyor, “Ağabey, kardeş arasında olur öyle şeyler.” diyiverip geçiştiriyoruz.

    Tam da istediğimiz, arzuladığımız bu olmamalı da ne olmalı?

    Karşımda Eskişehir gibi genç, dinamik, öğrencilerin ağırlıkta olduğu bir şehrin önümüzdeki seçimlerdeki milletvekili adayı oturuyor, biz ise son derece neşeli, kendimizden emin, en başta da olduğumuz gibi oluyoruz onla konuşurken.

    Yani kasılmıyoruz, ezilip büzülmüyoruz!

    Bu hareket, Türkiye’de devrim niteliğindedir! Sonucu ne olursa olsun, kaç oy alırsa alsın, 2011 seçimlerine ne damgasını vurdu diye düşündükçe, Ahmet Abi ve bizi muhteşem şekilde ağırlayan, aslında işin beyni olan sözlük yazarı iki kardeşim gelecek.
    ···
   tümünü göster