1. 1.
    +53 -25
    bir defa sayesinde okan bayulgen'in ukalalıklarına maruz kaldık o yüzden insan gibi sövmüyorum onunla bir başlıyalım hele.

    neyse genel olarak kısa kısa notlar ile bahsediyim.

    ekşi sözlük ve sedat kapanoğlu:

    bir defa ben raadim benim avukatım var tavrı ile başladı programa, ve biz neler yaptık neler ile bitirdi. bu ekşi sözlük'ün ve benim çok param var, o yüzden avukatlarımız var, ayrıca ismimiz de var ne cesaret edebilirler ne elleri uzanabilir bize tavrı; bana neşeli günler' de ki saim beyi hatırlattı. nasıl bir ezikliktir lan imkanlarınla ve yapabildiklerinle hava atmak...

    egolarına yenik düşen her insandan ölesiye nefret ediyorum. kodumun malına bak hele, neymiş o kadar çok parası ve imkanı varmış ki cesaret edemezler yapamazlarmış. küçük enişteyi kendi kitlesi öyle bir şişirmiş ki adam kendini şizofrenik bir kraliyet ortamında sanıyor.

    bunun yanında ekşi sözlük'ün iki yüzlü hali ile için söylenen her şey gerekli ve olmazsa olmaz kıvamındaydı. sen birisine diceksin ki sansur konusuyoruz gel bilirkisi olarak fikir sun bu konuda. o adam hakkında soylenecek her laf o adamın konbustugu sey icin de soylenmis olmaz mı?

    sen eksi sozluk olarak, insanları format ve esas olarak kısıtla, bir insanın ne diyebilecegine ve o dedigi seyi nasıl demesi gerektigne karış, sonra sansüre karşı olduüundan bahset. devletin yapmaya çalıştığı sansürün senin yazarlar üzerinde kurduğun tahakkumden farkı ne lan ibik?

    tabii ki karşındaki adamın da sen bi sus sansürü yaratan adam sensin zaten deme hakkı her türlü saklıdır.

    bunun yanında bu mail olayı ve ekşi sözlük konusu. o konu üzerine gidilmesi de normaldi. zira bakıyorum ki özellikle bu ekşimiş - beyinleri ekşimiz mallar sürüsü- serkan' ı reklam yapmakla suçluyor. ama asıl reklam yapma kafaları kendilerinde.

    sana haftalar önce mail gelicek, o mail anında düzeltilip özür dilenicek, bunlar yaşanırken gıkın çıkmıcak. inci sansür diye ortalığı inletirken 22 ağustos kısıtlamsını refere ederek, sen bir anda "sansur evet ıı sansur bakın bize bunu yaptılar. sansur cok kotu bisi, ııııı biz magduruz, gerci o kadar taşşaklıyız ki bizi magdur edemediler ama asıl amaclrı magdur olmamızdı" diceksin.

    yaptığın iki yüzlü kokuşmuş viral reklamın her türlü yüzüne vurulması gerek. neden sinirlendi zaten malum şahıs: çünkü tebasından (teba lafını özellikle kullandım, hepsi tebaadır onların..) kralım çok yaşacı güç delisi :ego manyaa huur evlatlarından öte değil. bu sebeple ne diyon olum sen nasıl kafalar bunlar? diyemiyorlar es es ci' ye (ahgasjdkdskajg:))

    neyse ssg - ekşi sözlük -inci eleştirisi özeti:

    ssg param var şeklinde sonradan görme egosantrik güç delisi bir manyak profili ile hava atarken, kurduğu platform sansürü en net ve çok uygulayan bir platformken, hiç bir fırsat kaçırılmöadan her ortamda şişkin egolarını beslemek için kendilerini ön plsana çıkartmaya çalışıyorken ve her taktran sefilce nemalanırken. bir dur demek kuyruk acısını kustu demek değil, gerçekleri söylemek demektir.

    kısım 2: okan bayulgen ve inci sözlük.

    şimdi bilenler bilir, aylar önce okan bayulgen'in progrdıbına 2 tane inci sözlük yazarı hatun bağlanıp ziyaret etmiştik okan bayulkgen'i, arkasından naif ama yetersiz bir metin ile dert annatmak istemiştik, bu telefon bağlantıları sırasında hatunun birisi o zaman yayında olan incigiber.com adlı internbet sitemizden selam getirdiğini söylemişti.

    okan bayulgen aynı ekşi kafasındaki egosu ile bu olaya çıldırmış ve hemen sedat misali o çok güvendiği avukatlarınaa danışmanlarına çalışanlarına telfon ettirtip, "sizi dava edicem, sizi mahvedicem.." şeklinde tehdit etmiş, sindirmeye çalışmıştır. o zaman için de bana gelmişti iş ne olur vs. diye. ben de kısaca raad olun demiştim.

    evet bizim avukatımız yok beyler o yüzden biz böyle mağdu oluyoıruz iştre.

    neyse zira olayda bişr küfür hakaret vs. yoktu.

    bir örnekle açıklıyım:

    pati sana incigiber.com' dan merhaba getirdim: bu cümle bir selam iletme cümlesi olup en atarlı cevap, selamımı almamak olabilir.

    pati inci seni giber. bu bir hakaret cumlesi olup benim sgibim egomöa gore bu cumleyi sarfedeni ben gibayet etme hakkına sahibimdir.

    onu bunu gectim: her hafta fog fog fog diye bagiran bir insanin "giber" kelimesine takılması ne kadar samimidir? sizi cok seviyorum ben ben de anarşistim diyen birisinin programı reklama alıp reklam arasında tehtitler savurması ne kadar samimidir? dava acamyacagını anlayan birisinin, ben sizi dava etmicem, ben sizdenim demesi ne kadar inandırıcıdır?

    lafa gelince eleştir, sansur var de, sunu de bunu de, sonra sana yapılınca sişzi dava edcem de?

    bi de bu sey ayakları nedir allasen? ben aktivistim ben don kişotum ayakları. neymiş programdan sonra kanaldan arıyıp sen ne dedin diceklermiş. bir defa. eger boyle bir alf duduyorsan yapma o porgramı cunku bu rezilliktir, koleliktir. ha bu lafı duymuyorsan, ki kendisi de duyymadıgını işddia ediyor, bu lafı duyrmışım da nasılda zor durumda kalırmışım ihtimali üzerinden rant sağlama.

    ulan yemin ediyorum, siz de gram zeka yok. etrafınızı iki yüzlü rant delisi, ego şişikini sonradan görme, görgüsüz, insanlar sarmış siz bunlara bakıp iğrenicekken acabalardasınız hala...

    okan bayulgen - inci özeti: bu okan bayulgen kendisi sansur uygulayan ikiş gun once digerleri gibi bizi sindirmeye calisan bir adamdır, baktı biz sindirilemi, yoruz baktı buradan ekmek cikar aninda inci ci oldu. ama isin ozu kendisi fog fog diye gezen fog lafının fsini duysa urperen konformist bir iki yuzlu.

    inci- ahmet yılmaz abi - bopz baykuslar:

    bunlar bahsedilmeylidi. neden mi?

    bunları yaptık demek ne demk biliyor musunuz?

    -biz klavye ye sarılıp sarılıp yazdıgımız seyleri yapmısız gibi davrfanmıyoruz biz once yazıyor sonra yadıklarımı uyguluyoruz demektir.

    -biz aktivistiz demek.

    -biz azınlıkların sesini duyumrası gerektigine inanıyoruz demek.

    -biz mualifiz demek.

    -biz dayatılan degiliz demek.

    sansur sansur dedigin nedir?

    sansur bir kesimin soylenmesinden raadsilik duyacagı seyi gucunu kullanarak engellemesi degil midir? iste biz gucu ve imkanı olanlar demedigini diyen herseyi yapıyoruz. bu yuzden yatpgımız hersey sansurun degillmesidir bu sebeple yatpgımız hersyin dile getişrilmnesi tam da sansure hayıur pogrdıbının bir parcasıdır.

    onu gectim. sizce biz neden o progrma cagrildik?

    eger biz yaptıklarımız ile degilse neden po proıgramdaydık. neden biz???

    neden biz ordaydık.

    sen kimsin?

    cevap: insanlar kitleler yaptıklarının toplamıdır. ve bizim yaptıklarımızın toplamı sansure hayırdır. biz sansure hayır dedigimiz icin oradaydık ve nasıl hayır dedigimizi soylemek savunmnak hakkımız.

    son soz: biz vandal degiliz...
    ···
   tümünü göster