1. 1.
    +1
    Bu dedine göre tarihte hiçbir ateyizin başarılı olmaması gerekiyo
    ···
    1. 1.
      0
      Ateist de evrime şükreder
      ···
    2. 2.
      -1
      Allahın kanunu değişmez. Hristiyan, budist, müslüman, ateist kim bu işi doğru yapmayı başarırsa, mutlu ve başarılı olabilir. He gerçi ateistlik çoğu zaman karanlık buhranlara, intihara, depresyona zütürüyor, orası ayrı. Allaha bir kazanç veya kayıp yok burada. insanın kendisine var.
      ···
      1. 1.
        +1
        işin gerçeğe dönüşmesiyle dönüşmemesi arasında şükür vardır diyosun pnp. Yani şükretmezsen gerçeğe dönüşmez başaramazsın demek değil mi bu? Adam şükretmiyor çünkü inanmıyor ama büyük bir azimle gece gündüz çalışıp başarıyor. Şükürsüz gerçeğe dönüşmüyodu nası başardı?
        ···
      2. 2.
        0
        Mesela adam Allahı bilinmesi gerektiği gibi tanımıyor, kavrayamıyor ama bir yaratıcı veya evren veya bir ruhsal güç olduğuna inanıyor veya başına gelenlerden dolayı şikayet yerine iyimser davranıp mutlu olmayı seçiyor. Bunlar da şükür anldıbına geliyor.

        Ama şu da var, mesela bir afrikanın kabile dinini bırakıp ateist olmakla islamdan çıkıp ateist olmak aynı şey de değil. insan üzerindeki etkisi aynı değil.

        Çalışmak başarının tek şartı değil, o kişinin içinde yatan inançları daha etkili. O dediğin ateisti sadece ateist olarak değil, daha bir sürü kişisel özelliğine bakmak lazım.
        ···
      3. 3.
        0
        Başarı için çalışmak ve çabalamak gerekir,
        Dünya malı herkese açık kılınmış bir mevzudur ama ahiret öyle değildir, insan dünyada çalışıp cabalayacak elde ettiği başarının da Allah'tan geldiğini bilip şükredecek.
        ···
      4. 4.
        0
        Pnp bir bankacı ile konuştum. Şunu anlattı. Adını bile doğru dürüst yazamayan çok zengin insanlar gördüm. Her şeyi doğru yapıp gene de başaramayan insanlar gördüm. Demek ki çabalamak her şey demek değilmiş.

        Ayrıca bahsettiğim konuları parayla sınırlama, her konu buna girer. Dış dünya senin iç dünyanın yansıması sadece.
        ···
      5. diğerleri 2
   tümünü göster