/i/Tespit

  1. 1.
    +1
    vardır böyle spikerler. trt spor'da veya bein sports'ta diğer programlardan artakalan zamanlarda ptt 1.lig maçları yayınlanır. bu maçların bazıları akşam olur ve seyircili, köklü takımlar oynar. spiker de bir ölçüde iyiyse değme o maçların keyfine, süper lig'deki maçların %85,73'ünden daha iyi olur emin olun. fakat öyledir ki bazı maçlar, öldürür resmen spora olan şefkatinizi. güneş giren stada futbol girmez, taraftar girmez; güneş giren stada iyi spiker girmez; gireni de eritip asimile eder sanki o gündüz maçlarının kalitesizliği. klagib olacak belki ama uyku sorununuz varsa sorunu hemen pgibolojik nedenler ve ortam şartlarının elverişsizliğinde değil de bu tür maçları izlememekte arayın. belki de bir ptt 1.lig maçı izleseniz gündüz vakti, uyursunuz sereserpe.

    biz spikere dönelim. abi bu kadar düz bir ses, böyle heyecansız bir anlatım olabilir mi? adamın ne sorunu olduğunu da bilemiyorsun o anda. çünkü maça odaklanmışsın ve dış etkenlerden sıyrılmışsın. evet türk ekonomisinden bile. sadece maça odaklanmış durumdayken spikerin de üst seviyede olmasını bekliyor insan. tabii deneyimi, bilgileri ve oyuncu telaffuzları belli bir seviye içeriyor ama dediğim gibi heyecanı önceden varsa bile o gündüz maçlarında yok oluyor resmen. maç esnasında penaltı olduğunu bile televizyon ekranına bakarken hakemin işaretine denk gelince anlar mı yahu insan? penaltıda bile mi yükselmez o ses? golde bile mi o derviş el etek çekmişliği sarar sesini ve ruhunu? iddia mı oynadın diyeceğim de iki takım da gol atınca aynı tepkisizliği veriyor. 0-0 bitsin diye mi iddia oynadın be adam?

    be adam, hep mi gol izliyorsun hayatında? gol atmayı nefes alıp vermek gibi her an olan istemdışı bir etkinlik mi sanıyorsun? her şey mi normal senin için yahu? insan hiçbir olaya şaşırıp ses yükseltmez mi? hep o emekliliğinde yazlıkta takılan babacan ve sessiz sakin kişiyi andıran tepkiler maç anlatırken... ben 3 kere maça gittim, biri 0-0, ikisi de 1-1 bitti. gol duasına çıkacağım artık maçlarda, bir hareketimsi görünce deliriyorum. gole bu kadar mı alışıksın ey spiker, nedir bu durgunluğun özü?

    geçen afyonspor-karabükspor maçının özeti düştü önüme. aslında 5 yıl öncesinin ptt 1.lig maçı. yine gündüz maçı, yine az taraftar ve yine o tepkisiz ve düz sesli spikerimiz... hayır maç da güzel geçmiş, afyonspor 5-0 kazanmış. özeti izliyorum, afyonspor sağlı sollu geliyor. direkten dönen 3 top falan var, kalecinin tuttukları var, dışarı giden top var, zaten 5 tane de gol var. olm penaltı var lan * afyonspor penaltı kullandı, yine o -5 desibelli moralsiz ses. gollerde yine öyle, kaçan pozisyonlarda yine öyle. sen ne yapıyorsun baba? afyonspor-karabükspor maçı mı anlatıyorsun yoksa afyon'a sürgüne mi gittin? kız meselesi mi diyeceğim, e hep böyle anlatıyor. sürekli aşk acısı yaşayacak hâli yok, profil olarak da zaten işinde gücünde birine benziyor. büyük bir sır bu spikerin alçak sesi ve coşkusuzluğu.

    mesela bu adamı işe alırken nasıl aldılar? hangi kriterler baz alındı? diyelim ki telaffuz, oyuncu bilgisi, futbol tarihi bilgisi ve diğer branşlar iyi. yahu bari anlatım biçiminden eleyin adamı * ya da başka branşları anlatsın. çok mistik bir abi bu, kızamıyorsun da çünkü o alçak ve düz seste biraz samimiyet de var. ama futbol gibi eğlenceli bir unsurdan bu denli sıkılmak ve bu duyguyu sesine yansıtmak da nedir ey insan! garip... garip olduğu kadar da kaçılası. tek dileğimiz, böyle maçlar ve anlatımlar artık azalıp daha coşkulu anlatımlara bıraksın yerini. hayır tenezzül edip ptt 1. lig maçı izliyor insanlar. onlara saygı olsun biraz. lütfen...
    ···
   tümünü göster