/i/Günlük

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    -1
    Sadece soruyorum. Bilmiyorum sana ulaşacak mı, karşı tarafa bir mesaj iletiliyor mu ama ben yine de soracağım. Değdi mi? Gerçekten? 21 sene önce dediğin şeyi hatırlıyor musun? "Ben hayatımı yaşamaya gidiyorum." Hayatını yaşayabildin mi 21 senede doya doya? Yaşamışsındır umarım. Yaşamadıysan da en azından bu durumları görmüyorsundur. Görüyorsan ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum. Gerçi, sen üzülüyor musun? Hiç üzüldün mü sahiden? Hastanedeyken mesela, hiç üzüldün mü? Dedin mi hiç "Bir kere bile olsa başını okşasaydım" diye? Aklına geldim mi hiç? Bu çocuktan nasıl helallik alacağım diye düşündün mü? Biliyor musun? Ben ilk defa bir cenaze namazına katıldım. Müslüman bile değilim lan ben? Niye katıldım? Bilmem ki. 3 Kere sordu. 3'ünde de helal ediyorum diyemedim. Bir şey diyemedim. Hep düşünürüm, acaba arkamda sen olsan nasıl olurdum diye. Acaba kan bağım olan biri arkamda olsaydı nasıl olurdu diye? Arkamda kan bağı olmayan insanlar yerine seni görsem mesela. Ben senin yüzünden hayata 10-0 geri başladım. Ama biliyor musun, hiç seni aramadım. Hatta çoğu zaman sen olmadığın için şükür ediyordum. Söylesene, ben sana mı benziyorum? Gerçi nasıl cevap vereceksin ki, beni tanıyor musun? Mesela yolda görsen tanır mısın beni? En son lise 1e giderken mi görüşmüştük? Söylesene, tanır mısın beni? Hep şey duydum senin hakkında "Bizde görüşmüyorduk." "Fırında görünce konuşuyorduk." Cidden tüm ailen senin etrafında ama hiçbiriyle neden görüşmüyordun? Neden yeğenlerinle ya da kardeşlerinle bu kadar yakın olmana, ortak iş yapmana rağmen normal hayatında olmadı bu insanlar? Sadece bizi değil, tüm aileni silmişsin resmen. Ulan kardeşin bile seninle 11 sene konuşmadı. Neden diye hiç düşündün mü? Bir insan ağabeyiyle nasıl 11 sene konuşmaz diye sorguladın mı?

    Düşünüyorum. Hatırlıyor musun, 6 ya da 7 yaşındaydım. ilk defa Çanakkale'ye gidiyorum. Sen zütürmüştün. Kimle? Kimle zütürdüğünü hatırlıyorsundur ya. Dönüşü hatırlıyor musun? Hayatını yaşamaya gittiğin, çocuğundan, tüm ailenden vazgeçtiğin kadın ve oğlu vardı. 6-7 yaşında olan çocuk ne anlar ki o zamanlar. Neyse. Geceydi istanbul'a döndüğümüzde. Hatırlar mısın, cebime para koymuştun. O zamanın parasıyla iyi para ama he. Sanırsam 3-4 çeyrek alınıyordu o zaman o parayla. Neyse. Birkaç saat sonra aramıştın. ilk defa aramıştın bizi. "Sana ne kadar verdim" diye sordun. Bende olanı söyledim. Ulan yaşamaya gittiğin kadın 6 yaşındaki çocuğun cebinden para çalan biriydi. Hiç mi aklını kullanmadın adam? 6 Yaşındaki çocuğun cebinden para çalan bir kadın sana neler yapmaz diye?

    Bak, çok sene geçmedi üzerinden. Daha 1 hafta oldu. Kırkın bile çıkmadan o kadından olma oğlun, prensin senin mirasının derdine düştü. Senin borç verdiğin kişileri tehdit ediyormuş. insanlar bize söylüyor bunları. Senin "yenge" dediğin kişiyi, kardeşinin eşine küfürler ediyor. Yeğenine borç vermişsin, alamadan gidince de çocuk o taraftan gelecek para için bile küfürler ediyor annesine o adamın. Söylesene be adam, değer miydi? Ben, arkamda Can yerine seni hissetseydim her şey çok daha farklı olmaz mıydı? Ben okulda sıkıntı yaşadığımda sen hiçbir şey yapmamıştın haber edildiğinde. Can gelip okul kaydımı alıp özele yazdıracaktı, anneme açıklayamayacağım için adamı zor durdurmuştum. Söylesene, 1 oğluna yaptığın şeyin yarısın diğer 3 oğluna yaptın mı?

    Bak, kardeşinin bir evinin tapusu senin üzerineymiş. Sevgi değer oğlun, prensin o eve çökmeyi düşünüyor. Kardeşin o çocuğa güvenmiyor, o çocuğa düşecek payın gideceğinden emin ama bizim için öyle demiyor. Neden diye hiç düşünüyor musun? Prensin ortalıkta "Ben huur çocuğuyum" diye gezerken hiç için acıdı mı mesela? Çok sormak istediğim soru vardı. Neden bu kadar erken gittin?

    Değer miydi ulan, değer miydi? Yaşayabildin mi hayatını? Hastanedeyken başında bile durmadılar lan senin. Hastaneye düştüğün gibi senin kartlarından harcama yapıp sadece kendilerini düşündüler. Gülüyorum dıbına koyayım ya.

    Hiçbir şey istemiyorum. Sizden gelecek hiçbir şeyi istemiyorum. Ben seni veya aileni hiçbir zaman tanımadım. Senin kardeşlerinin de dıbına koyayım. Ulan cenazeye gelmişim, ben gelmişim ulan. Hayatımda 5 kere gördüğüm kişinin cenazesine geldim. Şeref verdim ulan oraya. Şerefsizler. Ben oraya geldim diye teşekkür etmeniz gerekiyorken senin kardeşin beni gördüğünde yüzünü çevirdi. dıbına koyduklarım.

    Birde sizin gibik genetik sorunlarınızı çekiyorum. Aileden aktarabileceğiniz ne kadar taktan şey varsa aktarmışsınız. dıbınıza koyayım. Geçen sene çok iyi hatırlıyorum, o kadar acı içerisinde kıvranırken doktor bunun benim hastalıklarımdan kaynaklı olmadığını, farklı bir şey olduğunu söylediğinde inanmamıştım. Testler sonucunda ırsi farklı hastalıklarım ortaya çıktı. dıbınıza koyayım ya.

    Ha bu arada, sende benimle aynı kaderi yaşamışsın. Sana da pıhtı atmış. Pıhtı attığında sen benim için hastaneye gelmeyi bırak bir geçmiş olsun bile dememiştin. Nasılmış?
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster