/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +7 -2
    öncelikle sorunun ne olduğunu ele almak gerek. eğer mevzu kürtlere ait bir devlet kurulmasıysa suriyede rojava ırakta kürt özerk yönetimi iranda kürdistan eyaleti türkiyeden de güneydoğu bölgesini katarak bi kürdistan kurulmasını bekleyen birinin tarih ve ekonomi bilgisi yoktur. denize bile kıyısı olmayan ve petrol dışında doğal kaynaklardan yoksun topraklarının çoğu verimsiz ve yerleşime uygun olmayan bi ülke kurulmuş olur. aynı zamanda dört tane ülkedenin toprağını almış ve sınır komşularına düşman da olmuş olur. böyle bir ülke dört tane sınır komşusu tarafından ambargo yediği taktirde denize de kıyısı bulunmayacağı için daha içine asker bile girmeden kendi başına 2 ayda ilhak olur. işte tam da bu yüzden hayali kürdistan haritalarına basra körfesi ya da akdenizden sınır eklenir (kürt çoğunluğu olmamasına rağmen). kürdistan gibi bir ülkenin kurulması için arkasına abd yi alması gerekir bu da kürdistanı çevre devletlerin yanında bir abd kuklası yapar ve kimse bunu istemez. bu tipler genelde empati yapın empati yapın diye kafa giber ama solcu olmasına rağmen kapitalizmin babası olan fransa abd gibi ülkelere kaçar. bu tipleri iyi tanırım ben. yani kürdistan niye yok diye ağlamak mantıksızdır zira biz bu topraklar için kanımızı döktük ve savaştık neden savaşsız bi şekilde verelim amk? fransada bretonya bölgesinde keltlerin akrabaları olan bretonlar var. bretonlar kendine fransız diyo da kürtler niye türküm diyemesin yarram? adamlar bilincinde çünkü kurucakları ülkenin bi yannan olmayacağını. kürtler de bilincinde istemiyolar o yüzden sadece yozlaşmış yeni nesilde yavaş yavaş türemeye başladı bu tipler ve tr de yaşamıyolar. çoğu instada türklere sövüyo ama konum almanya amk :D.

    pkk yı diğer bağımsızlık hareketinden ayıran ne demişsin. pkk nın terör örgütü olması en kısa açıklamasıyla. bunu tartışmaya gerek bile yok amk. bağımsızlık hareketiyle terör örgütü arasındaki fark ne onu merak ediyosan çeçenler çocuk öldürmedi. kuzey iranda türkler uyuşturucu ağı kurup halka ateş açmadı. uygur türkleri canlı bomba olup sağda solda patlamadı. hepsi hukuki yollara başvurdular ama çeçenler mesela bu işe yaramadığı için silaha başvurdu ve rusyayla çatıştı(halkıyla değil silahlı kuvvetleriyle bunu üstüne basa basa yazıyom ki anla). eğer devlet kurmak istersen savaşırsın delikanlı bi şekilde olmuyosa da yapabilecek bişey yoktur. bu sistem böyle.

    bunları yazdım diye beni ırkçı falan da yaftalarsan belanı giberim. benim senden fazla kürt arkadaşım vardır. hepsi de töresi için adam vurur namusu için kurşun atar. öyle zütüne pembe don giyip kürdistan vardır lubunyalar vardır diye taksimde gibik gibik dolaşmaz. türk kürt kardeştir. kardeş olmak istemeyene saygı duyarım ama toprak almak isteyene de kurşun sıkarım. olur da terör örgütüne evrilirse de annesini giberim. pekeke yazan birinin pkk lı olmama ihtimali çok az zaten. neyse amk
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster