/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1 -7
    Tarafsız bir bakış açısıyla ele aldığımızda Doğu bölgesi Türkiye'nin en geride kalmış hiç gelişmemiş bölgesi. Tarım hayvancılık dışında oradaki yurttaşlara hiçbir geçim kaynağı hakkı tanınmamış. Denizi yok, turist çekme şansı Urfa-Mardin dışında (tarihi bölgeler) sıfır.
    Peki neden tüm bunlara rağmen bu bölgeler verilmiyor???
    Orada yaşayan halk gözüyle bakılınca evet elbette kendi devletlerini kurma isteği hakları var. Devlet gözüyle bakılınca ; yer altı kaynağı, petrol, maden, devletlere sınır komşusu ne ararsan doğuda. Bu kadar kıymetli topraklar verilsin de pastanın üzerindeki krema gitsin mi??? Doğu rezervi yok olsun da batıdaki yurttaşlar pastanın kurumuş kekine mi kalsın???

    Öcalan zaten Irak ve Türkiye doğusunda bir kahraman ve dış devletler gözünde de bir Kahraman. Ama gel gör ki bu başkaldırıyı henüz Türkiye toprakları olarak sayılan bir devlete karşı yapıyor. Devlet gözünde bu bir suikasttir, halkın gözünde ise DEVRiM.
    ···
    1. 1.
      +4 -2
      ocalan itini buyuk harfle yazmıs amkun pkklı kasmer iti la anayı gotten bi gibeyim gor DEVRiM ı amg .
      ···
      1. 1.
        0
        Beynin yok olmuş pampaaaa
        ···
    2. 2.
      +3
      O huur çocuğunu tatlı su solcuları hariç kahraman gören yok lan, devletler sevmezler böyle huur çocuklarını, he bize karşı olduğu için bu zütlalesi kahramanmış gibi davranıyorlardır orası ayrı. Just Stop Oilci huur çocukları ha kahraman görmüş ha terörist gibimde değil ama.
      ···
   tümünü göster