/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +1
    Biraz uzun olcak okuyup yardimci olacak kardeslerime eyvallah..

    Hepinize merhaba. Yıllardır küçük bir şehirde bir bankada çalışıyorum ve işimde terfi bekliyorum. Ancak terfi meselesi kadro yok, boş yer yok vb sebepler ile sürekli öteleniyor. Geçen ayın ilk haftası beni çalıştığım şehirde bir sayfiye kasabasına 10 günlüğüne geçici tayin ile –gerekirse terfi ile de gönderebiliriz belli olmaz- diyerek gönderdiler.
    Çalışırken, bu küçük kasabanın bana uygun olmadığını ve terfi verip atasalar bile burada mutlu olamayacağımı anladım. Burası merkeze uzak olduğu için taşınma gerektirecek ve ev bulmak da oldukça zor, kiralar yüksek.
    Neyse arkadaşlar ben burada çalışırken mecbur küçük bir otelde kaldım. iş burada başlıyor. Otel normalde 35 odalı, oda kahvaltı çalışan bir otel ama değişik kuralları var. Beş odadan az müşteri varsa açık büfe kahvaltı çıkarmıyorlar ve odaya iki bazen üç günde bir temizlikçi çıkıyormuş. Sabah kahvaltı göremeyince ve akşam odadaki çöp kovasını dolu gördüğümde sorunca bana bu şekilde bilgi verdiler. Bu durum devam edince bu sebepten üçüncü gün otelden çıktım başka bir otele geçtim ve Google yorumlarda otelin böyle bir durumu olduğunu ama müşteriye hiç bilgi verilmediğini, müşteriye ayıp olduğunu ama işletmenin kendini haklı gördüğünü yazdım. Kesinlikle argo, kaba bir kelime ve hakarette bulunmadım ki zaten kendi adım soyadımın yazdığı şahsi hesabımdan yorum attım.
    Ertesi gün otel sahibi bu yorumu görüp pek sinirlenmiş. Geçici çalıştığım şubenin müdiresinin hem arkadaşı hem de müşterisi olduğundan beni şikayet etmiş. Müdire de bana kızdı konuyu anlatınca yatışsa da hem kabalık görüp hem de zorbalığa uğrayan ben oldum. Yorumu kaldırmamı rica etti, ben de yorumu kaldırdım. Sonrasında bu şube müdiresi hanım bölge müdürlüğüne beni şikayet etmiş, edince de benim terfi işim olmadı. Bu durumu bayram dönüşü bölge müdürümden öğrendim. Zaten terfi verip o kasabaya beni atasalar bile ben orada mutlu olmayacaktım ama sanki ben büyük kabahat etmişim gibi yukarıya şikayet edilince gelecek diğer terfi atama fırsatlarında da olumsuz etkileneceğimi hissediyorum. Şube müdiresi ve otelcinin bana bunları yaşatması beni çok üzüyor. Aklıma geldikçe içim parça parça oluyor. intikam alacak halim de yok olsa zaten ne yapıcam kaldım böyle.

    Ne yapayım ağalar aklına geldikçe kötü oluyorum bir kız kurusu müdür bir kıytırık otelci geleceğiyle oynadı. Çok fenayım.
    ···
   tümünü göster