/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    islam ileride çok büyük değişikliklere uğrayacak. Halihazırda Türkiye'de bulunan sistem tıpkı deizm gibi. insanların çoğu kendini dindar olarak belirtse de dinin gerekliliklerini karşılamıyorlar. Ülkemizde namaz kılma oranları çok düşük camiilere giderek anlayabilirsiniz. Oruç ve kurban bir gelenek haline gelmiş durumda. Bu durumdan tarikatçılar oldukça rahatsızlar ve artık tebliğleri sokaklara, barlara kadar taşıdılar. Türkiye ileride yeni bir modern muhafazakar islam hareketi ile karşılaşabilir. Bunu Protestanlığa, Lütercilik, Kalvinizm belki de Yehova Şahitlerine benzetebiliriz.
    ···
    1. 1.
      +3
      Bahsettiğin islam hareketi çok yüksek ihtimalle Kurancılık olacaktır. Aslında Kurancılık dediğimiz olgu Avrupadaki Lutherciliğin karşılığı hatta bana göre aynısıdır.

      Ayrıca bu dindarsızlık yeni değil, Türkler islamla tanıştıklarından beri hiçbir zaman dindar olmadı, öyle ki Anadolu'da bin yıldır yaşayan Türklerin önemli bir kısmı camii dahi görmemişti çünkü nüfusa oranla camii çok çok azdı.

      Kuranı Kerimler de yoktu tabii, Anadolu Türklerinin atalarının neredeyse hepsi ömrü hayatında Kuran ve Camii görmemiştir bile, görse dahi zaten Türkçe meali yoktu.

      Köy imamlarının dini bilgisi yoktu, sadece namaz kıldırmayı biliyorlardı Arapça bile bilmiyorlardı.

      Özellikle Yeşilçamda gördüğümüz üçkağıtçı, halkı dolandıran Hacı-imam tiplemesi bundan dolayıdır çünkü adamların cidden dini bilgisi yok.

      Yani eski Türkler de dindar değildi sadece kulaktan kulağa nesilden nesile gelen bir Türk-islam'ı vardı.
      ···
      1. 1.
        0
        Her kelimesine katılıyorum, çok doğru.
        ···
   tümünü göster