/i/Tespit

  1. 1.
    0
    Ayasofya'nın camiye dönmesini yeni yetmeler bilmez ama bu olayın taaa 50'lere kadar dayanır. siyasal islamın ilk vaatlerinden biridir. bu ülkede milyonlarca insan ayasofya'nın bırak yerini ne olduğunu bile bilmeden camiye dönmesini amaç edinmiştir. bu yeşil kuşak siyasal islamcıların halkı gazlamak için kullandığı propaganda malzemelerinden en önemlisidir.

    ayasofya meselesi hem iç hem de dış politikada önemli bi meseleydi. yunanistan ve rusya tarafından kesin olarak müze kalması istenen bir yerdi. sembolik olarak onlarda belli bir değeri olan yer.

    erdoğan ayasofya'yı cami yaparak iç kamuoyunda ciddi bir oy topladı dış politikada ise bir kaç ülkeye rest çekti. ayasofya meselesini aslında puntuna getirdi. covid19, amerika başkanlık seçimleri, rusya-ukrayna savaşı başlamak üzere derken erdoğan tam bir tilki gibi araya kaynattı. dünyadan 2 hafta ses çıktı sonra herkes kabullenmek zorunda kaldı. sonra ülkeler baktı ki bu konudan bi cacık çıkmaz salla geç dediler millet can derdine düşmüştü.

    bana sorarsanız iyi mi iyi bi karar. benim ülkemdeki bi çeşme bile benim kararımla bi statü sahibi olur işgal altındamıyız mk. ha bu kadar büyütülcek bişey mi orasını da ona o kadar anlam yükleyenler bilir.
    ···
   tümünü göster