/i/Tespit

  1. 1.
    +4 -4
    20% bile yokmuş bak sen mına godumun yalancı huur evladına gibtimin oğlu aç bak araştırmalara da 40% Göktürk genetik benzerliği ananın dıbına kapak olsun. Bol keseden sallıyosunuz dıbına koyim millet de sizi bilimsel sanıyor halbuki genetikten bir gibim anladığınız yok, ama tabi Türk düşmanlığı bizim enayi milletimize progresiflik gibi geliyor.
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      sarı ırk orta asya maymunları ile aynı soydan değiliz tabii ki biz beyaz ırkız
      ···
    2. 2.
      +4 -3
      Konuştu mezopotamyalı 1.65 kapkara kıllı Kürt 😃
      ···
      1. 1.
        +2
        yannan harici tüm vücut yüzeyim bembeyaz. Makatımı bilemeyeceğim hiç görmedim.
        Kıllı değilüm
        boy daha uzun ama kısa bodur vücut aslında Turanid fenotipe daha uygun mınagodumun aptalı bi gibimi de bilsen.
        ···
      2. 2.
        0
        Yarragim sana yazmadım kücük Joe'yi tatmak istiyorsan orası ayrı 🍆🍆

        Tek bir Turanid ırk yok aptal herif git araştır burada uzun uzun yazamam

        gibi kucuk haşere seni
        ···
    3. 3.
      +1 -2
      Kardeş %40 asyada olanlarda bile çıkmıyor az salla amk. Youtubeye dna testi yapan türklere bak orta asya %10'u bile geçmiyor çoğunda. Hayır Anadoluya gireli 950 sene olmuş sen dna testi yapsan ya yunan ya irani çıkacaksın, türkleştirilmişsin.
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        ya amcık sen neyden bahsettiğini biliyor musun ki konuşuyorsun? Ancestry dna denen gibimsonik uygulama saçma sapan bir şey çünkü günümüz toplumlarını baz alarak sonuç veriyor eski kök toplumları değil. Orada west-asia dediğinin arasında yörükler falan da var amk bizim sazanlar da aa biz 99% yunanız hititiz diyorlar.

        öncelikle yunan çıkmak diye bir şey yok yunan ırkı yok slav anadolulu melezi bir şey yunanlar. Türklerde doğu ve kuzey asya genetiği harici anadolu çiftçisi, kafkas ve doğu avruğa avcı toplayıcı genetiği vardır. Ama burada kritik olan şu, eski Türkler sadece yarı, hatta daha da az asyatikti, ortalama 60% diyebileceğimiz, ama kimi zaman daha da az, kimi zaman daha fazla olan bir miktar neolitik anadolu çiftçisi, doğu avrupa ve kafkas avcı toplayıcısı mirası vardı. Yani 40% doğu asyatik, 60% batı asyatik diyebiliriz. Peki Türklerde ne kadar bu asyatik genetik? 10-20% dolaylarında. Yani 15% asyatik olan bir Türkte --ki bu nadir değil zira Giresun Sakarya Muğla ve Çanakkale Türklerinde ortalama bundan da fazla-- eski Türk genetik mirası 38% gibi bir şeydir. Ancak kimi örneklerle modellememizde bu oran 50%'ye kadar çıkabilir.

        Demem o ki, yanılıyorsun amk. 950 sene olmuş diyorsun da Anadolu'ya birkaç Türk girmedi ki, yüz binlercesi girdi. Ve bunlar da habire öbür halklarla karışmadı yani karışma oldu evet ama Türkler kendi aralarında daha çok evlendiler. Türk genetiğinin bu miktarda korunmuş olması gayet doğal.
        ···
      2. 2.
        -2
        Kardeş doğal falan değil 950 yıl boyunca 10 ayrı koldan ırkla karışmama gibi bi durum sözkonusu değil Türküm diyen insanların bir çoğu batı asyalı ve batı asyaya yörükler falan girmiyor türkleri orta asya olarak gösterip oranlar direkt, batı asya kavimlerinde hangi türk topluluğu 1500 yıldır yaşıyormuşta bilmiyormuşuz amk?
        Türklerin bir çoğu yerli anadolu çiftçisidir romaya dayanır, türküm diyen insanların çoğunun atasıda yerel halktandır coğrafi özellikler fenotipi bir yere kadar etkiler çevrene baktığında Türk özelliklerine sahip bir adam göremezsin.
        ···
      3. diğerleri 0
    4. diğerleri 1
   tümünü göster