/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 51.
    +3 -3
    Amk herkese aynı yorumu yapmışsın yeter be adam bi bık bi sıkıl be.

    islamda (savaş haricinde) Dinsize saygı var ama dinden çıkana saygı yok, aslında garip bi kombinasyon. insanlar dinden çıkamasın diye korkutuluyor.

    Savaş durumlarında kadınları cariye alma konusu ise orta çağ için normal karşılanabilir çünkü bütün toplumlarda güçlünün sözü geçiyordu sosyal devlet anlayışı yoktu, amerikanın ırakta kadınlara neler yaptığına bakarsak günümüze bile uyarlanır.

    Savaş olağanüstü bir durumdur ve o kadınlar başıboş bırakıldığında fahişe olma ihtimali de yüksektir. Bunu geçmiş yüzyıllar için söylüyorum, gerçi bugün bile savaş sonrası dul kalan kadınların durumu vahim. Cariyelik sisteminin kendince bir mantığı var.

    Savunduğumdan değil en güzeli hiç savaş olmamasıdır ama realite öyle değil, gerçi islamı bugünün bakış açısıyla yorumlamak da doğru değil bugünün anlayışı eşitlik ve analitik düşünmek üzerine kurulu. islamsa bir inançtan ibaret. Düşünerek değil biat ederek yaşanıyor.

    Aslında biatçı insanlara ben de saygı duymam ancak bu biatçılar o kadar fazlalar ki güç onların elindeyken linçe uğramadan yaşabileceğin şekilde hareket etmek mecburiyetinde kalıyosun, gençlerin yaptıkları bu açıdan hatalı
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Savaş haricinde de, dışında da dinsize saygı yok. Yalan konuşma, bak:

      Bu1 : http://c11.incisozluk.com...11006/4/3512874_oaad0.jpg

      Bu 2: "Dinini değiştireni öldürün" (Buhârî, Cihâd, 149)

      Bu 3: "Kendilerine kitap verilenlerden, Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resûlü'nün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini (islam'ı) din edinmeyenlerle, küçük düşürülüp cizyeyi kendi elleriyle verinceye kadar savaşın. ''[2] Tevbe 29

      Bu 4

      islamda dinsize saygı maygı yok bu kadar basit.
      ···
   tümünü göster