/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +18 -5
    boş inançlar panpa. O değilde şimdi bunlar yalan ya kaç tane insanın hayatını kısatladı peygamberler. Savaşlar yapıldı insanlar öldürüldü

    Edit: Ezoterizm üzerine çalışma yapan insanlar aslında anlatılan olayların çok farklı anlamları olduğunu söyler. Örneğin Hz. adem ve Hz. havva olayındaki elmanın bir simge olduğu söylenmektedir. Ağaç simgesi gökle yerin bağlantısını simgeler yani ruhlar alemiyle. Bildiğimiz elma ve ağaç değildir anlatılmak istenen bir olayı anlatma şeklidir. Mesela Türklerin sembolü niye kurttur ? bu kurt aslında bildiğimiz kurt değildir. Sonuçta destanlarda anlatıldığı gibi kurtla insan çiftleşecek değil. Bu siruis yıldızından gelen canlıları temsil ediyor gök kurt vb. Bu tarz içindeki bilgiyi çıkartmaya çalışıyor insanlar. Tabi bunun bir kanıtı yok. Yorum yapıyorlar herkes farklı yorum yapabilir. Aynı şekilde siruis yıldızıyla ilgili başka milletlerde de var bu tarz bilgiler.
    ···
    1. 1.
      +8
      haçlı seferleri falan fistan. halkı yönetmenin en kolay yolu bu ama. canını ortaya koyması için inancı kullanmak. ölünce cennete gideceğine ikna etmek.
      ···
      1. 1.
        +8
        başka türlü yollayamazlar tabi. insanlar salak mi çıkarı olmadan ölüme gitsin. Yazık giden hayatlara ve gidecek olanlara boş inançlar peşinde.
        ···
   tümünü göster