/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +2
    kültürel açıdan gelişmişliğimiz tarihimizle alakalı, şuanda "kültürlü" bir toplum değiliz, en azından büyük çoğunluk böyle ve şu an bu tarihi kültür birikimine katkıda bulunduğumuz bir konumda olmadığımızı düşünüyorum. ayrıca aman diyim suçu gençlere atayım demeyin. üretim yapmıyorlarmış da, paralarını kriptoya basıyormuş da. evet doğru kriptoya yatırım yapan ülkelerin başını nijerya ve türkiye çekiyor ama bir düşün niye? çünkü insanlar kendi ekonomik durumlarından o kadar mutsuz, umutsuz ve önünü göremiyor ki kısa yoldan zengin olma peşine düştüler. üretimi illa gençler mi yapacak? doğru ceplerinde para yok, devlet teşviği de yok, bu durum bana "gelişmekte olan" bir ülke değil de "sözde gelişmeye niyetli" bir ülke gibi geliyor. ekonominin gelişmekte oluşu buysa vay halimize.
    ···
    1. 1.
      0
      kültürel açıdan gelişmişlik tarihimizle alakalı olduğu için gelişmiş kültürlü bir toplumuz. burada deneme, yanılma birikimleri var. afrika'da, elinde mızrak olan kabilenin de kendine has bir kültürü vardır ancak çağdaş milletler arasında yeri yok. bizim çağdaş milletler arasında yerimiz bulunmakta. Gençlere herhangi bir suç atmışlığım yok, kripto paranın olma sebebi ülkedeki ekonominin atak seviyelerde olmaması. Saldırgan olamamasından kaynaklanıyor. Gençlerin cebinde para yoksa diyorum nasıl üretim için fikir doğacak? Devletin teşvik yapması gerekiyor, bu teşvikler sosyalizm gibi gerizekalılıklar ile ilgisi de yok. Devletçilik fikridir bu. Bu da olağan bir durum. Gençler veya insanların üretim yapmasına teşvik kadar olağan bir durum yok-ceplerinde para yoksa. Durduk yere, devlet kaldırıp para versin demiyorum. Gelişmeye niyetli ülkeyiz diyebilirsin, ben gelişmiş desem arasında pek uçurum yok gelişmiş olamadıktan sonra.
      ···
    2. 2.
      0
      insanlar hala açlıktan ölüyorken, ekonomik durumları yüzünden intihar ediyorken, sokakta her yıl büyük çoğunluğu kadın olmak üzere yüzlerce insan öldürülüyorken, bu kadar taciz, tecavüz, pid0fili, hak yeme, kabadayılık yaşanıyorken, işsizlik seviyesi bu kadar artmışken ve açlık-yoksulluk sınırı yukarılara tırmanırken, ifade özgürlüğü söz konusu olduğunda çok büyük bir kesim söyleyeceğini sakınıyorken, hala bağnazlığın, at gözlüğü takmışlığın, holiganlığın, insan ayırmanın, bireyleri kendi tercihlerinden dolayı yargılayıp üstüne üstlük burnunu sokmaya çalışmanın had safhasındayız. sadece bazı endişelerimi dile getirmek istedim. düşünüyorum da, gençler niye başka ülkelere gitmek istemesin? refah seviyesi yüksek şekilde yaşamak, en azından bunu istemek herkesin hakkı.
      ···
   tümünü göster