/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +13 -7
    @1 olm alkollümüsün yoksa salakmısın lan esas türkiye şuan denge politikasını tam olarak uyguluyor yada uygulamaya çalışıyor. önceden uygulayamıyordu bu politikayı tek kutup amerika vardı türkiye için hatta amerika avrupan bile önemliydi. memleketin şuan bu kadar kötü olmasının nedeni zaten şuan denge politikası yapmaya çalışması yüzünden. tekarar eskisi gibi yüzünü amerikaya dönse veya ağam vay paşam dese ekonomi olarak çok iyi yerlerde oluruz
    ···
    1. 1.
      +8 -1
      Anlamazlar
      ···
    2. 2.
      +2 -2
      denge politikası amerika\'ya yanaşıp cia\'in fetullahla tsk\'yı tasfiyesine çanak tutmak mı aq. yoksa rusya\'ya yanaşıp resmi rakamlara göre 36 askerini şehit verip ertesi günü putinin huzuruna el pençe divan gidip dakikalarca kapıda bekletilmek mi
      ···
      1. 1.
        +1 -3
        kardeşim denge politikası böyle oluyor işte adamlar seni iki taraftanda vuruyorlar sende hepsine ağam paşam çekiyorsun. amerika tarafında olsan rusya senin 33 askerini öldürse savaş çıkar amk. aynı şekilde rusya tarafında olsan bu seferde amerika gelip senin ülkende darbe yapmaya çalışsa bu seferde amerikayla savaş çıkar ama denge politakası yapınca böyle oluyor işte amk. bunda anlamayacak ne var onu anlamıyorum kafanız çalışmıyormu olm bu kadar sizin.
        el pençe durma işi ne olm ne anlatıyon amcık zamanında amerikanın karşısında durmadı mı bizimkiler hiç. amerikan başkanı elinde beyzbol sopasıyla sırıtarak selam vermedi mi bizim başbakanımızla ? bundan büyük aşşağılama mı olur ? en azından ruslar bunu herkese yapıyor alman gelse onada yapıyor italyan gelse onada aynısını yapıyor.
        ···
      2. 2.
        -1
        yav kesin yapıyordur dıbına koyayım bu işler de öyle kolaydı zaten denge politikası demek
        bir taraftan almanya bir taraftan amerika gel lan gir savaşa diye bastırırken savaştan yeni çıkan ülkeyi milyonlarca kişinin öldüğü 2. dünya savaşına sokmayıp 1 tek kayıp bile vermemek demek. denge politikası demek atatürk'ün ülkeyi kurarken sovyetlere bakın biz komünist olcaz silah yollayın diyip sovyetlerden aldığı silahlarla ülkeyi kurtarıp komünizme gibtiri çekip cumhuriyet kurmak demektir. mal dıbına koyayım gelmiş rusyanın askerlerimizi şehit ettikten sonra kapısına el pençe divan gidip başkan makamında bir insanın kapıda dakikalarca kameralar karşısında bekletilmesinin ne kadar başarılı bir politika olduğunu iddia ediyor.
        ···
      3. 3.
        0
        olum sen salakmısın niye atatürkten örnek veriyorsun onun gibi başka büyük lider geldimi türkiyenin başına gerizekalı verdiği örneğe bak atatürk başka seviyede bir adam. bide ikinci dünya savaşına girmedi denge falan diyosun olm elde yok avuçta yok o zaman adamların üstene giyecek hırkası yok nasıl girsin savaşa türkiyenin durumu olsa girmezmiydi sanıyorsun sen savaşa ? ayrıca mal sensin huur evladı ben rusya karşısında durmasını mı övmüşüm gib kırığı yüzlerce askerimiz amerika yüzünden öldü ben ona kıyaslarsan dedim önce yazdıklarımı bi sakin kafayla oku yok aklın almıyorsa cevap yazma
        ···
      4. 4.
        0
        atatürk hakkındaki düşüncelerinden dolayı seni tebrik ediyorum güzel kardeşim ancak türkiyenin jeopolitik konumı sebebiyle 2. dünya savaşına katılmıyorum mq diyemiyordu kolaylıkla iki taraf da savaşa onların yanında girmemizi diretiyordu. yüzlerce askerimiz amerika karşısında 30u aşkın da rusya karşısında öldürüldüyse bu bir başarı mıdır denge politikasını çok iyi uygulamak mıdır ananı avradını gibeyim hala diretiyor
        ···
      5. diğerleri 2
    3. 3.
      +1 -1
      oo hadi abd'nin planıyla suriye'yi bölelim, bize pay vercekler. denge politikası len. oo hadi avrupayla mısır'ı ve libya'yı bölelim, akdenizden payımızı alırız. denge politikası len.

      türkiye şu anda hiçbr koz tutmuyor elinde, denge politikası yapmak için ilk önce politika yapman gerekir ki onu da yapmıyoruz. bunun nedeni ne peki biliyor musun? ülkenin kılcallarına kadar fetö'cü denen yabancı ajanları sokarsan abd'den gelen bir emirle felç kalırsın -ki hükümetin 15 temmuza kadar ne kadar kör olduğunu gördük.

      ne denge politikası amk.
      ···
      1. 1.
        -1
        olm bunları gerçekten yazıyormusun len senin yaşın kaç çok merak ettim ? türkiye hiç biyeri bölmedi saf herih bu saydığın ülkeler zaten türkiye ile arası iyi diye bölündüler olm sen iyimisin ? türkiyenin en büyük müttefiklerinden birisi mısırdı milyarlarca dolar yatırımı vardı türkiyenin türkiye nden bölsün mısırı ? libyada bizim adımız bile geçmedi libyanın resmi hükümeti bizi çağırdı da biz yardıma gittik. lan bide suriye yazmış türkiye böldü diye olm suriyeli esat yaz tatillerinin hepsini türkiyede geçiriyordu adam suriyenin kuzeyi ile ilgili karar alıcakken türkiyeye danışıyordu dexerin en yakın kankasıydı türkiye neden bölsün bu ülkeler salk mısın yavrucum sen yoksa trollük mü yapıyorsun. lan şiştim sana cvp yazıcam diye. türkiye elinde koz tutmuyor demişsin şimdi kozlarınıda sayardım ama uğraşaamıyıcam seninle.
        edit: tamam sensin
        ···
      2. 2.
        +1 -1
        ABD Pyd'ye silah gönderirken senin topraklarını kullandı, muhaliflere zaten biz silah gönderdik ama daeş'e yabancı ülkelerin gönderdiği silahlar büyük ihtimalle yine Türkiye'den geçti. Mit tırlarını hatırla, muhaliflere gidiyor dendi ama nereye gittiğini kesin olarak bilmiyoruz. Belki de ABD daeş'i beslemek için fetöcüleri kullanarak "Türkiye daeş'e silah gönderiyor" algısı yaratmak için kurduğu bir komploydu. YPG denen teröristlerin topraklarımızdan geçmesini saymıyorum bile. Madem Esat kardeşti neden bir anda terörist oluverdi? Esat'ın kardeşliğinin karşılık olarak kim ne vaat etti de esat'ın kardeşliğini değil de ösocu'ları seçtik? Ösocuların Lazkiye denen kıyı şehrini istediğini aklında tut.

        Mısır'a gelelim. Mısır karışmadan önce zamanla bu stresi biriktirdi, dediğin gibi müttefiğimiz felan da değildi, nötr oğlu nötr'lerdi. Ya evet mısırla ilişkimiz o kadar iyiydi ki Müslüman kardeşler denen beslemeleri destekledik. Mısır yerinde ağır bir taştış, Türkiye'nin mısır'ı kontrol edecek örgütü besleyecek silah gücü yoktu ama Mursi denen kuklayı fırsattan istifade koltukta tutmak istedi. Ama işin içine batılı devletler girince müslüman kardeşler denen örgüt mısır'ı elinde tutamadı.

        Libya'da gelelim, Suriye'den sonra Türkiye ile araları iyi olan ikinci devlet libya'ydı. Farkettiysen mısır ile Libya'nın senaryosu 1'e 1 aynı. Önce mevcut hükümeti düşürüp karışıklık çıkarıyorsun, sonra bir fırsat bulup kendi adamı başa geçiriyorsun ama bu aşamadan sonra Batı/ABD sizi satıyor ve kendi diktatörünü başa geçiriyor.

        Bu üç ülkenin tek ama tek ortak noktası doğu Akdeniz'e komşu olmaları. Eğer bu 3 ülke bir şekilde kontrol altına girmiş olsaydı bugün Yunanistan deniz sınırı kavgası veriyor olmazdık.

        Koz sayacakmış, emin ol sihalar tihalar adam akıllı ordusu olan hiçbir ülkeyi korkutmuyor. Senin koca filon(ek olarak: binlerce tankın ve askerin) afrin'de 2-3 Rus savaş uçağını durduramadı, geri çekildik.

        Sonuca gelelim, Mısır'da ve Suriye'de kaybettik. Libya'da ise kazanamıyoruz.
        ···
      3. diğerleri 0
    4. diğerleri 1
   tümünü göster