/i/Erkekler

XX değil, XY
  1. 1.
    +35 -2
    Fakirin çocuğu asker doğar, zenginin çocuğu bedelini parası ile öder.

    Vatan, millet, tarih, eski Türkler diyenler bir şeyi kaçırıyor.

    eskiden askerlik bir meslekti, adamların hayatı göçebe olmaktan dolayı cenk, savaştı. kas ve beden gücü çok önemliydi.

    iki büyük ihtilal sonrası dünya değişti. artık kas gücünün bir önemi yok. adamlar kıtalar arası füze yolluyor artık. bitti o dönemler
    ama askerliği meslek olarak gören insanların içinde olduğu profesyonel orduya evet. bölge için hazır ve direkt müdahaleye hazır bir güç lazım evet. - orta doğu cehenneminde olmasak buna bile gerek yok derdim o ayrı-
    özetle artık doğal seleksiyonun çalışmadığı modern çağda herkesin asker olmasına gerek yok, profesyonel ordu şart.

    edit: evet beklenen jöhpöh31 de geldi. sen bilmek Vekâlet savaşları militarist çocuk? beyin olmak sende?

    edit2: niye siliyorsun la piyade ile dünya düzenini değiştirmeyi kafaya takmış büyük saha mareşali...

    edit3: sen suya bu derken, ben her karadeniz uşağı gibi silah ile haşır neşirdim.
    beyinsiz herif, cephe savaşından, ne ara gittin terör ile mücadeleye, 3 ay eğitim almış gariban Türk çocuklarını yıllardır dağda olan huur çocuğu teröristlerin önüne atmak senin gibilerine keyif veriyor olabilir ama ben 20 yıl gözü gibi baktığı evladını tabutla karşılayan annnelerin göz yaşına dayanamıyorum, işte vicdan ve insanlık burada önemli olan.

    hem beyin özürlü aptal orada profesyonel ordudan ben süs diye mi bahsettim. ben profesyonel orduyu savunuyorum. ama zenginin oğlunun parası ile fakirin oğlunun canı ile ödediği bir borcu kabul etmiyorum. sen burjuvazi köpeği cahilsin. boşsunuz olm boş.
    ···
    1. 1.
      +1 -2
      Saygı duyuyorum düşüncene
      ···
    2. 2.
      -2
      Senin gibi ılık zütle tartışmaya girmeye değmez onu fark ettim dostum @13 bak
      ···
    3. 3.
      +2
      Birincisi bende karadenizliyim hemde hemşerimsin aq bende silah ile haşır neşirim, evet birinci dünya savaşındaki gibi şuan cephe savaşı yok siper kazıp karşılıklı savaşılmıyor bu ayrı bir konu, terör ise bu ülkenin bir gerçeği, "3 ay eğitim almış gariban Türk çocuklarını yıllardır dağda olan huur çocuğu teröristlerin önüne atmak senin gibilerine keyif veriyor olabilir" demişsin ben böyle bir söylemde bulunmadım. Aksine zaten yazdığım gibi şuanda böyle bir durum yok profesyonel adamlar savaşıyor. Entryimde de belirttiğim gibi biz Kanada'da veya ingiltere'de yaşamıyoruz hemen altımızda orta doğu çöplüğü var en basidi, benim tepki gösterdiğim şey bütün bunlara rağmen "yhaa ne askerliği" diyenler. Bu ülkede herkes ben sen gibi silahla haşır neşir değil. Şuan askere gitmek istememek tamamen milli bilinçsizlikten. Dediğim gibi şuan zorunlu askerlik görevini icra eden birini kimse operasyonlara sürmüyor. 6 ay gidip temel askerlik eğitimini alacaksın gün geldiğinde bu temel şeyler belki de hayatını kurtaracak. Ben şuan bu kadar ağlanmasına karşıyım.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster