/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +7 -1
    cariyeliği çarpıtmak için 1 ton şey yazmışsın yazdıklarının 1 tanesinde mantığını kullanmayıp salt bilgilerle insanları çelişkiye düşürmüşsün. Cariye olayını basit bir mantıkla açıklayalım. Öncelikle harp edilen yerlerde, erkeklerin büyük çoğunluğunun kaybedilmesi sonucu ortaya çıkan kadın fazlalığı cariye olarak alınıyor ve onların fuhuş yapmamaları için evli olmayan erkekler evlenmek şartıyla evli ve durumu olanlar ise 4 e kadar yine mehirlerini vererek evlenebilir. Evet olayın mantıklı kısmına gelecek olursak cariyelerin bölgede fuhuşa sürüklenmemesi ve fuhşa yönelmek zorunda olan kadınların fuhuş yapmayıp ona ve çoluğuna çocuğuna bakabilecek bir erkeğin olması tüm kötülüklerin önüne geçer (cariyelik sadece harp durumunda sözkonusudur). Ayrıca ışıd ile ilgili tek kelime etmenin hiçbir mantığı yoktur herkes biliyorki ışıdın müslümanlıkla alakası yoktur ve kimler tarafından yürütüldüğü bellidir. Müslümanlığı dünyaya kötü tanıtmak ve müslümanlığı bitirmek için tasarlanmış bir terör örgütüdür.
    ···
    1. 1.
      +2
      Eşi savaşta ölen bir kadının kendi rızası gözetilmeksizin, silah zoruyla, düşman askeri tarafından ciks kölesi olarak alınması bu dinde meşru kılındı mı? Evet. Neyi tartışıyoruz anlamıyorum. Sırf fuhuşa düşme ihtimali olan bazı kadınlar için tüm kadınların zorla ciks kölesi yapılması hangi mantığın ürünü?
      ···
    2. 2.
      0
      \"\"Evlenme imkânı bulamayanlar, Allah lutfundan ihtiyaçlarını giderinceye kadar iffetlerini korusunlar. Bedelini ödeyerek hür olmak isteyen köle ve câriyelerinizin -kendilerinde hayır görürseniz- tekliflerini kabul edin. Allah’ın size verdiği maldan da onlara verin. Namuslu yaşamak isterlerse, dünya hayatının geçici menfaatini elde etmek için câriyelerinizi fuhuş yapmaya zorlamayın. Kim onları zorlarsa bilinsin ki Allah, onların zorlanmaları sebebiyle bağışlayıcıdır, esirgeyicidir.\"\"
      \"Nur suresi 33. ayet\" kur-an da bahsettiğin şekilde bir zorlama yoktur. Yanlış bilgiler edinmişsin keşke araştırsaydın. Ayrıca kur-an ı mantığa oturttuğun sürece herhangi bir pürüzle karşılaşmayacaksın fakat Kur-an da da sürekli bahsedilen inkarcılardan isen bir türlü anlamak istemeyeceksin. Bu arada son cümlede yazan şey fuhşa zorlanan cariyeleri bu günahtan mesul tutmadığını söylüyor.
      ···
    3. 3.
      +1
      Kocası olmayan bütün kadınları potansiyel sex işçisi olarak görüyor yani ilk yazdığın metne göre. ikinci yazdığında ise namusunu korumayan bir kadın üzerinde fuhuşta çalıştırma ve cariye olarak kendine sonsuza kadar köle etme konusunda kadınlara sahip olmayı hak gören bir din mantıken. islam'ın gericiliğin burada ortaya çıkıyor zaten. bir kadının daha doğrusu bir insanın bedeni üzerinde ister huurluk yapsın ister namuslu olsun hiçbir insanın sahipliği olamaz. Savaş cariyesi adı altında sözde namusunu koruma bahanesi ile köleliği aklamak iğrenç bir şey la yazık size.
      ···
      1. 1.
        0
        Potansiyel sex işçisi olduklarını nerden çıkarıyosun anlamıyorum. Köleler ve cariyeler dediğim gibi sadece savaş durumlarında ortada kalmış insanlardır. Kur-an cariyeyi satın aldıktan sonra ona her türlü sapkınlığı, zulmü,işkenceyi yapabilirsin diye emretmiyor. Aksine hep iyiyi emreder. \"Eğer (birden çok evlilikte kadınlar arasında) adaleti gerçekleştirmekten endişe ederseniz, bir kadınla veya eliniz altında olan cariyelerle yetinin.\"(Nisa, 4/3).Bu ayette evlilik; elinizin altında bulunanlar olarak tabir edilmiştir. Sonuc olarak kur-an da cariyelerin mağduriyetine karşı bir düzen getirilmiştir. Eğerki böyle bir ayet olmamış olsaydı ozaman cariyelere kimse iyilik yapmak istemez, cariyeler fitne ve haram yollara sürüklenirdi.
        ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster