/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
  1. 1.
    0
    dıbına koyayım bi siz akıllısınız. birincisi mesut transferi tamamen performans bazlı yapılmadı. fenerin o rolde oynayabilen 2-3 oyuncusu var. tabi ki kalite bazında mesut hepsini üst üste koyar orası ayrı. fakat mesuta %100 ihtiyaç var mıydı? bence yoktu. takımın şuan temel ihtiyacı stoper ve sol kanat. peki buna rağmen neden mesut alındı? adamın reklamı bile yetiyor. 2 gündür yerli yabancı bütün medya(bak sadece spor medyası değil genelliyorum) bu transferden bahsediyor. sadece adamın türkiyeye inişiyle fenerbahçe hisseleri arttı. mesutun rekldıbını yaparak alınacak yüksek gelirli sponsorluklar ve fenerium ürün satışları da cabası.
    ikincisi türkiyeye mesut ayarında bir oyuncuyu zaten 31-32 yaşlarından önce alamazsın. bunun temel nedeni ligin popülaritesi eskiye oranla çok düştü. yakında şampiyon takım bile şampiyonlar ligine gidemeyecek. bunun dışında mali sorunlar ve takım yapılarının zırt pırt değişmesi de oyuncuların gelişini engelliyor. bir oyuncu karşısında iyi bir proje görürse senin takımına imza atar. her sene +10 transfer yapan ve durmadan hoca değiştiren bir takıma dünya yıldızını 30undan önce getiremezsin.
    kısacası bu yaşta bu adamı almak bile büyük başarı. ben 34-35 yaşından önce gelmez diyordum ama adam 32 yaşında geldi. emrenin 36 yaşında başakşehiri, sosanın 35inde trabzonsporu şampiyonluğa oynattığı ortamda, mesutun önümüzdeki 3.5 yıllık sözleşme süresince fenere yapabileceği katkıyı sen hesab et.
    ···
   tümünü göster