/i/Tespit

  1. 26.
    0
    Şimdi hocam insanın evrime pandik atması mümkünmü sence insan doğanın hükmünden sıyrılıp onu değiştirebilirmi? Yoksa yine doğanın isteğiyle mi evrimi pandikliyoruz? Bu cevapsız bir soru gibi ama günümüzde insanın iradesinin varlığı şüpheli.
    Diyorsun ki bir köpek laşa göze bakmaz doğurganlığı sembolize edecek başka şeylere bakar. Evet bende onu diyorum. Limbik sistem bize söyler kimi gibmek istediğimizi, ama bunu güzelliğe göre yapmaz her zaman. Limbik sistemin güzellik filtresini kavradınmı ki herkesde aynısı var diyorsun? Misal benimkinin filtrede aşırı güzel bir kız var onu arıyorum, o kızı bulursam birlikte olacağım. Benim aradığım kız orta boylu ve sarışın, bu şekilde doğacak çocuğun eş bulma şansı artıyor. Ama kısa boylu birinin aradığı kız kısa boylu olursa doğacak çocuk elenecek. Misal insanin beyni hasarlidir çirkini güzel görür. Sürüngen beyni ilahi bir özellik taşımıyor ki oda yağ parçası. Herkesle aynı kodu taşıdığına inanmıyorum. Altın oran vardır ama nerede? Insanın bir uydurması değil mi? Insan algisinin gerceklige yetmedigini kabul edip altın oran var demen çelişik değil mi? Yoksa benmi anlamiyorum. Mutlak bir güzellik kavrdıbının varlığından söz ediyorsun, değil mi?
    Bir de şunu söyleyeyim, benim milfçi bir arkadaş var, margot robbienin güzel olup olmadığini sorduğumda güzel diyor, ama verse gibmem diyor. Eğer güzellik insanın bilinçaltında kodlanmış evrensel değerlere göre belirleniyorsa margot robbie çirkin oluyor. çünkü kadına kaldıramıyor. Arkadaşım bir insan olduğu için onu evrensel değerlerin bir temsilcisi sayabiliriz. Ama güzel olup olmadığına düşünerek karar verince güzel olduğunu söylüyor.
    ···
   tümünü göster