1. 51.
    +4 -1
    amın evladı 18 yaşını dolduran bir genç 3 ay çalışmayla altına araba alabiliyor. senin gibi burada hayatını bankalara, kreid borçlarına gibtirtmiyor. mesele orada arabalar bedava mı değil, mesele asgari ücretlinin dahi belirli bir yaşam standardına sahip olması.

    https://www.mobile.de/?lang=en = almanya'daki araba fiyatları. 2020 yılındasın, elinin altında internet var, hala sığır gibi devam ediyorsunuz hayatınıza. sizin gibi beyinsiz oksijen israfları gibtirip gitse şu ülkeden keşke. her şeye tamah eden aptal sürüsü.
    ···
    1. 1.
      -7
      amcık adamlar araba üretiyor. tabiki ucuz olacak. sen ne gibim ürettin de ucuza araba bekliyon aq hazır yiyici gavadı. gibtir git önce para edecek bir katkı sun dünyaya sonra dersin alamanya ühühüü diye. pekekent sanki memlekette porsche üretiyor da gelmiş bana almanyayı örnek veriyor sokuk.
      ···
    2. 2.
      +5 -2
      ulan huur evladı çayı biz üretiyoruz yarım kilosu bizde 25 tl adamlarda 5 euro, fındığı dünyaya biz ihraç ediyoruz kilosunu biz 100 tl'ye alırken adamlar 10 euroya alıyor, daha sayayım mı amk evladı? gibiyim arabasını temel gıda maddeleri bile dünya standartlarının 2-3 katı. neden diye bir sor kendine ruhu çekilmiş bin seni.
      ···
    3. 3.
      +1
      amcık adamların ürettiği ürünlerin katma değeri daha yüksek demek ki kendi ürettiğin taku yerken bile 25 lira bayılıyorsun. o senin ve ülkendeki diğer insanların vasıfsızlığı. fındık üretiminde tek katma değerin amelelik ve direksiyon sallayarak nakliye olunca tabi 25 lira bayılırsın. ayrıca 25/9=2,78 € yapıyor. yani heriflerden yine ucuza yiyorsun. TL değerinin düşük olması senin ve ülkendeki insanların salaklığı avrupalının değil. 10 ton fındık satıp 100 tane iphone alırsan tabi euro 9 dolar 8 olur aq malı.

      ürettiğin ürünün üstünden nemalanan bir asalaksın o da sırf o topraklara sahip olduğun için. o toprak da olmasa aç kalıp ölecek vasıfsız pekekentin tekisin. hiç bir vasfın yok bir de gelmiş caz yapıyorsun. gibtir ordan am biti.
      ···
    4. 4.
      -1
      adam birim olarak bakmak yerine tl'yi euro'ya çevirip adamlardan ucuz yiyoruz dedi ya. ben de bu huur sıçmığına laf anlatıyorum. mal amk embesili.
      ···
    5. 5.
      -1
      aptal huur cocugu emtianin fiyati dunyanin neresine gidersen git dolar/euro/altin uzerinden olculur. bunu bilemeyecek kadar cahilsin.

      aldigin sey ne ? findik.

      yani ? emtia.

      emtia aliyorsan uluslararasi fiyat uzerinden hesaplarsin. gibtir git simdi.

      amcik iscilik satin aliyor sanki birim para rörörörö çekiyor. sen vasıfsızsan birim paran düşük olur işçilik ücretin de buna bağlı olarak düşük olur. bi çinliden pek de farklı bi vasfın olmadığı için aynı parayı kazanırsın. gibtir git şimdi cahil pekekent.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster