/i/Devlet

  1. 51.
    0
    Barbaros Hayrettin Paşa tarafından sadrazama yeni dünyaya açılalım bak ispanyollar' da gidiyor diye söyleniyor ama direk red ediliyor bu teklif, sadrazam Pargalı ibrahim olması lazım. Herneyse, bana kalırsa akdenizde o dönemki kurulan üstünlük ve iyi ticaret merkezlerine hakimiyet Osmanlı' nın gözünü kör ediyor, daha ileriye gitmeyi düşünmüyor bile hatta gerekli görmüyor.

    Ayrıca Osmanlı içlerinde yaşayan azınlıkların iç işlerine çok az karışıyordu. Osmanlı devleti için önemli olan azınlıkların vergisini vermesi uslu durması üzerine kuruluydu. Böylece inanç özgürlüğünü de kazanıyordu azınlıklar ve hatta bazıları vassal devlet statüsünde devam ediyordu. ilk başta bu durum Osmanlı' nın sömürgecilik yapmasına engeldi.

    En son olarak da eklersek sömürgecilik yapan tüm devletler sanayi devrimini tamamlamış hatta gerçekleştirmiş devletler olduğunu söyleyebiliriz. Osmanlı ise o dönemlerde yayılan milliyetçiliğe bağlı isyanları bastırmakla meşguldü.
    ···
    1. 1.
      +1
      Kardesim batinin sömürgeciligi sanayi devrimiyle baslamadı hertaku sanayi devrimine baglamayın ayrica dedigin gibi vasifsiz yoneyiciler vardi fas zaten bize bagliydi ordan ver elini amerika brezilya karayipler zaten
      ···
   tümünü göster