/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
  1. 26.
    +14
    1999 marmara depreminde, zaten cok da iyi olmayan turkiye ekonomisi buyuk hasar aldi. depremin ulkeye maliyeti bugunun parasiyla yaklagib 200 milyar turk lirasi olarak belirtiliyor. deprem yuzunden faiz oranlari 3 haneli rakamlara ulasmisti, hatta %115 faiz vardi. dusunun su an faiz %9.75. ozetle cok kotu durumdaydik ve deprem ulke sanayisini hedef alircasina marmara bolgesini vurmustu.

    ondan sonra hukumet ne yaptiysa care etmedi, ta ki son care olan IMF ile anlasana kadar. IMFye verilen tavizler ve gibi para politikalari 2001 krizi ve ecevit basbakanligindaki koalisyon hukumetinin dusmesinden sonra meyvelerini vermeye baslamisti. 2007 senesine kadar ulkede ciddi bir toparlanma oldu. akp hukumeti bu yuzden halkta cok karsilik buldu.

    ancak ciddi hatalar yapiliyordu, kar eden cok sayida devlet kurumu yabancilara satildi ya da 49 yilligina haklari devredildi. tum uyarilara ragmen rejimle cok ugrasildi. ama halk mevcut ekonomiden memnun oldugu icin sesini cikarmadi ve her seferinde akpyi daha guclu bir sekilde iktidara tasidi. tabi ki bunda beceriksiz ve bos muhalefetin payi yuksekti.

    2001-2007 senelerini disarida birakarak soyluyorum panpalar, akp hukumeti son 13 senedir ekonomimizde kapatilmasi cok zor derin yaralar acmistir. simdi akp sebepli hasarlardan bahsedelim ve bu salgini yonetecek para neden yok, neden bazi ciddi onlemler alinamiyor bununla iliskilendirelim
    ···
   tümünü göster