/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
  1. 1.
    +21 -1
    turkiye olarak yaptigimiz dogrulari yanlislari ve hukumetin ulkeyi nasil bitirdigine dugun bir uslupla deginecegim.

    ilk olarak, virus daha cindeyken, cin gibi bir ulke onlarca milyonluk sehirleri kapatirken biz cin ve hatta yurtdisi ucuslarini iptal etmekte cok gec kaldik. bana sorarsaniz salginin ulkeye geldigi ya gizlendi, ya da fark edilemedi, siradan bir grip sanildi. burada komplo teorileri uretmeyecegim, cunku tarafli konusmus olurum.

    ucuslari durdurmamak ilk buyuk hatamiz oldu. cinden kac kisinin virusu yayarak gezdigini bilmiyoruz. asla bilemeyecegiz.

    bence ikinci buyuk hatamiz, universitelerin bir anda 3 haftalik tatile alinmasiydi. arkadaslar, istanbul, izmir ve ankaradaki ogrencilerin ciddi bir kismi baska sehirlerden gelir. 3 haftalik tatili duyan butun ogrenciler, hicbir tedbir alinmaksizin memleketlerine donduler. her sehre sadece 1 viruslu ogrenci gitmis olsa, ki bu gercekten iyimser bir rakam, su an butun sehirlerde virus var.

    ne yapilabilirdi peki? tatil kararini verdiginiz anda hicbir sey yapamazsiniz.
    ···
    1. 1.
      +1
      Yürrü lan adam doğru diyor öğrenleri direkt evlerine salmak doğtu değil. Rusyada yurtlar mühürlendi resmen, öğrencileri karantina altına aldılar. Dışarı salmadılar yurttan. 14 gün bekletip kendi araçlarıyla taşıdılar artık kim ne gibim yerden geldiyse oraya. Bence tüm yurtlar için bu yapılabilirdi. Zor mu zor ama nihayetinde tüm ülkeyi eve kapatmak da zor. Sona fabrikalar meselesi var, trakyada 3000 binden fazla fabrika hala aktif. Herbirinde 250 ila 2000 kişi çalışıyor. Bu insanlara ne izin verildi ne birşey. Yok amk bizim memleket yannanı köküne kadar yedi. Bekleyin görün.
      ···
   tümünü göster