/i/Tespit

  1. 1.
    +2 -11
    Orta çağ da islam medeniyet günümüzde ise yobazlik sağlıyor çünkü kendisi söylüyor din değiştirilmez diye dolayısıyla sadece belli döneme hitap edebilir değişmeyen bir şey asla evrensel olamaz
    ···
    1. 1.
      +10
      Yeni peygamber mi gelsin, yeni ayetler mi insin? Ya da insanlar kendilerine göre ekleme, çıkarma veya değiştirme mi yapsın? insan hiç kendi kafasına göre değiştirdiği bir dine inanır mı? inanırsa doğru mu yapmış olur?

      islam eskiden de bize çalışmamızı söyleyen, ancak çalıştığımızın karşılığını alabileceğimizi söyleyen bir din idi, bugünde öyle. Dünden bugüne değişen tek şey müslümanların sahip olduğu tutum ve davranışlardır. "islam yobazlık sağlıyor" gibi bir cümleyi ancak düşünmeyen bir insan söyleyebilir.

      insanların günümüzde sahip olduğu doğru ve yanlış algısı da hiçbir şeyi değiştirmez. Çünkü doğru ve yanlış asla insanların algısına göre şekillenmeyen şeylerdir. Misal, eskiden kızını diri diri toprağa gömen Araplar bunu her ne kadar doğru sansa da aslında büyük bir yanlış içindeydiler. Roma imparatorluğu döneminde zevk için kölelerin arenada dövüştürülmesi her ne kadar yanlış olsa da o dönemki insanlar için bu da gayet doğru ve ahlaki değerlerin kapsamında olan bir şeydi.

      O halde doğru ve yanlış esasında, az önce de belirttiğim gibi değişmez şeylerdir. Ancak insanlar doğruyu ve yanlışı her zaman ayırt edemez.

      O halde Allah'ın bildirdiği doğru ve yanlışları değiştirmeye kalkmak gaflettir. Çünkü bu sadece kendini kandırmaktır. Hem insan için iyi ve güzel olan şeyi yaratacısından iyi kim bilebilir?

      Neyse, daha fazla muhatap olmaya lüzum yok. inanıp inanmamak sana kalmış. Yeter ki bir insanın kalbi mühürlü olmasın, o zaman nasip olur da inanır zaten insan.
      ···
    2. 2.
      -5
      Doğru ve yanlışın değişmez olduğunu savunuyorsan içest ilişkinin de yanlış olmadığını kabul etmen gerekir o zaman. Çünkü hz adem ve havva nin çocukları çapraz ilişki ile çoğalmışlardır. Gördüğümüz gibi peygamber çocukları içest ilişki yaşıyorlarmış bugün ise katiyyen yasaklanmış bir şeydir. Demekki neymiş doğru ve yanlışlar değişebiliyormuş.
      ···
   tümünü göster