/i/Risk Budur

Risk nedir? Risk budur.
  1. 26.
    +12
    ben konunun farklı bir tarafına dikkat çekmek istiyorum, pgibolojik bir şiddet var. şu polise vereceğim, savcılığa vereceğim konularında at izi it izine karışmış durumda.

    alenen devlet erki üzerinden tehdit var. eğer savcılığa vereceksen, gidip savcılığa verirsin. bunu tehdide dönüştürmek pgibolojik şiddete girer çünkü, bireyler genel olarak mevcut olayın hukuki zeminde nasıl çözümleneceğini bilmezler, bu sebeple sen birisini savcılığa vermekle tehdit ettiğinde onun suçlu olduğunu ve bu suçu da savcılık nezdinde ispatlayacağını, suçlu olduğu için savcılığa gittiğini söylüyorsun. kişi de haliyle demek ki savcı karşısındayım, savcı beni suçlu bulacak gibi bir algıya kapılıyor.

    diyeceksiniz ki kardeşim buna mı takıldın, evet takıldım. çünkü savcılığa vermek çok normal bir eylem olmasıyla birlikte bunun üzerinden kişiye karşı caydırıcılık kullanmak tehdit anldıbına gelir. seni falanca abime bıçaklatacağımla, seni savcılığa verip gençliğnii alacağım tehdidi arasında fark yok. seni mahkemelerde süründürürüm, şu kadar hapis yattırırım vb. vb. söylemler tehdittir. sanki bu devlete bağlı olduğu için bunları söyleemk yasal hakmış gibi gözüküyor. alakası yok. savcılığa çok veresin varsa dıbına kodumun evladı gibtirgit ver de, savcı karşısında çıktığında derdine sokayım desin sana bi.
    ···
    1. 1.
      0
      Panpa şimdi Birisinin, başka birini savcılığa vericen diye tehtid etmesi suç mu?
      ···
      1. 1.
        +2
        savcılığa vermek suç değil, senin de dediğin gibi tehdit etmesi suç
        ···
      2. 2.
        0
        Oohoooo
        O zaman gibtimmm belaniiizii
        Eyvallah pnp xd
        ···
      3. 3.
        0
        yok lan sakin, ben sadece etik olandan bahsediyorum he bunun üzerinden de dava açarsın ama bir gibe sonuçlanır mı bilmem, iyi avukatın varsa kazanırsın tabii.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster