/i/Devlet

  1. 26.
    +5
    duyarlılık dediğin şey rol kesmekten ötesi değil. e bunu da herkes başaramaz. kayıp dediğin şey sahibine ait. sen ne yapıyorsun? birkaç saat, birkaç günlük figüranlık. sen hayata gözlerini yumdu diye profil fotoğrafını kararttığın şehidi haftası çıkmadan unuturken anası, babası varsa sevgilisi, eşi çocuğu yıllarca unutmuyor. dert sahibine ait özetle. memleket olmuş 80 milyon öyle kahveden adam toplar gibi coşarak bir hareket başlatabileceğini ya da bu kadar yoğun nüfuslu bir kitleyi zart diye uyandırabileceğini zannetmek iyi niyetli bir girişim olsa da nafile.
    ···
    1. 1.
      0
      bunu üst akıl gibi ahkam keserek anlatmak sanırım nereye hizmet ettiğinin bir göstergesi olsa gerek. Ben ne yapıyorum biliyor musun öğrenci okutuyorum en azından, böyle konularda sosyal konularda bağış yapıyorum. Ya senin gibiler ne yapıyor? Hiçbirşey. Bir de üstüne haklıymışçasına savunuyorsunuz kendinizi. Savunmaya geçenlerde bir suçluluk duygusu hakimdir.
      ···
      1. 1.
        0
        ahkam kesmek dediğin şeyi sen her cümlende ayrı ayrı yapmışsın. sen şöylesin sen busun, sen abdüllamiti savundun ben burdayım. sen ben sen ben. hayırdır? daha mı iyi oldun?
        ···
      2. 2.
        0
        Hala konuyu başka yere çekmeye çalışarak neyi amaçladığın ortada zaten. Varsa bir katkın veya önerin ondan bahset yoksa gölge etme yeter. Orta yolcu olup da ses çıkarmayanlar da en azından bu ülkeyi bu hale getirenler kadar sorumludur. Madem olanlara karşı değilsiniz ve karşıymış gib duyar kasıp sonra da bişey yapılamacağından bahsederek insanları manipüle etmek istiyorsunuz bunu kendi aranızda yapın. Bu tip olaylara tepki koyulmadılça sizin gibilerin sayısı da artacak malesef. O yüzden özet geçiyorum, gölge etme başka ihsan istemem.
        ···
      3. 3.
        0
        http://www.incisozluk.com.tr/e/206368441/ "lan olm kaçta kalkacağını, işten kaçta çıkacağını, maaşını hangi takside yatıracağını hesap etmekten kafasını kaldıramayan bir millet için isyan neymiş? isyan demek çarkları arasında olduğun sistemin içinden çıkmak demek. bu da yarınını düşünmek zorunda olan kimse için pek mümkün değil. " Bak burda bunu yazan da sensin. Parasıyla da olsa yapma böyle şeyler, değmez.
        ···
      4. 4.
        0
        aynen bak nasıl da çözmüşsün sistemi. maaşla çalışıp kendini aydın zannedenlerin peşine takılan bi tarikatız biz. kafanın içindeki dünyadan sakın çıkayım deme olur mu? hep böyle kafanda kendini bir yere koy, karşındakini de aynı şekilde bir yere yerleştir. kendince bir satranç oyna. iyi yol tutmuşsun. anlamak gibi bir derdin yok insanı
        ···
      5. diğerleri 2
   tümünü göster