/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2
    Alışkanlık, yapmak zorunda olduğunu düşündüğün şeydir. Nasıl kurtulurum diye düşüneceğine, o alışkanlığını hemen şimdi bırak. Hemen şimdi, yarını ya da başka bir zamanı bekleme ve planlama. Bırak gitsin ve yerine başka bir şey koy.

    Koyamam diye düşünme asıl öyle düşünürsen kaybedersin. Hiç olmazsa dene. Alışkanlık, yeri doldurulamayacak bir şey değil senin için.

    Başlarda sıkılacaksın, stresli, huzursuz ve sinirli olacaksın. Ama yavaş yavaş kötü alışkanlıklarının olmayışına alışacaksın. Onsuz, onun yerine başka bir şey koyarak yaşamayı anladığın vakit o zaman başarılı olmuş sayılacaksın.

    Pişman olacaksın bunu neden daha erken yapmadım diye. Çevrendekilere de anlatacaksın iyi ki bırakmışım diye.

    Ama sana küçük bir tavsiye veriyim. O illetten kurtulmak istiyorsan bunu arkadaşlarınla paylaş. Çevrendeki insanların çoğuyla paylaş. Dalga geçsinler, gülüp eğlensinler seninle. Yapamayacağını söylesinler sana defalarca ve defalarca. Utandırsınlar seni, yerin dibine soksunlar. Vakti zamanı geldiğinde, dediğin şeyi yapabileceğini kanıtladığın zaman kazanacaksın farketmeden kaybetmiş olduğun saygınlığını. Çevrendekiler artık yaptıklarının değil yapabileceklerinin farkında olacaklar sen dediğini yaptığın için.

    Bırakma sürecin başladığında, senin için yeni bir hayat başlamışken, seni geriye doğru çekmek isteyen insanlar olacak. Ama yapabileceğin şeylerin farkına varanlarla yoluna devam ettiğin sürece bir adım dahi geri atmadan yoluna devam edeceksin.

    Nasıl yaptın bunu? Bize de yol göster, biz de yapmak istiyoruz diyecek çevrendeki birtakım insanlar. Anlatacaksın yaptığın her şeyin daha iyi bir hayat için olduğunu. Bunu sadece yapmak istediğin için değil, yapmak zorunda olduğun için yaptığını anlatacaksın. Onlara yol göstermeyeceksin, onların elinden tutup ayağa kaldıracaksın. Onların daha çok saygısını kazanacaksın ve daha çok kişiye iyi bir hayat başlangıcı için örnek olacaksın.

    Belki de çoğusu seni dinlemeyecek. Seni ciddiye bile almayacaklar. Hatta kötü alışkanlıklarının kötü olmadığını iddaa edecekler. Etsinler. Uğraşma onlarla. Onlar çoktan kaybetmişler. Elinden bir şey gelmez. Sen yoluna devam et ve yardıma ihtiyacı olanlara gerekeni yap.

    Bırakma sürecinde seni destekleyen insanları sakın unutma ve bırakma. Çünkü başına kötü bir şey geldiğinde yanında olacak insanlar yine onlar olacak. Sen, sen olduğun için yanında olacaklar.
    ···
   tümünü göster