/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +5 -2
    dini inancımı yazmayacağım lakin okuduğuma göre vereceğim cevap şu olur, adaletsizlik demek birinin hakkını yemek birinin hakkına girmektir.

    erdoğan 1000 kişi tıp fakültesine soksa torpille demişsin, burada senin rakibin olan insanları senin önüne koyup onlara adalet dağıtırken sana adaletsizlik yapıyor, lakin bir bebek sana rakip değil veya nefes alanlara rakip değil ya da rakip olamayacak şekilde doğmuştur ve bu tercihi o çocuk seçmemiştir.

    bunu bir yarışma gibi görmemek gerek cennet ya da cehennem varsa eğer, bunun inanış veya ibadet ile alakalalı olması mantığın çok ötesinde bir düşünce, insanın içerisinde barındırdığı merhamet ve iyi niyettir insanı ehli kılan.
    ···
    1. 1.
      0
      Senin söylediğin şu; tıp fakültesinin kontenjanı sonsuz o yüzden bir kişinin kolay girmesi seni ilgilendirmez ama durum şöyle ki fakülteye girmek için giriş şartlarını minimum da olsa sağlaman gerek ve o minimum şartlar herkese göre farklılık gösteriyor. Yani bu durumda bebek sınava girmeden girebiliyor bir diğeri sınava yanında kitapla giriyor öteki de elleri bağlı giriyor. Bu adaletsizlik olmuyor mu şimdi?
      ···
      1. 1.
        0
        yani hem sınav şartları farklı hem de minimum istenen.
        ···
      2. 2.
        0
        Sorgulayaman beyinsiz varlık bir bebek bana rakip değil bebekken ölmeyide kendisi seçmiyor bu adaletsizlik değildir cümlene şu cevap yeterli o bebeğin bebekken ölmesini belirleyen milyonlarca bebeğin bebekken ölmesini belirleyen Allah değil mi benim milyarlarca insan bir sınava giriyor bu sınav sonucunda yüzde 60 70 lik kısım cehennemlik günahkar oluyor ama Allahın belirlediği belli bir kısım insan bebekken imtihana girmeden ölüyor cennete gidiyor Allahın bazı kullarını imtihana sokmadan cennetine sokması diğer imtihana girip cehenneme gidenlere adaletsizlik değil mi o cehennemlilikler bebekken ölseydi cennete gidecekti düşünsene sen bebekken ölseydin şu anda cennette olucaktın hicbir fani sıkıntı çekmeyecektin Allah neden seni hemen yanına almadı diğer bebekler gibi Allah seni sevmiyor mu
        ···
   tümünü göster